Συρία: Εκτέλεση 19χρονου φοιτητή από το Ισλαμικό Κράτος

tzixad

Ο 19χρονος φοιτητής αποκεφαλίστηκε την Πέμπτη αφού απήχθη μαζί με περισσότερους από 30 ανθρώπους –γυναίκες και παιδιά στην πλειονότητά τους—από ένα χωριό της Σουέιντα

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε έναν νεαρό άνδρα από μια ομάδα δρούζων τους οποίους απήγαγε τον προηγούμενο μήνα η τζιχαντιστική οργάνωση από την επαρχία Σουέιντα της Συρίας, όπως μετέδωσαν σήμερα συριακά μέσα ενημέρωσης και μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Ο 19χρονος φοιτητής αποκεφαλίστηκε την Πέμπτη αφού απήχθη μαζί με περισσότερους από 30 ανθρώπους –γυναίκες και παιδιά στην πλειονότητά τους—από ένα χωριό της Σουέιντα στη διάρκεια αιματηρής επίθεσης που εξαπέλυσε το ΙΚ στις 25 Ιουλίου, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Νουρ Ράντουάν, διευθυντή του Soueida24.

Όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πρόκειται για τον πρώτο όμηρο που εκτελείται από αυτή την ομάδα.

Το Soueida24 και το Παρατηρητήριο είχαν ανακοινώσει την απαγωγή περίπου 30 γυναικών και παιδιών, καθώς και την εξαφάνιση 17 ανδρών μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας του ΙΚ στις 25 Ιουλίου σε πολλές περιοχές της επαρχίας, από τις οποίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 250 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι τζιχαντιστές ζητούν την απελευθέρωση μαχητών τους που κρατούνται από το συριακό καθεστώς στη γειτονική επαρχία Ντεράα.

Το ίδιο το ΙΚ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις απαγωγές, όμως τοπικές πηγές επισημαίνουν ότι οι οικογένειες των απαχθέντων έχουν λάβει φωτογραφίες και βίντεο από τους τζιχαντιστές στα κινητά τους τηλέφωνα.

Την Παρασκευή ένας ανώτερος αξιωματούχος των δρούζων της Συρίας είχε δηλώσει ότι η Ρωσία, σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το ΙΚ για την απελευθέρωση των ομήρων.

ΣΧΟΛΙΑ (20)

kikirikou

Καλά τα λέει ο φίλος, να σεβόμαστε τη σαρία και τα λοιπά, απλά βρίσκεται σε λάθος χώρα. Όπως εμείς δεν πάμε στις μουσουλμανικές χώρες να επιβάλουμε τα σορτσάκια και τα ήθη μας, ας μην έρχονται κι αυτοί στις χριστιανικές χώρες να ζητάνε σεβασμό σε πεποιθήσεις ξένες προς το δυτικό πολιτισμό. Οποίος όμως επιδιώκει, όπως ο πολυγραφότατος «φίλος», να επιβάλει ξένα ήθη στις Ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να εξορίζεται εκεί που συνάδουν οι πεποιθήσεις του, ώστε να απολαύσει από κοντά αυτό που υπηρετεί. Αντί όμως όπως οι σουλτάνοι να απολαμβάνει χαρέμια, όργια και τζετ σετ, μάλλον θα βρεθεί γιουσουφάκι στην υπηρεσία των μουσουλμάνων κολλητών του.

@kikirikou

Μα εμεις ζουμε σε χωρα που ανήκει ιστορικά στο Ισλάμ!!!Μια μερα θα το καταλάβετε...

MIK

Όταν λες "ιστορικά" πόσο "πριν" το πας; 100 χρόνια; 200 χρόνια; 500 χρόνια; 1000 χρόνια; 1500 χρόνια;

Φώτης

Όσοι καταδικάζετε το ΙΚ για μια μεμονωμένη ενέργεια, σκεφτείτε πόσο φταίει γι' αυτό η απαίσια συμπεριφορά σας και των ευρωπαίων ομοίων σας απέναντι στους πιστούς Μουσουλμάνους πρόσφυγες. Σχεδόν κάθε μαχητής του ΙΚ έχει μέλη της οικογένειάς του στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, τα οποία τον πληροφορούν καθημερινά για την απαίσια συμπεριφορά σας απέναντί τους. Λογικό είναι να θέλουν ύστερα οι μαχητές να ξεσπάσουν σε αυτούς που θεωρούν άπιστους και πράκτορες των εχθρών του Ισλάμ στον τόπο τους.

Μιχάλης

Και γιαυτό θα πάρει και θα σηκώσει εσένα και τους ομοίους σου, αν συνεχίσετε με αυτά τα μυαλά. Άκου: " η συμπεριφορά 'σας' ". Δηλαδή, τι ακριβώς θέλετε κ. "Φώτη"; Μας κάνατε τη χώρα σκουπιδότοπο, αποθήκη ψυχών και τζιχαντιστών, σαν να μην έφταναν τα δικά μας προβλήματα. Σας είπαμε εμείς να έρθετε εδώ; Η Τουρκία που είναι δίπλα σας δεν σας κάνει; Να σας βάλουμε και στο σπίτι μας; Να σας δίνουμε και τις κόρες μας να "ξελαφρώνετε";

Φώτης

Διάβασε τις εκθέσεις της Διεθνούς Αμνηστίας για να δείς ότι τα δήθεν εγκλήματα των Ισλαμιστών είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα πραγματικά εγκλήματα του Άσσαντ, που τον υποστηρίζουν από μίσος προς το πραγματικό Ισλάμ οι Χριστιανοί και Δρούσοι της Συρίας. Ρώτησε και τους Σύρους πρόσφυγες που ξεσπιτώθηκαν να σού πουν την γνώμη τους και ποιόν υποστηρίζει το 99% από αυτούς. Μην καταπίνεις αμάσητη την προπαγάνδα του Πούτιν, που ως πρώην Σοβιετικός μισεί το σουννιτικό Ισλάμ.

Μιχάλης

Ακού κ. Φώτη, δεν με ενδιαφέρουν ποσώς τα μεταξύ σας πλακώματα και το τι ζόρια τραβάτε με τον Άσαντ ή τον Πούτιν ή τον Τραμπ ή τον Ερντογάν ή οποιονδήποτε άλλο κερατά. Θέλετε μπούργκες στις γυναίκες; Φορέστε τους και περίπτερα αν κάνετε κέφι και αυτές γουστάρουν. ΑΛΛΑ στις χώρες σας! Οι Έλληνες είναι ένας λαός που ποτέ δεν πλούτισε από αποικίες, όπως οι άλλες χώρες της Δύσης. Γιαυτό στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τα χρυσοποίκιλτα μέγαρα που υπάρχουν σε Αγγλίες και Γαλλίες. Αυτές οι χώρες που πλούτισαν από τις πρώην αποικίες και από σας, ας σας ζαλωθούν. Εμείς δεν σας χρωστάμε τίποτα, "από μακριά και αγαπημένοι" λοιπόν, όπως λέει ο λαός.

@"Φωτης"...

Για αυτό και το ΙΚ τείνει να εξαφανιστεί απο τον χάρτη....Την ιδια τυχη εχουν ολες οι παρεμφερείς με του ΙΚ ναζιστικου τυπου οργανώσεις!!!Ξεσπουν σε αμάχους και εκτελούν αιχμάλωτους στρατιώτες παραβιάζοντας ολες τις διεθνείς συνθήκες.Ειναι καταδικασμένοι στην πληρη εξαφάνιση....

ΜΙΚ

Γιατί δεν πάνε τα τζιχάντια στην Αραβία; Μήπως γιατί εκεί πέφτουν κεφάλια, έτσι και κουνηθεί κανείς; Δικοί σας άνθρωποι είναι, με τον πολιτισμό και τη θρησκεία που γουστάρετε. Τι θέλετε στην ασεβή Ευρώπη; Ποτέ η Ευρώπη δεν θα σεβαστεί τις μπούργκες σας και θα σας βλέπει σαν ξένο σώμα. Τραβάτε λοιπόν στην Αραβία, να περάσετε καλά και μεις καλύτερα.

Μπλέ

Φυλακή σε όλους τους Ανθ-Ελληνες. Όλους όσους έφεραν τους άραβες στην Κρήτη και μετά στο Πανεπιστήμιο για άσυλο όταν έσκαγε η Αραβική άνοιξη, όσους δίνουν την Ελλάδα και τα πολύτιμα νησιά μας χωρίς μάχη στους Ισλαμιστές αποίκους, όσους απελευθερώνουν δειλούς τρομοκράτες που κάνουν δήθεν απεργίες πείνας και από τους οποίους δεν έχει πεθάνει ποτέ κανείς σε αγώνα. Φυλακή σε όλους όσους αφήνουν τα σχολειά μας χωρίς Ελληνικά, τα Νοσοκομεία μας χωρις γιατρούς και τους γέροντές μας χωρίς συντάξεις. Φυλακή σε κάθε προδότη που δίνει το όνομα Μακεδονία σε μη Έλληνα. Φυλακή μέχρι τα βαθειά γεράματα μαζί με τον Άκη, Παπαντωνίου και όλους τους Εθνικούς προδότες. Η ώρα φτάνει...

Εξαφανίστε

από τον χάρτη τα τζιχαντια. Βαράτε τα αλύπητα όπου τα βρίσκετε.

@Ρουβίκοτες

Θα κάνετε διαδήλωση για τη σφαγή του φοιτητή???????

Ρουλέτας

Ο νεαρός ήταν Δρουζος δηλαδή Χριστιανος.....οι υπόλοιπες γυναίκες είναι σκλαβες του σεξ τώρα και αν τα πράγματα αγριεψουν τα τζιχαντια αυτά θα έρθουν στα ΣΥΡΙΖΟΝΗΣΙΑ ως προσφυγες και από την επόμενη μέρα θα κάνουν ουρές στα ΑΤΜ

Οι Δρουζοι

δεν είναι Χριστιανοί.Η θρησκεία τους είναι ένα κράμα μουσουλμανισμου και παγανισμού.

Σταματείστε να προβάλλετε τυχαία γεγονότα!

Όταν στην Ευρώπη συντελείται το έγκλημα της απαγόρευσης της μπούργκα και του νικάμπ, είναι πρόκληση να ενσπείρετε το ρατσιστικό μίσος αναφέροντας τέτοια τυχαία μικρογεγονότα άνευ ιδιαιτέρας σημασίας, μόνο και μόνο επειδή θολώνουν την εικόνα των βασικών υποστηρικτών της μπούργκα και του νικάμπ. Δεν αναφέρετε πουθενά ότι ο 19χρονος θα μπορούσε ίσως να αποφύγει αυτό που τού συνέβη, εαν ασπαζόταν το Σουννιτικό Ισλάμ και σταματούσε να αντιδρά (ως φαλλοκράτης padre padrone που τού πέφτει λόγος για το τι θα κάνουν οι συγχωριανές του) στις προσπάθειες προσέγγισης των μαχητών του ΙΚ προς τις απαχθείσες. Καλο θα ήταν να αναφέρεστε μόνον σε γεγονότα που έχει καταδικάσει το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας ή τουλάχιστον κάποιο επιφανές μέλος του.

veritas

ξεχασες το open society foundation,το κεερφα,τη νεολαια συριζα,και τις `αναρχικες``συλλογικοτητες`.

Θραξ

που ζεις ρε φιλε σε ποιον αιωνα? καλα κανουν και απαγορευουν την μπουργκα......τι ηθελες δηλαδη σε ενα δυτικο κρατος, δεν τους απαγορευσαν να ειναι μουσουλμανοι αλλα να αφαιρεσουν οι γυναικες τους την full face κουκουλα.....τι θες δηλαδη να αρχιζουν να σε σφαζουν...η αμα μιλησεις με καμια μαζι να την ξυλοφορτωσουν εως θανατου? η σαρια ειναι ατιμο πραμα και ασεβες ως προς τον ανθρωπο......

@ Θραξ 05/08/2018, 18:20

Το ότι βρίζοντας την σαρία προσβάλλεις θανάσιμα τους Μουσουλμάνους συμπολίτες στην Θράκη, προφανώς το ξέρεις και το επιδιώκεις. Θα ξυπνήσεις πολύ άσχημα.

MIK

Με το να κουκουλώνετε τις γυναίκες προσβάλλετε τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Μόνο οι τρομοκράτες θέλουν να κρύβουν τη φάτσα τους. Γιατί δεν πηγαίνετε λοιπόν π.χ. στη Τουρκία ή στην Αραβία, όπου το κουκούλωμα όχι μόνο δεν απαγορεύται, αλλά και επιβάλλεται και θέλετε να έρθετε στην Ευρώπη, που δεν σέβεται τα ήθη του δικού σας πολιτισμού (ας πούμε).

@μουσουλμανος εκ Θράκης

Δειτε ποιοι ειναι και πως σκεπτονται...Οταν υποστηρίζεις μια εγκληματική οργάνωση τι νομιζεις οτι εισαι;Απειλείς και τον Θράκη οτι θα ξυπνησει άσχημα....Προς το παρον δες την εξαφάνιση απο τον χάρτη του ΙΚ...Η φασιστική σαρία δεν εχει καμμια θεση στον Δυτικό πολιτισμό!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20599882

«Το σχέδιο της κυβέρνησης για το Brexit έπρεπε να αλλάξει και αλλάζει», ανέφερε η Τερέζα Μέι μιλώντας στη Βουλή, παρουσιάζοντας το plan b μετά τη συντριπτική της ήττα την περασμένη εβδομάδα – Ζητά από τους βουλευτές να διευκρινίσουν τι θέλουν για το backstop

ameron

Η απάντηση ήρθε την επόμενη κιόλας ημέρα, όταν ο Κάμερον, φορώντας σορτσάκι και ελαφρά μαυρισμένος από τις πρόσφατες οικογενειακές διακοπές σε ένα θέρετρο της Κόστα Ρίκα που κοστίζει σχεδόν 2.000 ευρώ την βραδιά, αιφνιδιάστηκε από τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από το σπίτι του στο Νότινγκ Χιλ