Επιμένει ο Γκουαϊδό και μέσω του CNN: «Του δίνω αμνηστία, αρκεί να φύγει»

Επιμένει ο Γκουαϊδό και μέσω του CNN: «Του δίνω αμνηστία, αρκεί να φύγει»

Υυποστηρίζει ότι μπορεί να αφήσει ανοιχτό το δρόμο χωρίς έκτροπα στον πρόεδρο της χώρας όπως και στον πιστό του στρατό

guaido
Ανοιχτό το ενδεχόμενο χορήγησης αμνηστίας στον Νικολάς Μαδούρο και τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων αφήνει ο Χουάν Γκουαϊδό, σε συνέντευξή του που παραχώρησε σήμερα στο CNN.

Ένα 24ωρο πριν από την προγραμματισμένη για αύριο μεγάλη διαδήλωση των υποστηρικτών του στους δρόμους του Καράκας, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης που αυτοανακηρύχθηκε την περασμένη εβδομάδα μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας υποστηρίζει ότι μπορεί να αφήσει ανοιχτό το δρόμο χωρίς έκτροπα στον πρόεδρο της χώρας όπως και στον πιστό του στρατό.

«Ο λαός μας έχει υποφέρει»... «Ξυπνάμε από έναν εφιάλτη και ονειρευόμαστε την ανασυγκρότηση της Βενεζουέλας», επισημαίνει ο 35χρονος ηγέτης της Εθνοσυνέλευσης.

«Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να επιτύχουμε μια ειρηνική μετάβαση-μια μετάβαση και τελικά ελεύθερες εκλογές», πρόσθεσε.
Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι μπορεί να κερδίσει την υποστήριξη των ισχυρών ενόπλων δυνάμεων της χώρας για να πείσει τον Μαδούρο να αποχωρήσει.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που είναι απαραίτητο για να δούμε τη δημοκρατία»... Ωστόσο, προειδοποίησε ότι δεν θα ξεκινήσει έναν "ψεύτικο διάλογο" μ' ένα καθεστώς που φυλακίζει και βασανίζει πολιτικούς αντιπάλους, κάτι για το οποίο το καθεστώς του Μαδούρο έχει κατηγορηθεί επανειλημμένως.

Παραδέχθηκε ότι είχε συνομιλίες με τον Τραμπ και άλλους ηγέτες της περιοχής, όπως τους προέδρους της Κολομβίας και της Αργεντινής.

Αρνήθηκε όμως να αποκαλύψει εάν με τον Τραμπ συζήτησαν για στρατιωτικές επιλογές στη Βενεζουέλα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν ο πρώτος αρχηγός κράτους που αναγνώρισε τον Γκουαϊδό ως τον πρόεδρο εν ενεργεία της Βενεζουέλας . Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, επικεφαλής του μοναδικού θεσμού της χώρας της Λατινικής Αμερικής υπό τον έλεγχο των αντιπάλων του σοσιαλιστή προέδρου Νικολάς Μαδούρο, αυτοανακηρύχθηκε την περασμένη Τετάρτη μεταβατικός πρόεδρος με το επιχείρημα ότι του το επιτρέπει το Σύνταγμα.

Κλείσιμο
Για τον Γκουαϊδό υπάρχει κενό εξουσίας: θεωρεί παράνομη τη δεύτερη θητεία του Μαδούρο που ορκίστηκε και ανέλαβε τυπικά καθήκοντα τη 10η Ιανουαρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης