Τουρκία για υπόθεση Κασόγκι: Μια δολοφονία δεν είναι δυνατή χωρίς οδηγίες από «ανώτερο επίπεδο»

Τουρκία για υπόθεση Κασόγκι: Μια δολοφονία δεν είναι δυνατή χωρίς οδηγίες από «ανώτερο επίπεδο»

«Δεν κατηγορούμε κανέναν όμως δεν θα ανεχθούμε καμία επιχείρηση συγκάλυψης και αυτό πρέπει να γίνει σαφές», δηλώνει ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας AKP

κασογι09
Η δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη δεν θα μπορούσε να διαπραχθεί χωρίς να έχουν δοθεί οδηγίες «από ανώτερο επίπεδο» στο Ριάντ, εκτιμά ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας AKP.

«Ποιος έδωσε την εντολή; Δεν πρόκειται για μια ενέργεια που θα μπορούσε να διαπραχθεί χωρίς οδηγίες από ανώτερο επίπεδο» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα.

«Δεν κατηγορούμε κανέναν όμως δεν θα ανεχθούμε καμία επιχείρηση συγκάλυψης και αυτό πρέπει να γίνει σαφές», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Επιπλέον, ο Τσελίκ διατύπωσε αμφιβολίες σχετικά με τις διαβεβαιώσεις του Ριάντ ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η σορός του δημοσιογράφου.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είχαν ενημερωθεί» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο πρόξενος της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος μετέβη στο Ριάντ λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία, αναμφισβήτητα μοιράστηκε τις πληροφορίες με τις σαουδαραβικές αρχές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης