Ryanair: Τέλος στη δωρεάν χειραποσκευή μέχρι 10 κιλά

ryanair_arthro

H νέα πολιτική της εταιρίας θα εφαρμοστεί από τον ερχόμενο Νοέμβριο και η χρέωση θα κυμαίνεται μεταξύ 6 και 10 ευρώ - Στόχος η μείωση... των καθυστερήσεων στην επιβίβαση

Μέχρι και τον αέρα που αναπνέουν δεν έχει χρεώσει ακόμη τους επιβάτες της η Ryanair, καθώς αναμένεται να βάλει «φέσι» και στις χειραποσκευές.

Η εταιρία μέχρι σήμερα επέτρεπε μία χειραποσκευή 10 κιλών εντός της καμπίνας και χρέωνε για τις αποσκευές που παραδιδόταν στο check-in.

Ωστόσο, αυτό θα αλλάξει από τον ερχόμενο Νοέμβριο και  σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η χρέωση θα κυμαίνεται μεταξύ 6 και 10 ευρώ.

Στόχος, σύμφωνα πάντα με την εταιρία, δεν είναι η αύξηση των εσόδων, αλλά η μείωση των καθυστερήσεων, αφού πολλοί επιβάτες καθυστερούσαν μέχρι να βρουν χώρο να τοποθετήσουν τη βαλίτσα στο αεροπλάνο.

O διευθυντής μάρκετινγκ της Ryanair, Κένι Τζέικομπς, δήλωσε: Η νέα αυτή πολιτική θα επιταχύνει την επιβίβαση και θα μειώσει ταυτόχρονα τις καθυστερήσεις, καθώς πολλοί επιβάτες αργοπορούσαν ψάχνοντας χώρο για να τοποθετήσουν τις βαλίτσες τους στο αεροσκάφος.

Σημειώνει επίσης ότι δεν αναμένει να έχει επιπλέον έσοδα από αυτή τη νέα πρακτική καθώς η χρέωση για την αποσκευή βάρους έως δέκα κιλών είναι και πάλι χαμηλότερη από το κόστος χρέωσης μιας κανονικής αποσκευής.

Τέλος, αναφέρει ότι θα επιτρέπονται πλέον βαλίτσες μεγαλύτερου μεγέθους, είτε πρόκειται για χειραποσκευή είτε όχι.

ΣΧΟΛΙΑ (102)

spiros

Εκλεισα με Ryanair 3 εισητηρια για μιλανο και επιστροφή με βαλιτσα με 125 ευρω. η Aegean μου τα εβγαζε 395 ειπε ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ?????

Παύλος Μονεβάσιος

Μάγκες έχω κλήσεις Ryanair εισιτήριο με 180 ευρώ με επιστροφή από Αθήνα κατευθείαν χωρίς ενδιάμεσο σταθμό για το Μαρακές του Μαρόκου τον Δεκεμβριο. Εσείς θα είστε με τα μπουφάνακια και εγώ θα είμαι με το σορτς μου το τετραήμερο Παρασκευή 28 με Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου. Η διαδρομή είναι 4 ώρες αλλά δεν πειράζει. Μπορεί να κάνω και κανά μπανάκι. Και καλή χρονιά.

Cheapies

Νάτος ο "τσίπης" ο νεοέλληνας.

Ddkk

Νομίζεις ότι ενδιαφέρει κάποιον το τι θα κάνεις;;;

Ang

Θα σε συμβούλευα να μην πας Μαρόκο. Οι ντόπιοι είναι ζώα και πάντα, μα πάντα, θα πληρώνεις τρεις φορές παραπάνω επειδή είσαι δυτικός. Αν πας τράβα Βόρεια σε 'Chaouen κλπ οι άνθρωποι είναι καλύτεροι, μιλάνε καλύτερα ισπανικά, αγγλικά ή πήγαινε έρημο να δεις κάτι που δεν θα ξαναδείς. Μην αφήσεις κανέναν που και καλά έχει μπάρμπα στην Ευρώπη ή που θέλει να σου δείξει μαγαζάκι με καλές τιμές να σε ακολουθήσει, στη χειρότερη περίπτωση μίλα τους ελληνικά και μη τους πεις από πού είσαι, θα τους κάνεις πέρα ευκολότερα. Δεν είναι για να υπερηφανεύεσαι που πας Μαρόκο, σαν τη Ελλάδα είναι χωρίς εκκλησίες. Ο ωκεανός είναι κρύος πάντως, και εγώ το φόρεγα το μπουφανάκι μου εδώ και εκεί. Τώρα εσύ.. Σε βλέπω να μαρκάρουν σε καμιά μεδίνα. Και μη φας βοδινό, είναι εισαγόμενο δεν έχουν ψυγεία. Φρούτα μόνο όσα έχουν χοντρή φλούδα. Μακρυά από την Φεζ.

Ηρακλής Γεροντάρης

Η Ryanair δεν υποχρεώνει κανέναν να την προτιμήσει. Σχεδόν όλοι προτιμούν την Ryanair για έναν λόγο. ΕΧΕΙ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ. Για όσους θέλουν ανέσεις υπάρχουν άλλες ακριβότερες εταιρείες. Είναι πολύ απλό για να το καταλάβει κανείς. Αυτό είναι καλό αρκεί να τηρούνται και να επιβλέπονται οι ευρωπαϊκοί κανόνες ασφάλειας και σωστής συντήρησης των αεροσκαφών. Στην συγκεκριμένη περίπτωση του άρθρου όποιος έχει μικρότερες χειραποσκευές που χωρούν στην καμπίνα θα πληρώσει λιγότερο από αυτόν που έχει μεγαλύτερες. Σε όποιον δεν αρέσει ας διαλέξει άλλη εταιρεία. Αυτό ακούγεται σαν εκμετάλλευση και εκβιασμός αλλά στην πράξη επιτρέπει πιο φθηνά εισητήρια για όσους θέλουν ένα αεροπορικό ταξίδι με ανέσεις αστικού λεωφορείου. Από την αρχή της λειτουργίας της η Ryanair επιβάρυνε όποιον ήθελε κάτι περισσότερο. Για παράδειγμα εάν θέλεις να κλήσεις συγκεκριμένη θέση, αν έχεις μεγάλες βαλίτσες που δεν χωρούν στην καμπίνα, αν θέλεις να φας κάτι στην πτήση, αν θέλεις εκτυπωμένο το εισιτήριο από την εταιρεία και πολλά άλλα. Η Ryanair εκμεταλλεύτηκε όπως και η easyjet το άνοιγμα των αερογραμμών από την ευρωπαϊκή ένωση. Δηλαδή για να πετάξει μια αεροπορική εταιρεία από ευρωπαϊκή χώρα στην Αμερική πρέπει να υπάρχει σύμφωνα μεταξύ κυβερνήσεων και κρατικών υπηρεσιών που σχετίζονται με της αεροπορικές μεταφορές. Με την ευρωπαϊκή ένωση κάθε ευρωπαϊκή εταιρεία πετάει από οποιαδήποτε πόλη της ενωμένης Ευρώπης σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της ευρωπαϊκής ένωσης όποτε θέλει και όσο συχνά θέλει χωρίς την προϋπόθεση διακρατικών συμφωνιών. Βέβαια η μεγάλη επιτυχία της Ryanair, της έχει επιτρέψει να πετά και σε χώρες εκτός ευρωπαικής ένωσης χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς γιατί μεταφέρει πολλούς τουρίστες συνήθως. Η Ελλάδα βρίσκεται στην άκρη της Ευρώπης και τα αεροπορικά ταξίδια σε ευρωπαικούς προορισμούς διαρκούν συνήθως τουλάχιστον δύο ώρες και πολλές φορές τρεις. Αυτό είναι πολύ άσχημο σε αεροπορικές εταιρείες με λίγες ανέσεις. Για κεντρικές χώρες της Ευρώπης τα ταξίδια σε ευρωπαικούς προορισμούς διαρκούν συνήθως το μισό και εκεί προτιμούν την Ryanair περισσότερο. Για παράδειγμα μια διαδρομή με αστικό λεωφορείο και με όλες τις ανέσεις που αυτό προσφέρει, από το κέντρο της Αθήνας σε κάποιο μακρινό προάστιο, τις ώρες αιχμής μπορεί να διαρκέσει άνετα σαράντα λεπτά έως μία ώρα. Την ίδια διάρκεια έχουν πολλές πτήσεις μεταξύ κοντινών ευρωπαϊκών χωρών. Αυτό για τους πολλούς επιβάτες της Ryanair είναι πολύ δημοφιλές.

Οι καπιταλιστές την πραγματικότητα...

Την σέρνουν σαν τον Εκτωρα. Αυτή η γελοία απάντηση θυμίζει αυτή τη γελοία που είχε δώσει ο Τζομπς στον Ομπαμα όταν τον ρώτησε γιατί μετέφερε την παραγωγή της Apple στην Κίνα: "για λόγους ευελιξίας στην παραγωγή του είπε και όχι κόστους"... Έτσι κάνουν και τα τσιράκια των καπιταλιστών τύπου Άδωνη κλπ. δεξιά ορίτζιναλ φασισταριά. Βαφτίζουν τον Σύριζα κομμουνιστή ενώ γνωρίζουν ότι είναι πιο καπιταλιστικό σκυλί κι από τους ίδιους, προκειμένου να κακοφαινεται στον κόσμο ο νεκροθάφτης αυτών των παρασίτων, το ΚΚΕ. Η διαστρέβλωση ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ του καπιταλισμού. Η σαπίλα του θέλει τόνους αρωμάτων ψεύτικων και λάσπη στους άλλους για να επιβιώσουν σαν γνήσια παράσιτα.-

S

Σοβαρά τώρα; είσαι καλά; 166 αδερφέ, ζήτα ποια Ψυχιατρική εφημερεύει και κλείσε διαρκείας!

Perseas

Γελάω με τους άσχετους και ημιμαθείς ελληναρες που συγκρίνουν τη ryanair, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στο κόσμο, με σχεδόν 500 αεροσκάφη στόλο με το τσιφλίκι της aegean. Ο άλλος λέει ότι πετάνε και σαραβαλα στη ryanair. Ρε ανόητε, η εταιρία πετάει το Boeing 737-800, το δημοφιλέστερο επιβατικό αεροσκάφος στο κόσμο. Οι πιλότοι της περνάνε πολύ δύσκολη και απαιτητική εκπαίδευση αλλά αυτό που μένει σε σας δεν είναι η ασφάλεια αλλά το αν θα σας κεράσουν ένα καφέ ή αν θα πληρώσετε 5-6 ευρώ (ένας καφές δηλαδή) για τη βαλίτσα. Υγιής ανταγωνισμός κύριοι. Αν δεν υπήρχε η ryan η aegean θα είχε τις τιμές στο Θεό (που κοντεύει δηλαδή..). Σαν επιβάτες το πρώτο που θα πρέπει να σας ενδιαφέρει είναι να πετάτε με μια ασφαλή εταιρία. Τα λούσα δεν κάνουν μια εταιρεία σοβαρή. Η εκπαίδευση των στελεχών της την κάνουν.

@

Αυτή είναι μια απο τις χειρότερες σκατοεταιρίες του κερατά ! Σε λίγο θα χρεώνουν και τον αέρα που αναπνέεις μέσα στο αεροπλάνο !

ΞΞΞ

Μάλλον δεν έχεις ταξιδέψει με easyjet. Στο κάτω κάτω αυτές οι εταιρείες είναι με αεροπλάνα κλούβες-με-φτερά, τίποτα παραπάνω. Αν θες ποιότητα βάλε χέρι στη τσέπη για άλλες εταιρίες. Ας μην σκοτωνόμαστε για τα αεροπλάνα του φτωχού.

Γιώργος

συγκρίνετε τις τιμές με όποια εταιρεία θέλετε υπολογίστε και το κόστος των αποσκευών και κάντε την κράτηση μ αυτήν πού σας βολεύει αυτό είναι όλο

Air Bahalar

...Η νέα αυτή πολιτική θα επιταχύνει την επιβίβαση και θα μειώσει ταυτόχρονα τις καθυστερήσεις... Ρε αι σιχτιρ σούργελα, αλλά τι περιμένεις με την γυφτ-αιρ και τους τσίπιδες που θέλουνε με 3,60 να πετάξουν με απαιτήσεις. Χωνέψτε το απανταχού του κόσμου "τσιπιδες", οι αεροπορικές μεταφορές ΔΕΝ είναι φθηνές. Με τα αγορασμένα σαραβαλάκια από χώρες της κεντρ. Αφρικής και ν. Αμερικής, με μηδαμινή συντήρηση, μαθηματικά - στατιστικά φθάνεις στο ατύχημα. Οι σοβαρές εταιρείες (όπως η δικιά μας Aegean) που έχουν μείνει προσπαθούν να προσφέρουν ΑΣΦΑΛΕΙΣ πτήσεις με ένα ορθολογικό κόστος. Οι υπόλοιποι πετάξτε κυριολεκτικά με τις "Air Bahalar" και αφήστε την ζωή σας στα χέρια του κάθε σας θεού που πιστεύετε.

Κωστας

Ρε ασχετε για πες μας ποσά ατυχήματα είχα η ryanair? Πόσες πτήσεις ανα ημέρα έχει η ryanair και πόσες η aegean? Στατιστικά ποια εταιρεία έχει λιγότερες καθυστερήσεις μεταξύ ryanair και Aegean?

Γιώργος

Ναι γιατί η Ryanair κάθε μέρα έχει ατυχήματα...Η Aegean για την ίδια πτήση έχει τιμή από 30€ μέχρι 150€(!!!) αναλόγως πόσο νωρίς το κλείνεις. Ποια είναι άραγε η "σωστή" τιμή και ποια αυτή της αισχροκέρδειας;

Παυλος

Αυτή ακριβώς είναι η αλλαγή . Πλέον δεν υπάρχει free ΚΑΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ εκτός κι ταξιδεύεις με backpack ή τσαντοτλαψυου λαπτοπ Κιωεπειδη κάποιοι το πήραν προσωπικά . Ιδιωτική εταιρία είναι και κάνει ότι θέλει μη μας πουλάς ψέμα όμως ότι το κανεις για τις καθυστερήσεις .... Σανό δεν τρώμε

0,60

οσο ήταν δωρεάν η βαλίτσα , όλοι είχατε μια xxl 40 κιλά! Μετά μάθατε και αρκούσασταν στη χειραποσκευή 10κιλών , τώρα θα μάθετε να είστε με το μαγιό στο αεροπλάνο , δεν θα ξοδεύονται καύσιμα για τις γούνες σας και τις ασήκωτες τσάντες σας! κι όποιος είναι πάνω από 60κιλά, φόρο 1ευρώ ανά κιλό βάρους!! χοντροελέφαντες δεν δεχόμαστε!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

_DJI_0736-1

Σύμφωνα με τον μύθο, στα θερμά νερά της παραλίας απολάμβανε το μπάνιο της η Θεά Δήμητρα που της χάρισε το όνομά της. Το 2004 η καρδιά της Θερμησίας άρχισε να χτυπά ξανά χάρη στο «Makis Inn Beach - Resort», μια οικογενειακή επιχείρηση-στολίδι στα ακροδάχτυλα της Αργολίδας.

orient_main1

To ταξίδι στον χρόνο μπορεί να είναι ζητούμενο για πολλούς, το ταξίδι όμως με τον χρόνο είναι κάτι που βιώνει μόνο αυτός που ενδιαφέρεται για τη διαδρομή και όχι για τον προορισμό - Η νέα πολυτέλεια θέλει άρωμα άλλης εποχής, και η εμπειρία του θρυλικού «Orient Express» αποτελεί την καλύτερη επιλογή

3
eco23

Η βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου προϋποθέτει εκτός από όραμα, τόλμη και στρατηγική, νομοθέτηση και ένα κοινωνικό συμβόλαιο, πολιτεία και πολίτες να αντιλαμβάνονται πλήρως τις τομές που απαιτούνται

p1

Δεν είναι απλά ένας λόφος από... γρανίτη - Ένας βράχος -με υψόμετρο 771 μ, που ξεχωρίζει στ’ οροπέδιο του Κάτω Νευροκοπίου στη Δράμα - Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα αθέατο φρούριο, ένα … «αεροπλανοφόρο» που στα σωθικά του κρύβει ένα δαιδαλώδες συγκρότημα υπόγειων οχυρώσεων, που κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τη γερμανική επίθεση στην Ελλάδα (6/4/1941) απέτρεψε τους εισβολείς να κάνουν «περίπατο», όπως πίστευαν.

4
psarou_ar

Συνεχίζοντας την κατάκτηση διακρίσεων σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, αυτή την φορά τιμήθηκε με το ιδιαίτερο βραβείο «Lifestyle Boutique Hotel & Villas” κατά τη διάρκεια της 7ης Διεθνούς Τελετής των Seven Stars Awards στις 5 Οκτωβρίου.