Ορμπάν: Να μην έρχονται σε μας οι μετανάστες από Γερμανία, να πηγαίνουν στην Ελλάδα!

orban

«Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι πρέπει να επαναπροωθούνται από τη Γερμανία στην Ελλάδα και όχι στην Ουγγαρία», είπε ο Ορμπάν - «Δεν είναι δική μας υποχρέωση να καταγράφουμε αυτούς που φτάνουν στα ουγγρικά σύνορα, διότι έρχονται από την Ελλάδα, και εκεί όμως αυτό δεν έγινε»  δήλωσε

Το πρώτο σημείο εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι η Ουγγαρία αλλά η Ελλάδα, ακόμη και αν εκεί δεν καταγράφονται όλοι οι πρόσφυγες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν και τόνισε ότι η επαναπροώθηση πρέπει να γίνεται προς την Ελλάδα. Αναφερόμενος μάλιστα στον φράχτη που κατασκεύασε η χώρα του στα νότια σύνορά της, δήλωσε «Καπετάνιος των Συνόρων» που προστατεύει όχι μόνο την Ουγγαρία αλλά και τη Γερμανία.

«Το θέμα είναι ότι η Ουγγαρία δεν είναι το πρώτο σημείο εισόδου, σε ό,τι αφορά στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρώτο σημείο εισόδου είναι η Ελλάδα. Στην Ουγγαρία μπορείς να έρθεις μόνο εάν έχεις προηγουμένως πατήσει σε έδαφος της ΕΕ στην Ελλάδα ή στην Βουλγαρία- και κυρίως στην Ελλάδα. Και εκεί συχνά συμβαίνει ότι δεν καταγράφονται», δήλωσε ο κ. Όρμπαν, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τον κ. Όρμπαν, στρατηγικός στόχος της Ουγγαρίας είναι να προστατεύσει την Ευρώπη ώστε η εσωτερική αγορά η οποία προστατεύεται από την Σένγκεν να μπορεί να λειτουργήσει ανεμπόδιστα. «Το θέμα λοιπόν δεν είναι μόνο η ασφάλεια, αλλά και το ότι πρέπει να λειτουργεί η εσωτερική αγορά που προστατεύεται από τη Σένγκεν. Δεν είναι δική μας υποχρέωση να καταγράφουμε αυτούς που φτάνουν στα ουγγρικά σύνορα, διότι έρχονται από την Ελλάδα, και εκεί όμως αυτό δεν έγινε. Εμείς όμως τους καταγράφουμε, αλλά δεν αναγνωρίζουμε ότι η Ουγγαρία είναι το πρώτο σημείο όπου πάτησαν ευρωπαϊκό έδαφος. Για αυτό πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι πρέπει να επαναπροωθούνται από τη Γερμανία στην Ελλάδα και όχι στην Ουγγαρία», προσέθεσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός και ανέφερε ότι η κυβέρνησή του έχει επίγνωση ότι η νομική διαμάχη θα διαρκέσει αρκετά.

Η θέση της Ουγγαρίας σχετικά με την μετανάστευση δεν έχει αλλάξει εδώ και χρόνια, τόνισε ο Βίκτορ Όρμπαν και επισήμανε ότι «η Ουγγαρία έφτιαξε έναν φράχτη στα νότια σύνορα ώστε να ανακτήσει το έλεγχο στην ίδια της την επικράτεια». Είναι αδύνατο κάποιος να παρακάμψει την τήρηση των νόμων και μπει στην Ουγγαρία, τόνισε, για να καταλήξει: «Η Γερμανία μπορεί να είναι σίγουρη ότι εμείς, ως ένα είδος "Καπετάνιου των Συνόρων", προστατεύουμε όχι μόνο την Ουγγαρία αλλά και την Γερμανία. Παίρνουμε από τους ώμους της Γερμανίας ένα μεγάλο βάρος με το να μην αφήνουμε κανέναν να μπει στην Ουγγαρία. Η συζήτηση που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή είναι νομικής φύσης».

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

ΣΧΟΛΙΑ (19)

Να φυγετε

κύριε να πάτε αλλού

Φοιτήτρια κοινωνιολογίας

Όλοι οι μετανάστες μέσα - σε όλους χαρτιά, ασφάλεια και μόνιμη εγκατάσταση. Τα χρόνια της κρίσεις πολλες χιλιάδες νέων έφυγαν για το εξωτερικό. Η ελλάδα έχει υπογεννητικότητα. Χρειαζόμαστε πληθυσμό. Οι μετανάστες δεν είναι το πρόβλημα - είναι η λύση.

....

Proton, sorry gia ta greeklish, deyteron, milas sovara? Pes mou se parakalw poli, an den eisai troll, pws tha ensomatoseis anthropous me diaforetiki koultoura (opou de theloun kai na allaxoun gia na ensomatothoun) ? I tha exeis kai esy multi culturism system opws kai stin Galia, opou kai vlepoume poso iperoxa litourgei kati tetoia.... Parakalw to sxolio mou na perasei, tha ithela poli na dw thn apadisi ths "foititrias"..

Φοιτητής Λογιστικής

Δεν ξέρω τι σου μαθαίνουν στην κοινωνιολογία. Έχω φίλες από Αίγυπτο και μου λένε ότι οι μουσουλμάνοι έκει είναι τεράστιο πρόβλημα, ο τρόπος σκέψης τους και η φιλοδοξία της ζωής τους, αλλά και οι συνήθειές τους δεν θα αλλάξουν. "Όταν είσαι στη Ρώμη συμπεριφέρσου σαν Ρωμαίος" που λέγανε κάποτε. Όταν είσαι από τριτοκοσμική χώρα και αρνήσαι να αλλάξεις το σκεπτικό του μεγάλωσα κάπου όπου ο βιασμός μιας γυναίκας είναι φυσιολογικό, ο θάνατος ενός χριστιανού ευλογία και το τζιχάντ θέλημα θεού, νομίζεις ότι αυτός ο άνθρωπος θα ενταχθεί στην κοινωνία μας;;; Από οικονομικής άποψης και αξιοποίησης ανθρωπίνου δυναμικού: 1. Είμαστε με 180% του ΑΕΠ χρέος. 2. 4 στους 10 "μετανάστες" είναι αναλφάβητοι. 3. Το πολύ 2 στους 10 είναι συρίοι, οι υπόλοιποι είναι τσαμπατζήδες που λαμβάνουν τσάμπα wi-fi, σίτιση, στέγαση και ελεύθερη είσοδο σε θέατρα και αρχαιολογικούς χώρους (ΓΙΑΤΙ!;; Θέλω και εγώ ΤΣΑΜΠΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΤΣΑΜΠΑ ΦΑΪ, ΤΣΑΜΠΑ ΣΤΕΓΑΣΗ + ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ!!! Και τα θέλω στη Νέα Υόρκη, είμαι φτωχός Έλληνας, θέλω άσυλο για τον πόλεμο του Καζακχστάν?, παρόλο που είμαι Αθηναίος και χωρίς ΧΑΡΤΙΑ, ΑΠΟΤΥΠΟΜΑΤΑ, ΚΛΠ, θα πάω να ψωνίσω στα wallmart κανένα Uzi επειδή η οπλοκατοχή εκεί είναι νόμιμη και αν πράξω φόνο δεν μπορώ να δικαστώ γιατί "δεν έχω χαρτιά αρά δεν υπάρχω"...) 4. Αν ήσουν έξυπνη η λύση θα ήταν εξάλειψη γραφειοκρατίας, επανέναρξη βιομηχανοποίησης της χώρας --> αύξηση θέσεων εργασίας στα νέα εργοστάσια --> αύξηση παραγωγής --> αύξηση ΑΕΠ --> νέα εργοστάσια --> περισσότερη ζήτηση εργαζομένων (δώστους ένα "μείωση 25% φορολογίας σε πολύτεκνες οικογένειες") --> αύξηση πληθυσμού --> αύξηση παραγωγής --> περεταίρω αύξηση εξαγωγών --> αύξηση εισαγωγών --> συγκέντρωση πόρων + έρευνες --> ανάπτυξη σχεδιασμού, τεχνολογίας, σχέσεων συναλλαγών με το εξωτερικό, βιομηχανίας και τρόπου ζωής. ΜΟΝΟ ΤΟ 4 ΝΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ. Δεν είμαι ρατσιστής και δεν είμαι κατά των μεταναστών ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ με χαρτιά και ΟΧΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ μπατήρηδες (γιατί αυτοί να έχουν το προνόμιο να πάνε όπου θέλουν τσάμπα και να ζουν τεμπελιάζοντας στις πλάτες του φορολογούμενου πολίτη και εγώ όχι;;; Ισότητα το λες αυτό;;; Θέλω και εγώ να τεμπελιάζω στις παραλίες των ΗΠΑ επιβαρύνοντας τον Αμερικανό φορολογούμενο με αυτήν την λογική...). Αφήστε το σχόλιό μου να δω τι θα μου πει η "φυτήτρια"...

AAA

ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΙΛΑΣ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΤΕ: ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ ...ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΟΠΟΥΛΑ ΕΡΘΟΥΝ! Η ΣΩΣΤΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΩΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ. ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ;

κα

Για μια ακόμη φορά προκλητικός ο ομοϊδεάτης και φίλος του Κούλη! Κλασσικό παράδειγμα χώρας απόπατου της Α. Ευρώπης που αφού κατέκλυσαν την Ευρώπη με μετανάστες και τα πήραν χοντρά από τα ευρωπαϊκά ταμεία, σήμερα έχουν το θράσος να μας κάνουν υποδείξεις για το που θα πάνε οι πρόσφυγες και αμφισβητούν μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της Ευρώπης, την συνθήκη του Σένγκεν.

Fidel

Ο πολιτισμενος κοσμος θα κρατησει οσους εχουν λεφτα και πτυχια και θα στειλει πισω τα ρεστα. Αυτη ειναι η αξια σου, να γινεις χωματερη λαθρομεταναστων.

Kocho

Ενω εσυ παραδειγμα οργανωμενου κρατους που χαιρεις υποληψης... Χα χα. Το κρατος σου ειναι της πλακας, ενα χρεος μεχρι τον πλανητη Αρη, εχεις εκλεξει καταληψια για πρωθυπουργο και κανεις υποδειξεις στους Ευρωπαιους...

@κα, @Kocho

Άντε στα τσακίδια στον δικό σου απόπατο (αλβανία για όποιον δεν κατάλαβε) και τις υποδείξεις να τις κάνεις εκεί, άμα σε παίρνει.

@

Ο "κα" αναφέρθηκε από παραδρομή.

Αγγέλα, στειλτους όλους στην ευρωπαικη αποικία των ρομά.

"Το πρώτο σημείο εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι η Ουγγαρία αλλά η Ελλάδα, ακόμη και αν εκεί δεν καταγράφονται όλοι οι πρόσφυγες". Τι λες ρε χαζούλη. Και πως ξέρεις ποιός πρώτομπήκε που, αν δεν είναι καταγεγραμμένος? Όλοι όσοι βγαίναν στα Ελληνικά νησιά με βαρκα, λεγανε ότι έρχονται από Ουγγαρία. Ρωτά και το Γιούτσο που κατέχει τη γλώσσα και ήτανε μπροστά. Έμπαινε Γιουτσοοοοοοο!!!

Μπραβο !

Μακαρι ολοι οι ευρωπαιοι ηγετες να ειχαν τα "κοτσια" του. Να πανε τα ισλαμια ολα στις χωρες που μιλανε τη γλωσσα τους, εχουν την ιδια θρησκεια και το ιδιο χρωμα. Γιατι πρεπει να εξισλαμιστει ολη η Ευρωπη για χαρη τους ?

Σύνοριογραμμή της Ευρώπης

To μπάχαλο είναι μόνο εδώ. Ουσιαστικά, όπως εχουν γινει τα πράγματα με το εδώ μπάχαλο κι ενθάρρυνση της λαθρομετανάστευσης (αποκορύφωμα το χαοτικό 2015), τώρα η Αλβανία, πΓΔΜ και Βουλγαρία προστατεύουν τα σύνορα της Ευρώπης από τη λαθρομετανάστευση.

Λαθρομετανάστες και λαθρεπιβάτες

Με το να ανακατεύουμε θρησκείες, μέντιουμ και μεταφυσικά περιπλέκουμε το πρόβλημα. Αυτοί που τυχοδιωκτικά λαθρομεταστεύουν δεν έχουν έτσι κι αλλιώς σε προτεραιότητα τα θρησκευτικά, αλλά το όραμά τους για εύκολα λεφτά και αγαθά. Ανεξαρτήτως ζωδίου, θρησκείας και ποδοσφαιρικών προτιμήσεων, η λαθρομετανάστευση είναι παράνομη πράξη και είναι ανεπίτρεπτη. Εξίσου παράνομοι είναι βέβαια κι οι δικοί μας λαθρεπιβάτες στα μέσα μαζικής συγκοινωνίας. Από τις μικρές πράξεις παρανομίας και απάτης ξεκινάνε όλα τα κακά και η επιβολή της νομιμότητας είναι αναγκαία. Να καλούμε αμέσως την αστυνομία και να καταγγέλλουμε φωναχτά όποιον λαθρεπιβάτη βλέπουμε χωρίς εισιτήριο να προσπαθεί να περάσει τις μπάρες.

;

Όλοι αυτοί τσακώνονται μεταξύ τους χωρίς λόγο αφού εδώ το συριζοανελοπαρεάκι που μας τρώει τις σάρκες πετά τη σκούφια του να γυρίσουν όλοι αυτοί πίσω. Η νέα παράμετρος στις συζητήσεις μπορεί να είναι η εξής άπό την πλευρά τσιπροκαμμένου: Σας στέλνουμε έναν Έλληνα που σιχαίνεται να μας ψηφίσει μας στέλνετε δύο αλλοδαπούς. Πάντως σε αυτό έχει δίκιο ο Ορμπάν, όλοι αυτοί από την Ελλάδα παιρνούν δεν φυτρώνουν στη γη ούτε πέφτουν από τον ουρανό.

;

περνούν

Από ποτε

Ο εποικισμός είναι νόμιμος;και από την Τουρκία περνάν όλοι...η Τουρκία είναι μη ασφαλής χώρα, επομένως η Ελλάδα πρέπει να τους επαναπροωθει..

Από Νέα Υόρκη

Έχει κάποιο δίκιο..... Αλλά θα έκανε φράχτη στην θάλασσα????? Θα αμολουσε καρχαρίες???? Η Ελλάδα όποιον και να έχει κυβέρνηση δεν έχει πολλές λύσεις..... Δεν μπορείς να βγεις και να πυροβολείς .....αυτο είναι καλό κακό το διεθνές δίκαιο.....

Ναι ναι

στους Αυστραλούς να το πεις αυτό που πανε και σφραγίζουν θαλάσσια σύνορα οι αθεόφοβοι και αισίως στους Άγγλους

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης