Η Ryanair ματαιώνει 190 πτήσεις την Παρασκευή λόγω απεργίας

ryanair__2_

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε τη ματαίωση των πτήσεων λόγω της νέας απεργίας που κήρυξε το προσωπικό καμπίνας – Ζήτησε συγγνώμη από τους 30.000 πελάτες που θα επηρεαστούν 

Στη ματαίωση 190 πτήσεων που είχαν προγραμματιστεί για την Παρασκευή προχώρησε η αεροπορική εταιρεία Ryanair , λόγω της νέας απεργίας που κήρυξε το προσωπικό καμπίνας στην Ευρώπη.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία ζήτησε «ζητά συγγνώμη από τους 30.000 πελάτες (σε σύνολο 450.000) που θα επηρεαστούν από αυτές τις αδικαιολόγητες αναταράξεις».

Όμως, προσπάθησε να υποβαθμίσει το ζήτημα, λέγοντας ότι ο αριθμός των πτήσεων που ματαιώνονται αντιστοιχεί στο 8% των πτήσεων. Η εταιρεία επέρριψε την ευθύνη για τις ακυρώσεις σε «μια μικρή μειονότητα του προσωπικού καμπίνας στην Ισπανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και τη Γερμανία».

Αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις από τα συνδικάτα

Από το καλοκαίρι, η εταιρεία έχει υποστεί πλήγματα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, γεγονός που την εξανάγκασε, μετά από 30 χρόνια λειτουργίας, να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα.

«Αυτές οι επαναλαμβανόμενες και άχρηστες απεργίες πλήττουν τη δραστηριότητα της Ryanair και την εμπιστοσύνη των πελατών, σε μια εποχή που οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται. Αν συνεχίσουν, θα αναγκαστούμε να αναθεωρήσουμε τη δραστηριότητά μας για φέτος τον χειμώνα και για το καλοκαίρι του 2019», προειδοποίησε ο διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρεία, Κένι Τζέικομπς.

Η διοίκηση απειλεί με αντίποινα

Η εταιρεία απειλεί με αντίποινα τα συνδικάτα που προκηρύσσουν απεργίες στην Ιρλανδία, όπου υπήρξε συμβιβαστική λύση και στη Γερμανία. Ο Τζέικομπς κάλεσε μάλιστα τα συνδικάτα να «επανέλθουν στην οδό της λογικής».

Σύμφωνα με την εταιρεία, πάνω από το 90% των 2.400 πτήσεων που είναι προγραμματισμένες για την Παρασκευή δεν θα επηρεαστεί από την απεργία.

Τα συνδικάτα ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και συμβάσεις για κάθε εργαζόμενο αντίστοιχες με εκείνες που ισχύουν στη χώρα μόνιμης κατοικίας του. Σήμερα οι συμβάσεις εργασίας του μεγαλύτερου μέρους του προσωπικού της Ryanair διέπεται από το ιρλανδικό δίκαιο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

boris

«Και ο τρόπος για να κάνουμε τους φίλους και εταίρους μας να αντιληφθούν πόσο σοβαρά παίρνουμε αυτό το πράγμα είναι εν τέλει, φοβάμαι, να εγκαταλείψουμε την ηττοπάθεια και τον αρνητισμό που μας παγίδευσε σε τόσο πυκνή ομίχλη για τόσο καιρό», δήλωσε

un_council

«Πώς μπορείς να αρχίσεις διάλογο με κάποιον η κύρια έγνοια του οποίου είναι να επιβάλλει κι άλλες κυρώσεις στο Ιράν;», διερωτήθηκε ο Ματζίντ Ταχτ Ραβανσί, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ισλαμικής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη

2650063

Ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ μετά τις νέες κυρώσεις της Ουάσινγκτον υποστήριξε ότι η «Ομάδα Β» - ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου - μπορεί να ωθήσει τον Τραμπ σε πόλεμο με την Ισλαμική Δημοκρατία