Τουρκία: Gay Pride στην Κωνσταντινούπολη παρά την απαγόρευση των αρχών

Τουρκία: Gay Pride στην Κωνσταντινούπολη παρά την απαγόρευση των αρχών

Οι διοργανωτές του gay pride έκαναν χθες γνωστό ότι το κυβερνείο της Κωνσταντινούπολης χρησιμοποίησε ως δικαιολογία της απαγόρευσης το γεγονός ότι «δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια» των συμμετεχόντων

gay111
Το gay pride οργανώθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη παρά την απαγόρευση των αρχών για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Χίλιοι περίπου άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε δρόμο που βρίσκεται κοντά την λεωφόρο Ιστικλαλ και την πλατεία Τάκσιμ, όπου οι οργανωτές ήθελαν αρχικά να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Οι συγκεντρωμένοι χόρεψαν, ξεδίπλωσαν ένα τεράστιο πανό με τα χρώματα του ουράνιου τόξου και διάβασαν μία ανακοίνωση Τύπου, εν μέσω ισχυρής αστυνομικής παρουσίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις κάλεσαν τους συγκεντρωμένους να διαλυθούν και εκτόξευσαν σφαίρες από καουτσούκ εναντίον όσων προσπάθησαν να πλησιάσουν την λεωφόρο Ιστικλαλ, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) που ήταν παρών.

«Εκατοντάδες αστυνομικοί στην περιοχή του Τάκσιμ για να σταματήσουν την πορεία της υπερηφάνειας στην Κωνσταντινούπολη, αλλά οι συμμετέχοντες , δημιουργικοί και τολμηροί, παρέκαμψαν την απαγόρευση και διάβασαν ανακοίνωση προς τον Τύπο σε παρακείμενο δρόμο», έγραψε στο Twitter o υπεύθυνος για την Τουρκία της διεθνούς Αμνηστίας Αντριου Γκάρντνερ.

Οι διοργανωτές του gay pride έκαναν χθες γνωστό ότι το κυβερνείο της Κωνσταντινούπολης χρησιμοποίησε ως δικαιολογία της απαγόρευσης το γεγονός ότι «δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια» των συμμετεχόντων.

Οι υπηρεσίες του κυβερνήτη δεν εξέδωσαν ανακοίνωση για το γεγονός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης