Μαδούρο: Ετοιμος για συνομιλίες με την αντιπολίτευση, αλλά... εκλογές το 2025!

Μαδούρο: Ετοιμος για συνομιλίες με την αντιπολίτευση, αλλά... εκλογές το 2025!

Αν οι ιμπεριαλιστές επιθυμούν νέες εκλογές, αφήστε τους να περιμένουν έως το 2025, είπε απορρίπτοντας το τελεσίγραφο των Ευρωπαίων

nicolas-maduro-ena
Έτοιμος να καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων με την αντιπολίτευση δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Βενεζουέλα Νικολας Μαδούρο, αλλά ξεκαθάρισε πως οι επόμενες εκλογές στη χώρα θα γίνουν το 2025!

Οι αναταραχές στην Βενεζουέλα συνεχίζονται εδώ και μία εβδομάδα, αφότου αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της χώρας ο Χουάν Γκουαϊδό, ηγέτης της αντιπολίτευσης και πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης.

«Είμαι έτοιμος να καθίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συζητήσουμε για το καλό της Βενεζουέλας, για την ειρήνη και το μέλλον», είναι η δήλωση του Μαδούρο, όπως μεταδόθηκε από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση στις συζητήσεις αυτές να παραβρίσκονται και τρίτες χώρες, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο: «Υπάρχουν κάποιες κυβερνήσεις, παγκόσμιοι οργανισμοί, που έχουν εκφράσει την ειλικρινή τους ανησυχία για όσα συμβαίνουν στην Βενεζουέλα και έχουν ζητήσει διάλογο», είπε.

Αμέσως μετά όμως διευκρίνισε πως οι επόμενες προεδρικές εκλογές στην Βενεζουέλα θα γίνουν το 2025, απορρίπτοντας παράλληλα το τελεσίγραφο των Ευρωπαίων: «Οι προεδρικές εκλογές πραγματοποιήθηκαν λιγότερο από ένα χρόνο πριν, πριν από 10 μήνες, έγιναν με όλες τις συνταγματικές και νομικές παραμέτρους». Απαντώντας στην ερώτηση ότι μέρος της διεθνούς κοινότητας επιμένει σε νέες προεδρικές εκλογές, σημείωσε ότι «αυτό είναι ένα τέχνασμα κάποιων χωρών που έχουν εμμονή με την πολιτική του Τραμπ». «Δεν αποδεχόμαστε το τελεσίγραφο από κανέναν στον κόσμο, δεν αποδεχόμαστε τον εκβιασμό. Οι προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα έλαβαν χώρα και αν οι ιμπεριαλιστές επιθυμούν νέες εκλογές, αφήστε τους να περιμένουν έως το 2025», δήλωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης