Πόλη στη Γαλλία επανέφερε τις μαθητικές στολές μετά από 50 χρόνια!

provins

Σε σχετική δημοσκόπηση που διοργάνωσε ο δήμαρχος της πόλης Προβέν, το 60% των γονιών απάντησαν υπέρ της προαιρετικής χρήσης στολών

Μια γαλλική πόλη στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού επανάφερε τις μαθητικές στολές στα δημοτικά σχολεία, δίνοντας στα παιδιά ηλικίας από 6 έως 11 ετών την επιλογή να ντύνονται ομοιόμορφα με τους συμμαθητές τους, ή να ακολουθούν το δικό τους dress code.

Η αρχική ιδέα της επαναφοράς των μαθητικών στολών άνηκε στον δήμαρχο της πόλης Προβέν, ο οποίος κατόπιν διοργάνωσε μια δημοσκόπηση, ζητώντας από τους γονείς των παιδιών του δημοτικού να ψηφίσουν εάν ήθελαν ή όχι να εφαρμοστεί η προαιρετική χρήση στολών.

Πάνω από το 60% των γονιών της περιοχής απάντησαν θετικά, και έτσι η ιδέα του δημάρχου έγινε πραγματικότητα. Πιο συγκεκριμένα, οι 759 μαθητές των έξι δημοτικών στο Προβέν θα μπορούν να επιλέξουν όσα κομμάτια θέλουν από μια «κολεξιόν» 10 ενδυμάτων, που θα περιλαμβάνει μπλε t-shirt και γαλάζια πουλόβερ, τα οποία θα φέρουν το έμβλημα της πόλης και το εθνικό σύνθημα «liberté, egalité, fraternité» (ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα).

Τα δέκα ενδύματα κοστίζουν συνολικά 145 ευρώ, αν όμως μια οικογένεια έχει δύο παιδιά το κόστος μειώνεται στο μισό, αφού παρέχεται έκπτωση 50%.

Ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, Ζαν Μισέλ Μπλανκέρ, δήλωσε υπέρ της επαναφοράς των μαθητικών στολών, αφού κατά τη γνώμη του «ενισχύουν το αίσθημα περηφάνιας» για το εκπαιδευτικό ίδρυμα όπου φοιτεί ο μαθητής και εκφράζουν «την ισότητα μεταξύ των παιδιών».

Η Γαλλική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πάντως ότι δεν έχει καμία πρόθεση να ξανακάνει τις στολές υποχρεωτικές στα σχολεία, μετά την κατάργησή τους το 1968, αφού ένα τέτοιο μέτρο θα κρινόταν οπισθοδρομικό από μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Katerina

ξεκάθαρα υπερ 1. κοστίζει στον γονιό πολύ λιγότερα (η εναλλακτική είναι ολόκληρη γκαρνταρόμπα) 2. Δε νιωθει μειονεκτικά το παιδί (επειδή φοράει φτωχικά ρούχα, όχι μάρκες κτλ) 3.Αποφεύγεται ο στιγματισμός ή και το μπούλιγκ απο άλλα παιδιά, (πώς είσαι έτσι; οι γονείς σου είναι φτωχοι!) 3. Καλλιεργεί την ισότητα ανάμεσα στους μαθητές (όλοι είμαστε μαθητές, όλοι είμαστε ίσοι) 4. Υπενθυμίζει τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του σχολείου σε μαθητές και καθηγητές (σχολείο, όχι σκυλάδικο, καφέ στην παραλιακή κτλ) Τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία στο εξωτερικο υποχρεώνουν τους μαθητές τους να φοράνε στολή, καθόλου τυχαίο, φυσικά! Αλλά στα δημόσια καταργήθηκε, έτσι οπως το πάνε θα καταργήσουν, στην πράξη, και το σχολείο το ίδιο, ήδη η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου ισούται σχεδόν με κατάργηση. Η ελιτ θέλει μόνο αναλώσιμα τούβλα. Ξυπνάτε!

Ch

Στην Αγγλία,και στα δημόσια βάζουν στολές.Με την διαφορά, κάθε 2 χρόνια περίπου, αλλάζουν στολές,για να υπάρχει κίνηση εμπορίου,και τις παλιές οι γονείς τις δίνουν αν θέλουν,και πηγαίνουν στα σχολεία της Αφρικής.

Ναι!Ch.

Ναι!Ναι! Ναι!Παιδεία=Μόρφωση πνευματική, σεβασμός του μαθητή στον καθηγητή, σεβασμός του καθηγητή στον μαθητή.Να αγαπήσει κατ αρχήν ο καθηγητής το επάγγελμα του με επίγνωση.Να διδάσκει τους μαθητές του,με αγάπη το μάθημα ,όχι αναγκαστικά,όχι για αισχροκέρδεια,αλλά με μεταδοτικότητα ,να είναι κατανοητός από όλους.Να κάνει τους μαθητές του χρήσιμους στην κοινωνία.Ναι έχουμε και την σάρκα η οποία ζητά τα εαυτής,αλλά έξω από τα κτίρια του σχολείου.Βεβαια όλα ξεκινούν από την οικογένεια.Τι βάσεις υπάρχουν,τι θεμέλια κρατούν το οικοδόμημα.Και επειδή τα πνευματικά, πνευματικά ανακρίνονται, καλό και τώρα,την τελευταία αυτή στιγμή,με την κατάπτωση του κοινωνικού ιστού,να ανοίξει την Καινή Διαθήκη, διότι ο Λόγος του Θεού, δίνει την δύναμη,και κάνει γερά θεμέλια, διότι ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο,από την ώρα που θα έλθει στην ζωή από βρέφος.Και συ αναγνώστη,άνοιξε τον Λόγο του Θεού, μελέτησε την Καινή Διαθήκη,άνοιξε μελέτησε και τις παροιμίες από την Παλαια Διαθήκη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

_28PEG_P

Έγραψαν ιστορία η Κριστίνα Κοχ και η Τζέσικα Μέιρ - Στόχος τους ήταν να αντικαταστήσουν μια μονάδα επαναφόρτισης μπαταριών, που παρουσίασε βλάβη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το περασμένο Σαββατοκύριακο - «Είμαστε πολύ περήφανοι για σας» είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχε μαζί τους