Δολοφονήθηκε ο αρχιμαφιόζος Φρανκ Κάλι, «αρχηγός» της οικογένειας Γκαμπίνο

Δολοφονήθηκε ο αρχιμαφιόζος Φρανκ Κάλι, «αρχηγός» της οικογένειας Γκαμπίνο

Ο άγνωστος εκτελεστής τον πυροβόλησε οκτώ φορές και τον πάτησε με το αμάξι του - Ο 53χρονος κρατούσε χαμηλό προφίλ, σε αντίθεση με τους προκατόχους του Κάρλο Γκαμπίνο και Τζον Γκότι, αλλά ήταν εξίσου αδίστακτος

gambino
Ο «αρχηγός» της οικογένειας Γκαμπίνο του υποκόσμου της Νέας Υόρκης δολοφονήθηκε εν ψυχρώ μπροστά από το σπίτι του στο Στάτεν Άιλαντ το βράδυ της Τετάρτης, μεταδίδει σήμερα η New York Post.

O 53χρονος Κάλι δέχτηκε τα πυρά ενός άγνωστου εκτελεστή, ο οποίος στη συνέχεια τον πάτησε με το αμάξι του και εξαφανίστηκε. Στο σημείο έσπευσε αμέσως ασθενοφόρο που μετέφερε τον Κάλι σε κοντινό νοσοκομείο, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πληροφορίες από περίοικους που επικαλούνται νεοϋορκέζικα ΜΜΕ κάνουν λόγο για τουλάχιστον οκτώ πυροβολισμούς. Προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία σύλληψη, και οι Αρχές αναζητούν άτομα που μπορεί να είδαν τον δράστη καθώς απομακρυνόταν.

Φυσικά, σε αυτού του είδους εγκλήματα, ο εντοπισμός αυτόπτων μαρτύρων αποτελεί πρόκληση για τις αρχές, αφού ακόμα κι αν βρεθούν, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αρνηθούν να καταθέσουν.

Η οικογένεια Γκαμπίνο, της οποίας ο Κάλι ήταν ο de facto αρχηγός από το 2015 είναι μία από τις διαβόητες «πέντε φαμίλιες» του εγκλήματος της Νέας Υόρκης, με ρίζες που φτάνουν μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα.

Στο παρελθόν, επικεφαλής αυτής της οικογένειας υπήρξαν διάσημοι μαφιόζοι, όπως ο Κάρλο Γκαμπίνο και ο Τζον Γκότι.

Κλείσιμο
Ο Φρανκ Κάλι, με καταγωγή από τη Σικελία, ήταν από πολλές απόψεις το αντίθετο των προαναφερόμενων «νονών», αφού κρατούσε χαμηλό προφίλ και απεχθανόταν την επίδειξη.

«Ήταν ένας κάπο της παλαιάς σχολής, ήσυχος αλλά αποτελεσματικος», αναφέρουν αξιωματούχοι της αστυνομίας που ειδικεύονται στη μαφία.

Ο Κάλι είχε προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε μια «μετάγγιση» νέου αίματος Ιταλών γκάνγκστερ στην οικογένεια Γκαμπίνο. Επίσης, είχε επικεντρώσει τις δραστηριότητές της στο εμπόριο ηρωϊνης και οξυκωδόνης.

Όσον αφορά το ποινικό του μητρώο, είχε μόνο μια καταδίκη για απόπειρα εκβιασμού ενός εργαζόμενου στους Αγώνες Ταχύτητητας Nascar, που τον έστειλε στη φυλακή για μόλις 16 μήνες το 2008.

Έκτοτε παρέμενε εκτός φυλακής, ελεύθερος να συνεχίζει το «έργο» του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης