Πουέντ για μαύρες μπαλαρίνες σε καφέ και μπρονζέ χρώμα

Πουέντ για μαύρες μπαλαρίνες σε καφέ και μπρονζέ χρώμα

Βρετανική εταιρεία σχεδίασε πουέντ για μαύρες μπαλαρίνες – Στόχος είναι να αναδείξει την ανάγκη για πολυμορφία και διαφορετικότητα

ballet_bronze
Τα παπούτσια που φορούν οι μπαλαρίνες- οι λεγόμενες πουέντ- δεν θα είναι μόνο μπεζ- ροζ χρώματος.

Η βρετανική εταιρεία «Freed of London, μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες και προμηθεύτριες ενδυμάτων και αξεσουάρ χορού, σχεδίασε πουέντ για μαύρες μπαλαρίνες σε δύο αποχρώσεις: καφέ και μπρονζέ.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός «Guardian», η απόφαση της λονδρέζικης εταιρείας υπήρξε, εκτός από εμπορική, και πολιτική: θέλει να τονίσει την ανάγκη για πολυμορφία και διαφορετικότητα και στον χώρο του μπαλέτου, καθώς είναι γεγονός ότι οι μαύρες μπαλαρίνες είναι ελάχιστες μεταξύ των κορυφαίων του είδους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι πουέντ πρωτοεμφανίστηκαν στις αρχές του 19ου αιώνα. Αρχικά ήταν λευκές, ώστε να βοηθούν τους χορευτές να φαίνονται αιθέριοι, σαν φαντάσματα. Αργότερα κυρίαρχο χρώμα έγινε το ροζ, ώστε να ταιριάζουν με το χρώμα του δέρματος των λευκών Ευρωπαίων και να δημιουργούν μια εικόνα συνέχειας κατά μήκος του ποδιού. Τώρα αποκτούν και... ηλιοκαμένο χρώμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης