Συναγερμός στο Λονδίνο: Αυτοκίνητο εμβόλισε σκόπιμα το όχημα της Ουκρανής πρέσβειρας

Συναγερμός στο Λονδίνο: Αυτοκίνητο εμβόλισε σκόπιμα το όχημα της Ουκρανής πρέσβειρας

Οι αστυνομικοί «γάζωσαν» το αυτοκίνητο, ακινητοποίησαν τον οδηγό και προχώρησαν στη σύλληψή του

drastis0
Μεγάλη κινητοποίηση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στην περιοχή του Holland Park στο Δυτικό Λονδίνο έλαβε χώρα  το πρωί γύρω στις 10 (τοπική ώρα), μετά από αναφορές για πυροβολισμούς.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ αποκλείστηκε περιμετρικά η περιοχή. Οι κάτοικοι δόθηκε εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους και μακριά από τα παράθυρα, ενώ απομακρύνθηκαν οι πεζοί και τα αυτοκίνητα.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν κοντά στην πρεσβεία της Ουκρανίας και συγκεκριμένα εναντίον αυτοινήτου που έπεσε πάνω σε ουκρανικό όχημα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πρεσβείας, ένα αυτοκίνητο εμβόλισε σκόπιμα το όχημα της πρέσβειρας, κοντά στο κτίριο της ουκρανικής πρεσβείας. Αμέσως οι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον του οχήματος και αφού ακινητοποίησαν τον οδηγό, προχώρησαν στη σύλληψή του.

Ακολουθεί βίντεο από το σημείο: 

Κλείσιμο


Η πρέσβης Ναταλία Γκαλιμπαρένκο δεν βρισκόταν ούτε στο όχημα, ούτε εντός του κτιρίου της πρεσβείας τη στιγμή που συνέβη το περιστατικό, ενώ κανένα μέλος της ουκρανικής διπλωματικής αποστολής ή αστυνομικός, δεν υπέστησαν τραυματισμό.

Η Scotland Yard επιβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον οχήματος, αλλά δεν διευκρίνισε τους λόγους. Διευκρινίστηκε, ωστόσο, ότι η υπόθεση δεν χαρακτηρίζεται τρομοκρατική ενέργεια.

Μια γυναίκα που βρισκόταν σε κατάστημα κοντά στην ουκρανική πρεσβεία, δήλωσε στα βρετανικά ΜΜΕ ότι άκουσε πυροβολισμούς, ενώ η αστυνομία έσπευσε στο σημείο πάρα πολύ γρήγορα.

Η αστυνομία εξήγησε σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ότι κλήθηκε γύρω στις 08.30 τοπική ώρα (10.30 ώρα Ελλάδας) «για ένα όχημα που συγκρούστηκε με σταθμευμένα οχήματα κοντά στην ουκρανική πρεσβεία», που βρίσκεται στην συνοικία Χόλαντ Παρκ.

Μόλις οι δυνάμεις ασφαλείας έφθασαν στο σημείο, «ένα όχημα κατευθύνθηκε προς τους αστυνομικούς» αναφέρει η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έκαναν χρήση των όπλων τους και ενός τέιζερ.

«Σταμάτησαν το όχημα και ένας άνδρας, περίπου 40 ετών, συνελήφθη» περιέγραψαν οι αστυνομικές αρχές, σημειώνοντας ότι ο ύποπτος δεν τραυματίστηκε, διακομίστηκε, ωστόσο, στο νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους.

london1
london2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης