FΑΖ: Κάθε δέκατο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στη Γερμανία προέρχεται από μετανάστη

FΑΖ: Κάθε δέκατο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στη Γερμανία προέρχεται από μετανάστη

Το 2005, το μερίδιο ήταν στο 6% - Οι περισσότεροι εφευρέτες προέρχονται από χώρες της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης

forologika-epixeiriseis
Στη Γερμανία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι με μεταναστευτικό υπόβαθρο καταχωρούν εφευρέσεις για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, γράφει η FAZ και προσθέτει ότι «ο αυξανόμενος αριθμός μεταναστών αντικατοπτρίζεται επίσης στις αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Σχεδόν ένα στα δέκα καταχωρημένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στη Γερμανία προήλθε το 2016 από έναν εφευρέτη με μεταναστευτικό υπόβαθρο, όπως ανέφερε το γερμανικό οικονομικό Ινστιτούτο της Κολωνίας. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 3000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Το 2005, το μερίδιο ήταν μόλις στο 6%.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι περισσότεροι εφευρέτες προέρχονται από χώρες της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, δηλαδή από την Πολωνία, την Τσεχία , την Ουγγαρία, τη Σερβία ή τη Ρωσία. Έχουν καταγραφεί για πρώτη φορά σχεδόν 1000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Οι εφευρέτες από τις αραβικές και τις τουρκόφωνες χώρες καταχώρησαν επίσης περίπου 560 εφευρέσεις.

Οι οικονομικοί ερευνητές σημείωσαν μια ισχυρή ανάπτυξη στις αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας από εφευρέτες με ινδικές ρίζες και μεταξύ του 2005 και του 2016, ο αριθμός των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σχεδόν τριπλασιάστηκε.

Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας των εφευρετών από τον κινέζικο κόσμο επίσης διπλασιάστηκε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης