Μεξικό: Συνέλαβαν όλους τους αστυνομικούς μιας πόλης για τη δολοφονία υποψηφίου δημάρχου

Μεξικό: Συνέλαβαν όλους τους αστυνομικούς μιας πόλης για τη δολοφονία υποψηφίου δημάρχου

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο αστυνομικός διευθυντής  - Πάνω από 120 πολιτικοί ή υποψήφιοι έχουν δολοφονηθεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές της 1ης Ιουλίου

mexico_police
Στη σύλληψη όλης της αστυνομικής δύναμης που υπηρετεί στη μεξικανική πόλη Ocampo προχώρησαν οι ομοσπονδιακές αρχές στο Μεξικό, με την υποψία ότι είχαν συμμετοχή στη δολοφονία ενός υποψήφιου δημάρχου.

Ο Φερνάντο Άντζελες Χουάρεζ, 64 ετών, πυροβολήθηκε την Πέμπτη έξω από ένα από τα ξενοδοχεία που διέθετε. Η δολοφονία του έγινε λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 1ης Ιουλίου. Όμως, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας πάνω από 120 πολιτικοί ή υποψήφιοι έχουν δολοφονηθεί.

Σύμφωνα με στενό του φίλο, ο δολοφονηθείς Χουάρεζ είχε δώσει έμφαση στα ζητήματα της φτώχειας, των ανισοτήτων και της διαφθοράς.

Μετά τη δολοφονία του, οι ομοσπονδιακές δυνάμεις συνέλαβαν τον τοπικό αστυνομικό διευθυντή και 27 αστυνομικούς με την υποψήα της συμμετοχής στο έγκλημα στην πόλη Οκάμπο.

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα τοπικά ΜΜΕ δείχνουν τους αξιωματικούς στη σειρά στο έδαφος, με τα χέρια δεμένα με χειροπέδες πίσω στην πλάτη τους.



Οι αρχές της δυτικής Πολιτείας του Michoacan ανακοίνωσαν ότι όλα τα μέλη της αστυνομικής υπηρεσίας της πόλης βρίσκονται υπό κράτηση, στο πλαίσιο έρευνας από το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας για ενδεχόμενη παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας της αστυνομίας.

Η τοπική αστυνομία είχε αρχικά προσπαθήσει να σταματήσει τις ομοσπονδιακές δυνάμεις ώστε να μην συλλάβουν τον αστυνομικό διευθυντή. Όμως, οι ομοσπονδιακοί πράκτορες επέστρεψαν με ενισχύσεις και τον συνέλαβαν, όπως και ολόκληρη την τοπική αστυνομία.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, υπάρχουν υποψίες για συνενοχή τους στη δολοφονία του Χουάρεζ.

Οι εισαγγελείς τους κατηγόρησαν για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

Ο Φερνάντο Άντζελες Χουάρεζ ήταν υποψήφιος με το κεντροαριστερό κόμμα της Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD) που κυβερνά την Πολιτεία.

Η σύλληψη των αστυνομικών έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.


Οι Μεξικανοί θα ψηφίσουν για πρόεδρο και εκατοντάδες θέσεις αιρετών για ομοσπονδιακά, τοπικά και δημοτικά αξιώματα την επόμενη Κυριακή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης