Πολιτική κόντρα στην Αλβανία - Καθήκοντα ΥΠΕΞ αναλαμβάνει ο Ράμα

Πολιτική κόντρα στην Αλβανία - Καθήκοντα ΥΠΕΞ αναλαμβάνει ο Ράμα

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Μέτα - Ράμα  μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να απομακρύνει τον Ντμίτιρ Μπουσάτι από την θέση του ΥΠΕΞ

18B7DB3F
Συνεχίζεται η πολιτική ένταση που ξέσπασε την Πέμπτη στην Αλβανία ανάμεσα στον πρόεδρο της χώρας Ιλίρ Μέτα και τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Ο πρωθυπουργός Ράμα ανακοίνωσε σήμερα πως θα αναλάβει προσωρινά το χαρτοφυλάκιο των Εξωτερικών, λίγες ημέρες αφότου ο πρόεδρος της χώρας Ίλιρ Μέτα απέρριψε τον υποψήφιο για την θέση του υπουργού.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Ράμα προειδοποίησε τον κ. Μέτα πως θα λύσουν τις διαφορές τους στο Συνταγματικό Δικαστήριο – το οποίο επί του παρόντος δεν είναι ενεργό.

Ο Ιλίρ Μέτα δεν επικύρωσε το αίτημα του Έντι Ράμα να απομακρύνει τον Ντμίτιρ Μπουσάτι από την θέση του ΥΠΕΞ, ενώ αρνήθηκε τον υποψήφιο του Πρωθυπουργού, τον 28χρονο Γκέντ Τσακάι, Αλβανό από το Κόσοβο, να διοριστεί στη θέση αυτή.

Ο κ. Μέτα υποστηρίζει πως ο υποψήφιος ΥΠΕΞ Γκεντ Τσακάι δεν έχει τα απαραίτητα προσόντα ούτε το πολίτικό εκτόπισμα ώστε να αναλάβει τόσο κρίσιμο χαρτοφυλάκιο.

Ο Ράμα δήλωσε ότι από σήμερα θα ενεργεί ως «de jure» υπουργός για τις Ευρωπαϊκές και Εξωτερικές Υποθέσεις, τονίζοντας ότι θα κρατήσει αυτή τη θέση μέχρι να επιλύσει τις συνεχιζόμενες διαμάχες με τον Πρόεδρο της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης