Πούτιν: Δεν θέλουμε να κάνουμε τη Μόσχα Παρίσι

putin

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποίησης του νόμου για τις συγκεντρώσεις  - Όμως, υποστήριξε ότι οι προτροπές σε συμμετοχή συγκεντρώσεων χωρίς άδεια μπορεί να οδηγήσουν σε γεγονότα ανάλογα του Παρισιού 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας σήμερα στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που υπάγεται στην ρωσική προεδρία, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν τροποποιήσεις στον νόμο περί συγκεντρώσεων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι προτροπές σε συμμετοχή συγκεντρώσεων χωρίς την άδεια των αρχών μπορούν να οδηγήσουν σε γεγονότα παρόμοια με αυτά που γίνονται στο Παρίσι. Η αναφορά του αυτή έγινε με αφορμή την υπόθεση του γνωστού ρώσου ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Λεβ Πανομαριόφ, τον οποίο δικαστήριο της Μόσχας έθεσε σε κράτηση επειδή με ανάρτηση του στο Facebook προέτρεπε Ρώσους συμπολίτες του να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση που δεν είχε την άδεια των αρχών, ενώ δεν του επέτρεψε να παραστεί στην τελετή αποχαιρετισμού της ακτιβίστριας Λουντμίλα Αλεξέγιεβα που απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 91 ετών. Παράλληλα έδωσε εντολή στον γενικό εισαγγελέα να εξετάσει την υπόθεση του Λεβ Πανομαριόφ.

«Όσον αφορά τις πιθανές αλλαγές στον νόμο για τις συγκεντρώσεις, τις πορείες. Γιατί όχι; Πρέπει μόνο να σκεφθούμε και να λάβουμε μια σταθμισμένη απόφαση», ήταν η απάντηση του Ρώσου πρόεδρου στην σχετική πρόταση που έκανε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιχαήλ Φεντότοφ. Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος επέστησε την προσοχή στα μέλη του Συμβουλίου, να ακολουθήσουν το παράδειγμα της ακτιβίστριας Λουντμίλα Αλεξέγιεβα η οποία όπως είπε «είχε την ικανότητα να κάνει συμβιβασμούς». «Επομένως στις συνθήκες και του ισχύοντος νόμου μπορεί να γίνονται συμβιβασμοί, εφόσον υπάρχει πρόθεση να βρεθούν» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος και προσέθεσε: «το να δούμε το ενδεχόμενο κάποιων τροποποιήσεων του νόμου είναι καθόλα δυνατό»

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος στην υπόθεση του Λεβ Πανομαριόφ, είπε ότι θα ζητήσει από τον γενικό εισαγγελέα Γιούρι Τσάικα να επανεξετάσει την υπόθεση, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η απόφαση του δικαστηρίου βασίστηκε στην έκκληση του η οποία προέτρεπε τον κόσμο να συμμετάσχει σε συγκεντρώσεις που δεν είχαν την άδεια των αρχών. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι προτροπές σε συμμετοχή συγκεντρώσεων χωρίς την άδεια των αρχών μπορούν να οδηγήσουν σε γεγονότα παρόμοια με αυτά που γίνονται στο Παρίσι. «Όλοι μας νομίζω δεν θέλουμε να έχουμε γεγονότα παρόμοια με το Παρίσι, όπου φτιάχνουν μολότοφ και τα καίνε όλα στην σειρά και μετά η χώρα να βυθίζεται σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχαήλ Φεντότοφ, αναφερόμενος στην σύλληψη του γνωστού 77χρονου Ρώσου ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Λεβ Πανομαριόφ, τον οποίο δικαστήριο της Μόσχας καταδίκασε επειδή παραβίασε τον νόμο περί συγκεντρώσεων είπε ότι είναι αναγκαίο να αρχίσουμε να συζητάμε την βελτίωση του νόμου που αφορά τις συγκεντρώσεις και να δημιουργήσουμε την κουλτούρα της ελευθερίας των συγκεντρώσεων χωρίς «μαστίγια κοζάκων και προβοκάτσιες».

Τέλος ο Μιχαήλ Φεντότοφ, υπενθύμισε στους παρευρισκόμενους ότι η πρόεδρος της Ομάδας του Ελσίνκι της Μόσχας Λουντμίλα Αλεξέγιεβα, η σορός της οποίας εκτέθηκε σήμερα σε λαϊκό προσκύνημα, είχε συλληφθεί κατά την διάρκεια συγκέντρωσης που έγινε για την υπεράσπιση του 31ου άρθρου του Συντάγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας την 31η Δεκεμβρίου του 2009 στην πλατεία Θριάμβου.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (3)

ΓΙΩΡΓΗΣ

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΤΣΟΚΑΡΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ '΄' ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΜΙΑ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΧΟΡΤΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ .

Βλήμα δεξιό...

Μιλάμε για τον πλέον πλούσιο Ρώσο, με αμύθητη περιουσία, που την έκανε "με τον ιδρώτα του", κλέβοντας αυτός και τα υπόλοιπα παράσιτα καπιταλιστές της κλίκας των Γκορμπατσόφ - Γιέλτσιν, την περιουσία του Σοβιετικού λαού! Έχει κάνει τον εαυτό του "μέτοχο" σε πάμπολλες επιχειρήσεις, προφανώς από τα λεφτά που έπαιρνε από την KGB! Δες και "Putin's personal wealth" στο διαδίκτυο... Βλήμα δεξιό, ακροδεξιό, ναζιστικό και φασιστικό που ανταγωνίζεσαι επάξια τους νέους S500! Που θα μιλήσετε όλοι εσείς οι φασίστες για λαό!

ZZ

Εσύ αγοράκι άκουσε την καμπάνα άλλα δεν μπόρεσες να προσδιόρισες από πού έρχεται ο ήχος , αυτό αφορά τον πλούτο του Πουτιν . Τον ιδρώτα του λαού της ΕΕΣΔ δεν την έκλεψε ούτε μοίρασε ο Πουτιν , όταν έγινε αυτό ο Πουτιν ήταν άγνωστος ακόμη στην Μόσχα . Τα πλούτοι του λαού είχε μοιράσει η ίδια η ΕΣΣΔ με τον νόμο που είχε καθιερώσει όταν ήταν εξουσία , μόνο το 15% ήταν κρατικά , όλα τα άλλα 85% ανήκαν στην έκαστο επιχείρηση , μιλάμε για μεγαθήρια και όχι περίπτερα , με τους γενικούς διευθυντάς να διορίζονται από το Κρεμλίνο και το χρήματα να χρεώνεται στον λογαριασμό του έκαστου γενικού διευθυντή μια και ελεγχόταν από το καθεστώς , όταν έπεσε το καθεστώς και ήρθε ο Γελτσιν δεν φρόντισε αυτά τα χρήματα να περιέλθουν στην κεντρική τράπεζα , ας πούμε στον κρατικό λογαριασμό , όταν ψηφίστηκε ο νόμος της ιδιωτικοποιήσεις οι γενικοί διευθυντές έγιναν τα αφεντικά των επιχειρήσεων και ιδιοκτήτες τον μερισμάτων που η ίδιοι όριζαν την αξία της επιχείρησης , μια και είχαν τα χρήματα αυτοί , και έτσι ελεύθερα ΤΖΑΜΠΑ αγόραζαν αυτό που δημιούργησε ο λαός της ΕΣΣΔ χωρείς να κουράζονται , μετά άρχισε το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ τους και όσοι επέζησαν έγιναν εκατομμυριούχοι ,, από αυτά τα λεφτά ο Πουτιν εισέπραξε το ΤΊΠΟΤΑ . Σε ότι αφορά την δεξιά , εσείς χρειάζεστε παρασάγγες να την φτάσετε στον πατριωτισμο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Max-Hastings-Boris-Johnson-1929606

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ακατάλληλος για πρωθυπουργός της Βρετανίας, λέει ο Max Hastings, πρώην συντάκτης της Daily Telegraph,  και προειδοποιεί ότι η πιθανή εκλογή του Μπόρις θα οδηγήσει στο να μη θεωρείται πλέον σοβαρή χώρα η Βρετανία

Qaradawi

Παρότι παρουσιάζεται ως «οδηγός» που βοηθά τους Μουσουλμάνους να τηρούν τους κανόνες του Ισλάμ, οι επικριτές της εφαρμογής λένε ότι πρόκειται για εργαλείο ριζοσπαστικοποίησης

erdogan_ar

Στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, τα πλοία ερευνών και γεωτρήσεών μας θα συνεχίσουν τις έρευνες, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος - Για τους S-400 δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, είπε ακόμα

28
boris43

Την ώρα που στη Βρετανία έχει ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος για το αν θα πρέπει οι πολιτικοί όπως o Μπόρις Τζόνσον να αποκαλύπτουν την προσωπική τους ζωή, ο ίδιος προτίμησε να μιλήσει για το Brexi