Μήνυση του CNN κατά του Τραμπ μετά το επεισόδιο με ανταποκριτή του

Μήνυση του CNN κατά του Τραμπ μετά το επεισόδιο με ανταποκριτή του

Την περασμένη Τετάρτη ο Λευκός Οίκος ακύρωσε τη διαπίστευση του Τζιμ Ακόστα, αφού εκείνος έθεσε επίμονα ερωτήματα στον πρόεδρο Τραμπ

akosta
Αγωγή εναντίον της κυβέρνησης Τραμπ κατέθεσε σήμερα το CNN για την ανάκληση της δημοσιογραφικής διαπίστευσης του Τζιμ Ακόστα, ανταποκριτή στον Λευκό Οίκο, οι ερωτήσεις και τα ρεπορτάζ του οποίου ήταν συχνός στόχος επικρίσεων εκ μέρους του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Ζητήσαμε από το δικαστήριο να δώσει αμέσως εντολή να επιστραφεί το πάσο του Τζιμ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το CNN. «Ενώ η αγωγή είναι συγκεκριμένα του CNN και του Ακόστα, αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα. Αν δεν αμφισβητηθούν, οι ενέργειες του Λευκού Οίκου θα έχουν επικίνδυνες συνέπειες για οποιονδήποτε δημοσιογράφο καλύπτει τους αιρετούς αξιωματούχους μας».

«Είναι ξεκάθαρο ότι η απόφαση (ανάκλησης της διαπίστευσης του Τζιμ Ακόστα) ελήφθη στη βάση του περιεχομένου της κάλυψής του» και καταφέρεται κατά της Πρώτης Τροπολογίας της ελευθερίας της έκφρασης, δήλωσε ο Τεντ Μπούτρους, ο δικηγόρος του CNN.

Την περασμένη Τετάρτη ο Λευκός Οίκος ακύρωσε τη διαπίστευση του Τζιμ Ακόστα, αφού εκείνος έθεσε επίμονα ερωτήματα στον πρόεδρο.

Λίγες ώρες αφού ο συντάκτης του τηλεοπτικού δικτύου που καλύπτει την αμερικανική προεδρία είχε έναν εξαιρετικά τεταμένο διάλογο με τον Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ρεπουμπλικάνος μία ημέρα μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

«Μόλις μου απαγόρευσαν την είσοδο στον Λευκό Οίκο», είχε επιβεβαιώσει μέσω Twitter ο Τζιμ Ακόστα.

Ο δημοσιογράφος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Τραμπ, αρνήθηκε να δώσει το μικρόφωνο πίσω στην εργαζόμενη στην αμερικανική προεδρία παρότι ο πρόεδρος είχε πάψει να του απαντά πλέον.

«Θα σου πω κάτι. Το CNN πρέπει να ντρέπεται που δουλεύεις για αυτό. Είσαι αγενής, φρικτός άνθρωπος», είπε ο Τραμπ στον Ακόστα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. «Όταν μεταδίδεις ψευδείς ειδήσεις, πράγμα που κάνει το CNN, είσαι εχθρός του λαού!», πρόσθεσε.
Κλείσιμο
Ο Ακόστα έχει γίνει επανειλημμένα στόχος του Τραμπ, καθώς του θέτει συχνά με πιεστικό τρόπο ερωτήσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Ακόστα απαίτησε ο Τραμπ να του απαντήσει σε ένα ερώτημα για ένα από τα «καραβάνια» των μεταναστών από χώρες της κεντρικής Αμερικής που κινείται προς τις ΗΠΑ. Στο αποκορύφωμα της προεκλογικής εκστρατείας, ο αμερικανός πρόεδρος έκανε συχνά λόγο περί επαπειλούμενης «εισβολής» μεταναστών.

Αμέσως μετά, ο Ακόστα έθεσε ερωτήματα στον Τραμπ για την έρευνα σχετικά με τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης