Έρευνα: 100 πυρηνικές βόμβες αρκούν για να προκαλέσουν παγκόσμιο όλεθρο

Έρευνα: 100 πυρηνικές βόμβες αρκούν για να προκαλέσουν παγκόσμιο όλεθρο

Μπορεί να προκαλέσουν το θάνατο 30 εκατομμυρίων ανθρώπων

ar_009
Οι χώρες με τεράστιο πυρηνικό οπλοστάσιο σπαταλούν αδίκως τα χρήματά τους, καθώς μόλις 100 πύραυλοι που μεταφέρουν πυρηνικά θα ήταν αρκετοί για να αποσταθεροποιήσουν τον κόσμο και να προκαλέσουν καταστροφή.

Τα αποτελέσματα έρευνας Αμερικανών επιστημόνων βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγα 24ωρα μετά την ιστορική συμφωνία στη Σιγκαπούρη μεταξύ ΗΠΑ- Βορείου Κορέας για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

Επιστήμονες από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και το Πανεπιστήμιο του Τενεσί ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει «ρεαλιστικός» λόγος να έχει μια χώρα πάνω από 100 πυρηνικές βόμβες.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Sαfety» υπενθυμίζει ότι σε όλο τον κόσμο υπάρχουν επισήμως εννέα κράτη με πυρηνικά όπλα: οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν, το Ισραήλ και η Βόρεια Κορέα.
Κλείσιμο

Η ομάδα του καθηγητή Τζόουσα Πιρς,συντάκτη της μελέτης, ανέλυσε το ενδεχόμενο μιας αμερικανικής επίθεσης στην Κίνα με 7 χιλιάδες όπλα, με χίλια και με 100. Ακόμη και στην επίθεση με τα λιγότερα όπλα, 30 εκατομμύρια άνθρωποι θα είχαν σκοτωθεί, όσο και τα περισσότερα όπλα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν επίσης και τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο μιας πυρηνικής επίθεσης.

Εκτός από τη ρύπανση της ατμόσφαιρας, θα μπορούσε να καταστραφεί το 20% της παγκόσμιας γεωργικής παραγωγής,ποσοστό ικανό για να προκαλέσει εκτεταμένες ελλείψεις τροφίμων.

Η μεταβαλλόμενη ατμόσφαιρα αναμένεται να οδηγήσει σε συνολική μείωση της παγκόσμιας θερμοκρασίας, μείωση των βροχοπτώσεων κατά 19% καθώς και αύξηση της υπεριώδους ακτινοβολίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης