Νέο οργισμένο μήνυμα Τραμπ κατά Γερμανίας: Να πληρώσουν τώρα το 2%, όχι το 2025

Νέο οργισμένο μήνυμα Τραμπ κατά Γερμανίας: Να πληρώσουν τώρα το 2%, όχι το 2025

«Τι καλό είναι το ΝΑΤΟ αν η Γερμανία πληρώνει δισεκατομμύρια δολάρια για αέριο και ενέργεια στη Ρωσία;», αναφέρει και προσθέτει «οι Ηνωμένες Πολιτείες πληρώνουν για την προστασία της Ευρώπης και μετά χάνουν δισεκατομμύρια στο Εμπόριο»

nato07
Κάθε άλλο παρά ικανοποιημένος από τις μέχρι τώρα εξελίξεις στις συζητήσεις για την κάλυψη του 2% επί του ΑΕΠ κάθε χώρας-μέλος του ΝΑΤΟ για τις αμυντικές δαπάνες, εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, εξαπολύοντας νέα επίθεση στη Γερμανία -κατά κύριο λόγο- και στις υπόλοιπες χώρες, που δεν καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε στο Twitter «τι καλό είναι το ΝΑΤΟ αν η Γερμανία πληρώνει δισεκατομμύρια δολάρια για αέριο και ενέργεια στη Ρωσία; Γιατί μόνο τα πέντε από τα 29 μέλη καλύπτουν τις δεσμεύσεις τους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πληρώνουν για την προστασία της Ευρώπης και μετά χάνουν δισεκατομμύρια στο Εμπόριο. Πρέπει να πληρώσουν το 2% του ΑΕΠ τους αμέσως και όχι από το 2025».


Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος είχε εξαπολύσει επίθεση προσωπικά κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, την οποία είχε χαρακτηρίσει «όμηρο της Ρωσίας», λόγω των συναλλαγών της για την προμήθεια ενέργειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης