Ιταλία: Ο ακροδεξιός δημοσιογράφος Μαρτσέλο Φόα στην προεδρία της κρατικής Rai

Ιταλία: Ο ακροδεξιός δημοσιογράφος Μαρτσέλο Φόα στην προεδρία της κρατικής Rai

O Φόα, εμφανίζεται να υποστηρίζει ολόθερμα τις ακροδεξιές απόψεις του Ματέο Σαλβίνι, να έχει αντιλαϊκές, αντι-μεταναστευτικές και υπέρ-ρωσικές απόψεις

rai
Ο Μαρτσέλο Φόα, ένας ευρωσκεπτικιστής δημοσιογράφος, ο οποίος είναι γνωστός για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων και των ακροδεξιών απόψεών του, ορίστηκε πρόεδρος της Rai, της ιταλικής κρατικής ραδιοτηλέορασης, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία σχετικά με το πόσο ανεξάρτητος φορέας είναι το δημόσιο δίκτυο.

O Φόα, ο οποίος εδώ και καιρό εμφανίζεται να υποστηρίζει ολόθερμα τις ακροδεξιές απόψεις του Ματέο Σαλβίνι, να έχει αντιλαϊκές, αντι-μεταναστευτικές και υπέρ-ρωσικές απόψεις, έχει προκαλέσει κατά καιρούς την αντίδραση τόσο της κεντροδεξιάς όσο και της κεντροαριστεράς.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών που είναι υπεύθυνη για τη Rai ψήφισε υπέρ του Φόα για την προεδρία της ιταλικής κρατικής ραδιοτηλέορασης, αργά το βράδυ της Τετάρτη, τη στιγμή που το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Forza Italia, ήταν αντίθετο με την υποψηφιότητά του.

Ο 55χρονος Φόα, δήλωσε στην επιτροπή ότι «η Rai πρέπει να υιοθετήσει έναν πιο αυθεντικό πολιτικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό πλουραλισμό με σεβασμό προς όλους τους ανθρώπους».

Ο πρώην δημοσιογράφος της εφημερίδας Giornale του Μπερλουσκόνι, πρόσθεσε ότι η εντολή που έλαβε από την κυβέρνηση είναι «επαγγελματική» και όχι «πολιτική», ενώ είχε διευκρινίσει σε παλαιότερη ανακοίνωσή του, ότι δεν ζήτησε καμία θέση, αλλά η προεδρία τού προτάθηκε από το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών.

«Δεν έχω υπηρετήσει ποτέ κανένα πολιτικό κόμμα και δεν έχω στηριχθεί ποτέ κάπου για την καριέρα μου... η εντολή προέρχεται από την επαγγελματική μου σταδιοδρομία και σκοπεύω να την τιμήσω στο όνομα των δημοσιογραφικών αξιών», ανέφερε.

Κλείσιμο
Ο Φόα έγινε γνωστός, μεταξύ άλλων, για τις διάφορες ψευδείς ειδήσεις που έχει μεταδόσει κατά καιρούς, όπως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας των ΗΠΑ, όπου υποστήριξε ότι η Χίλαρι Κλίντον συμμετείχε σε σατανικά δείπνα, ότι υπάρχει μεγάλο σχέδιο ανατροπής του Ντόναλντ Τράμπ, ενώ έχει υποστηρίξει  ότι η ύπαρξη γκέι είναι ανώμαλη και ότι η παροχή εμβολίων στα μωρά μπορεί να προκαλέσει «κλονισμό» στο παιδί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης