Αυτή είναι η «ιστορική» συμφωνία που υπέγραψαν Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν

ekso-foto-agreement

Εγγυήσεις ασφαλείας θα παρέχει ο Αμερικανός πρόεδρος στον Κιμ - O Βορειοκορεάτης ηγέτης δεσμεύτηκε για πλήρη (όχι όμως και μη αναστρέψιμη) αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου

Παρόλο που το ακριβές περιεχόμενο της «ιστορικής» συμφωνίας που υπεγραψαν οι Ντόναλντ Τραμπ
και Κιμ Γιονγκ Ουν
αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες, οι φωτογράφοι που βρέθηκαν στις κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών απαθανάτισαν το έγγραφο, «προδίδοντας» όσα αναγράφονται σε αυτό.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύει το Γαλλικό Πρακτορείο μπορεί κανείς να δει ότι, βάσει της συμφωνίας, οι δύο χώρες δεσμεύονται να εργαστούν για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου

«Ο πρόεδρος Τραμπ και ο γενικός γραμματέας Κιμ Γιονγκ Ουν διεξήγαγαν μια ολοκληρωμένη, εκ βαθέων και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα που σχετίζονται με την εγκαθίδρυση νέων σχέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και η ΛΔΚ και την οικοδόμηση ενός μακροβίου και ισχυρού καθεστώτος ειρήνης στην Κορεατική Χερσόνησο. Ο πρόεδρος Τραμπ δεσμεύτηκε να παρέχει εγγυήσεις ασφαλείας στη ΛΔΚ, και ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιβεβαίωσε την σταθερή του δέσμευση για πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου», αναφέρει το έγγραφο που αιχμαλώτισε ο φωτογραφικός φακός.

Και συνεχίζει: «Με την πεποίθηση ότι η εγκαθίδρυση νέων σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της ΛΔΚ θα συμβάλει στην ειρήνη και την ευημερία της Κορεατικής Χερσονήσου και του πλανήτη, και αναγνωρίζοντας ότι η αμοιβαία οικοδόμηση εμπιστοσύνης μπορεί να προωθήσει την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, ο πρόεδρος Τραμπ και ο γενικός γραμματέας Κιμ Γιονγκ Ουν δηλώνουν τα ακόλουθα:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΛΔΚ δεσμεύονται να καθιερώσουν νέες σχέσεις μεταξύ τους, σύμφωνα με την επιθυμία των λαών των δύο χωρών για ειρήνη και ευημερία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΛΔΚ θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την οικοδόμηση ενός σταθερού και σταθερού ειρηνευτικού καθεστώτος στην Κορεατική Χερσόνησο.

Επαναβεβαιώνοντας τη δήλωση που υπεγράφη στο Πανμουντζόμ στις 27 Απριλίου 2018, η ΛΔΚ δεσμεύεται να εργαστεί για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου

Αναγνωρίζοντας ότι η διάσκεψη κορυφής ΗΠΑ -ΛΔΚ, η πρώτη στην ιστορία, είναι ένα εμβληματικό γεγονός μεγάλης σημασίας για την υπέρβαση εντάσεων και εχθροπραξιών που σημειώνονται εδώ και δεκαετίες ανάμεσα στις δύο χώρες και για την έναρξη ενός νέου μέλλοντος, ο πρόεδρος Τραμπ και ο γενικός γραμματέας Κιμ Γιονγκ Ουν δεσμεύονται για την πλήρη και ταχεία εφαρμογή των διατάξεων της κοινής δήλωσης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας δεσμεύονται να διεξάγουν το συντομότερο δυνατόν επακόλουθες διαπραγματεύσεις, με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, και έναν αρμόδιο ανώτατο αξιωματούχο της ΛΔΚ, για την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της διάσκεψης κορυφής.»


Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στο κείμενο δεν γίνεται αναφορά στην απαίτηση της αμερικανικής πλευράς για «πλήρη, επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση», φόρμουλα που σημαίνει την εγκατάλειψη των πυρηνικών όπλων και την αποδοχή επιθεωρήσεων, αλλά επαναλαμβάνεται μία παλαιότερη πιο αόριστου χαρακτήρα δέσμευση, σύμφωνα με την φωτογραφία του κειμένου που έχει στην διάθεσή του το AFP (Γαλλικό Πρακτορείο).

Δείτε παρακάτω το έγγραφο της συμφωνίας


mesa-foto
Οι δηλώσεις μετά τις υπογραφές


Για «ιστορική συνάντηση» και «συμφωνία που θα εντυπωσιάσει και τις δύο πλευρές» έκαναν λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν στις πρώτες τους κοινές δηλώσεις μετά την κρίσιμη συνάντησή τους στη Σιγκαπούρη.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι οι δηλώσεις του Βορειοκορεάτη ηγέτη που υποσχέθηκε, λίγο πριν βάλει την υπογραφή του στην κοινή δήλωση με τον Τραμπ, ότι ο πλανήτης πρόκειται να γίνει μάρτυρας μεγάλων αλλαγών.

«Σήμερα είχαμε μια ιστορική συνάντηση. Ο κόσμος θα δει τη μεγάλη αλλαγή», είπε χαρακτηριστικά ο Κιμ, σπεύδοντας να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον πρόεδρο Τραμπ.

Από τη μεριά του, ο Τραμπ είπε ότι είναι τιμή του να βρίσκεται στο πλευρό του Κιμ Γιονγκ Ουν. «Ξεκινήσαμε με ένταση αλλά πλέον έχουμε αναπτύξει ένα ιδιαίτερο δεσμό και η σχέση μας εξελίχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, συμπληρώνοντας ότι στη συνάντηση επιλύθηκε ένα πολύ σοβαρό και επικίνδυνο για τον κόσμο πρόβλημα.Όπως επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, με την υπογραφή της συμφωνίας πρόκειται να ξεκινήσει «πολύ πολύ σύντομα» η διαδικασία αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής χερσονήσου.

Όπως ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, που ήταν πολύ πιο ομιλητικός από τον «μαγκωμένο» Κιμ Γιονγκ Ουν, η συμφωνία στην οποία κατέληξαν είναι πολύ λεπτομερής, ολοκληρωμένη και πρόκειται να εντυπωσιάσει και τις δύο πλευρές.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα καλέσει στην Ουάσινγκτον τον Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως είχε πει εξάλλου ότι θα έκανε εάν όλα πήγαιναν καλά με τη συνάντηση.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα δοθούν σε συνέντευξη Τύπου τις επόμενες δύο ώρες.


«Θα ξανασυναντηθούμε πολλές φορές»

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, Τραμπ και Κιμ εμφανίστηκαν μαζί στα σκαλιά του ξενοδοχείου, κρατώντας στο χερι τα υπογεγραμμένα έγγραφα.

«Ήταν μια φανταστική μέρα. Μάθαμε πολλά ο ένας για τη χώρα του άλλου», είπε ο Τραμπ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου που ήθελε να μάθε τι καινούργιο έμαθε για τον Κιμ, ο Τραμπ απάντησε: «Έμαθα ότι είναι πολύ χαρισματικός άνθρωπος και επίσης έμαθα ότι αγαπάει πολύ τη χώρα του».

Κατόπιν οι δύο άνδρες αντάλλαξαν ακόμη μια παρατεταμένη χειραψία. «Θα συναντηθούμε πολλές φορές», είπε ο Τραμπ προτού αποχωρήσει από τα σκαλιά.
Το ιστορικό της συνάντησης

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου τέσσερις ώρες, λίγο πριν τις 8 το πρωί (ώρα Ελλάδος) η πρώτη ιστορική συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη.

«Ήταν μια φανταστική συνάντηση, έγινε πρόοδος. Πήγε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στους δημοσιογράφους ανακοινώνοντας ότι οι δύο ηγέτες πάνε για υπογραφές, χωρίς, ωστόσο, να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του κειμένου.
H σύνοδος της Σιγκαπούρης ξεκίνησε με μια  τετ α τετ συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν διάρκειας 41 λεπτών στο πεντάστερο ξενοδοχείο «Capella».

Είχε προηγηθεί η ιστορική χειραψία των δύο ανδρών διάρκειας 12 δευτερολέπτων με φόντο τις σημαίες των δύο χωρών.

Οι δύο άντρες έφτασαν στο ξενοδοχείο μαζί με τις συνοδείες τους λίγο πριν το προκαθορισμένο ραντεβού που ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος).
Οι Τραμπ και Κιμ βάδισαν από αντίθετες κατευθύνσεις για να βρεθούν πάνω στο κόκκινο χαλί, με φόντο σημαίες των χωρών τους εναλλάξ. Μετά τη χειραψία στάθηκαν σοβαροί μπροστά στους φωτογράφους με τα χέρια στο πλάι. Ο Τραμπ έδωσε ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη στον Κιμ καθώς βάδιζαν ο ένας πλάι στον άλλο στον διάδρομο του ξενοδοχείου. Ο Κιμ επέλεξε μαύρο κοστούμι Μάο, ο Τραμπ βαθύ μπλε κοστούμι και κόκκινη γραβάτα για την ιστορική συνάντηση των δύο ηγετών, πιθανόν τη σημαντικότερη στιγμή των θητειών αμφοτέρων μέχρι σήμερα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε στους δημοσιογράφους που κατέγραφαν τις πρώτες επαφές, ότι δεν έχει καμία αμφιβολία πως θα έχει μία εξαιρετική σχέση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Από την πλευρά του, ο Κιμ επισήμανε ότι οι δύο ηγέτες και οι δύο χώρες χρειάστηκε να υπερβούν πολλά εμπόδια για να διεξαχθεί η σημερινή σύνοδος.

«Είναι μεγάλη μου ικανοποίηση που σας συναντώ, κ. πρόεδρε», είπε ο βορειοκορεάτης ηγέτης απευθυνόμενος στον ένοικο του Λευκού Οίκου. «Ο δρόμος για να φθάσουμε εδώ δεν ήταν εύκολος», συνέχισε. «Παλιές προκαταλήψεις και παλιές συνήθειες ήγειραν τόσα πολλά εμπόδια, αλλά τα ξεπεράσαμε όλα για να συναντηθούμε εδώ σήμερα», συμπλήρωσε.

Oι δύο ηγέτες μετά τη συνάντησή τους, βγήκαν σε ένα μπαλκόνι του ξενοδοχείου και χαιρέτησαν χαμογελαστοί τους δημοσιογράφους πριν να ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος των συναντήσεων με συμβούλους και συνεργάτες.

video placeholder


Λίγο πριν την έναρξη του δεύτερου γύρου των επαφών των αντιπροσωπειών των δύο χωρών ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε τη σύνοδο ως «ένα μεγάλο πρελούδιο για την ειρήνη» με τον Τραμπ να συμπληρώνει «το ίδιο πιστεύω κι εγώ». Σύμφωνα με δημοσιογράφους που ήταν παρόντες ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έκανε και τη δήλωση της ημέρας - μέχρι στιγμής - καθώς είπε απευθυνόμενος στον Τραμπ «αρκετοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα πιστεύουν ότι αυτό που συμβαίνει είναι σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας».

video placeholder


Μετά και τον δεύτερο γύρο επαφών, οι δύο ηγέτες ξεκίνησαν γεύμα εργασίας στο μενού του οποίου περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων κοκτέιλ γαρίδων, ένα πιάτο με χταποδι και ντρέσινγκ με μέλι και λάιμ, γεμιστά αγγούρια, μοσχάρι με πατάτες και μπρόκολο, χοιρινό με ψητό ρύζι και σάλτσα τσίλι, ψάρι με λαχανικά ενώ για επιδόρπιο θα σερβιριστούν τάρτα μαύρης σοκολάτας και παγωτό βανίλια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μάλιστα, αστειεύτηκε μπροστά στους φωτογράφους ζητώντας να τους πάρουν καλά καρέ «ώστε να δείχνουμε όμορφοι» και «να φαίνομαι λεπτός και τέλειος».Ο Τραμπ σχεδιάζει να κάνει μια δήλωση εντός της ημέρας, πριν αναχωρήσει για την Ουάσινγκτον στις 20:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας).

Την ιστορική συνάντηση του πρώτου εν ενεργεία Αμερικανού προέδρου με έναν κληρονόμο της δυναστείας των Κιμ καλύπτουν τρεις χιλιάδες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, ενώ τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα είναι δρακόντεια με την πολεμική αεροπορία της Κίνας να συμμετέχει ενεργά στην επιτήρηση του εναέριου χώρου της Σιγκαπούρης.

Η συνάντηση και χειραψία των δύο ηγετών

kim-trump

kimtrump-standing

trumpkim-camera


Το νησί «Sentosa» όπου βρίσκεται το πολυτελές ξενοδοχείο Capella είναι «αστακός», με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν να κάνουν επίδειξη δύναμης με το ποιος διαθέτει τον μεγαλύτερο στρατό από σωματοφύλακες.

«Οι συναντήσεις μεταξύ των συμβούλων και των αντιπροσώπων πάνε καλά και γρήγορα... Στο τέλος όμως αυτό δεν έχει σημασία. Θα ξέρουμε όλοι σίγουρα αν μια πραγματικά καλή συμφωνία, σε αντίθεση με αυτές του παρελθόντος, μπορεί να πραγματοποιηθεί», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter πριν από τη συνάντηση ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ουάσινγκτον θέτει ως θεμελιώδη όρο για την όποια συμφωνία η Πιονγκγιάνγκ να εγκαταλείψει το πρόγραμμά της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο το επανέλαβε τη Δευτέρα: «η πλήρης, επαληθεύσιμη και αμετάκλητη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου είναι το μόνο αποτέλεσμα που θα αποδεχθούν οι ΗΠΑ», τόνισε.

trumpkim


trumpkim1


trump-kim-laughing


Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα για το περιεχόμενο μιας ενδεχόμενης συμφωνίας. Ειδικοί αμφισβητούν εάν και κατά πόσον ο Κιμ θα φανεί πρόθυμος να συναινέσει στον τερματισμό των βορειοκορεάτικων εξοπλιστικών προγραμμάτων στο χρονοδιάγραμμα και στον βαθμό που απαιτεί η κυβέρνηση Τραμπ.

Και οι δύο ηγέτες αφίχθησαν στην πόλη-κράτος την Κυριακή. Έκτοτε οι Τραμπ και Κιμ είχαν χωριστές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Χσιεν Λουνγκ, ενώ αξιωματούχοι των κυβερνήσεών τους είχαν εντατικές και συνεχείς συνομιλίες κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Κιμ αποφάσισε να κάνει περίπατο το απόγευμα της Δευτέρας, με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, σε μνημεία και αξιοθέατα της πόλης-κράτους.

ΣΧΟΛΙΑ (34)

zz

Καταρχάς ποιος σου είπε ότι είμαι αριστερός , η δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις η είσαι μπιτ για μπτι τούβλο .

Πρώην

Μαθαίνω από φίλο φαρμακοποιό στον Περισσό, ότι ξεπούλησε τα υπογλώσσια χάπια που είχε στο φαρμακείο του, αλλά και στις γύρω περιοχές έχουν χαθεί τα υπογλώσσια!! Με τις χούφτες τα καταναλώνουν οι σύντροφοι από το πρωί!! Α ρε Κιμ μας τι μας έκανες!!! Μας ξέκανες!!!

Λαλάκιας

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μπλοφάρε, αφού η μείωση της προκλητικότητάς του συνδυάστηκε με ταυτόγχρονη κλιμάκωση των απειλών του Ερντογάν με κανέναν από τους δύο να τολμούσε να συμπεριφέρεται έτσι χωρίς τη συγκατάθεση αν όχι ενθάρρυνση του κοινού τους αφεντικού Πούτιν, που πρόσφατα επανεξελέγη. Ο Τσίπρας δεν εξαπάτησε το λαό. Είχε ψευδείς υποσχέσεις επειδή οι Έλληνες άδικα ζητούσαν κατάργηση του Μνημονίου που θεωρούσαν αντισυνταγματικό, αφού για να καλύψει η χώρα τα έξοδα χρειαζόταν πολλά λεφτά που μόνο ο Σώρρας είχε, ενώ δεν μπορούσε να παραμείνει στην Ευρώπη αφού είχε θρησκοληψία, οικογενειοκρατία, κρατισμό και επαρχιωτισμό που μόνο σε χώρα Μέσης Ανατολής είναι φυσιολογικές συνθήκες, με το ποσοστό των Ελλήνων που κατέχουν σπίτια να είναι 85%, όσο στην τόσο πλουσιότερη Γερμανία το ποσοστό των άστεγων που συνήθως νοικιάζουν. Η Ελλάδα προσπάθησε να κρύψει την ανικανότητά της να εφαρμόσει τα Μνημόνια με την μεταφορά εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στην Ευρώπη όπου παρανομώντας κερδοσκοπούσαν και προσέφεραν στην Ελλάδα προμήθεια για την συμβολή της σαν Σοβιετία στο ταξίδι τους, αποκτώντας πλεονάσματα με τα οποία προσποιούνταν ότι υλοποιούσε τα ανεφάρμοστα και καταδικασμένα σε αποτυχία Μνημόνια, ενθαρρύνοντας την άνοδο της ακροδεξιάς σε Ιταλία και αλλού. Όταν όμως ο Λαφαζάνης εμποδίσει τους χιλιάδες πλειστηριασμούς που εκκρεμούν, η Ελλάδα θα φύγει ξαφνικά από την Ευρώπη προκαλώντας κατάρρευση τρισεκατομμυρίων και επειδή το γνωρίζουν αυτό οι Τούρκοι προετοιμάζονται για πόλεμο, στον οποίο η αναγκαστική παρέμβαση των Αμερικανών θα είναι τόσο κατακριτέα που θα δικαιολογήσει επίθεση από τη Βόρεια Κορέα λόγω ανασφάλειας. Η Αμερική βασιζόταν σε θέματα Μέσης Ανατολής στο Ισραήλ, αλλά τώρα εξαιτίας της πρωτοφανούς συμμαχίας Τουρκίας-Ιράν φοβούνται μήπως το χάσουν, άρα διεκδικούν στρατηγική συνεργασία με Ελλάδα. Η Ευρώπη θεωρεί σωστά ότι όλα όσα κατηγορήθηκε η Τουρκία, δηλαδή η παραβίαση της αμεροληψίας του τύπου, η στέρηση των ανθρωπίνων ελευθεριών, η υπονόμευση της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός, η κατάλυση της δημοκρατίας, η υποδαύλιση της τρομοκρατίας και ο επεκτατισμός ήταν προβλήματα που η Ελλάδα μετέφερε στην Τουρκία που δεν τα είχε μόνη της αφού στις εκλογές η Χρυσή Αυγή θα κυριαρχήσει, με τους Ευρωπαίους να εξοργίζονται από το γεγονός ότι οι Έλληνες επέτρεπαν σε ένα Τσίπρα να τους καταστρέφει αρκεί η Ευρώπη που ζήλευαν να ζημιώνει πιο πολύ, διδάσκοντας αλληλεγγύη κρυμμένοι στην αριστερά και παρουσιάζοντάς τους σαν ρατσιστές όσο ετοίμαζαν τον Χιτλερ.

Αθηναιος

Εχεις καψει φλατζα

dim

Νομίζω ότι αυτές οι σκηνές είναι πολύ καλύτερες από τον πόλεμο εντυπώσεων που ζήσαμε τον τελευταίο χρόνο το οποίο θα έιχε άγνωστη εξελίξη. Προφανέστατα υπάρχουν πολύ μεγάλα συμφέροντα για όλη αυτή την ιστορία που με ξεπερνούν κατά πολύ αλλά πρέπει να καταλάβει ο "πολιτισμένος" κόσμος ότι όλα πρέπει να επιλύονται με διάλογο και ειρήνη και όχι με απειλές και πολέμους. Δυστυχώς οι πόλεμοι που ζούμε και σήμερα είναι πολλοί, εδώ πάλι καλά η ζυγαριά μάλλον έδειξε σε "διαπραγματεύσεις".Προς το παρόν τουλάχιστον. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε τέτοιες θέσεις έπρεπε να είναι πολύ πιο ευαισθητοποιημένοι, η Συρία είναι το αντίθετο λυπηρό παράδειγμα αυτής της εικόνας, φαίνεται εκεί η ζυγαριά έδειξε προς την άλλη μεριά.

@ΚΙΜ

Τά 'παιξε ο βασιλέας της Β. Κορέας και πεσμένος στα 4 έτρεξε να ζητήσει εγγυήσεις από τον Τράμπα!!!! Πάνε περίπατο οι Τσαμπουκάδες και τα πυραυλάκια.... Μόλις τον παράτησε η Κίνα (που θέλει ησυχία για να κινείται το εμπόριο της με τους δυτικούς) άρχισε τις αγκαλιές και τα φιλιά με τους χθεσινούς εχθρούς...

zz

Κουμπωμένος ο Τραμπ η δηλώσεις μετρημένες , για αυτό μιλήσαμε για το άλλο δεν είχαμε χρόνο , λες και κάποιος τους κυνηγούσε , αυτό από μόνο του λέει πολλά , μεγάλη σημασία έχει η δήλωση του Βορειοκορεάτη ηγέτη ( ναι μεν αλλά ) , άρα εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ηγέτη τύπου Καντάφι (μπείτε σκύλοι αλέστε) , το μήνυμα είναι σαφέστατο από την Βόρειο Κορέα , μπορεί κάπου κάποτε να βρεθεί ορφανή πυρηνική βόμβα εάν δεν τηρήσετε αυτά που θα συμφωνήσουμε , οι ελεγκτές ΘΑ ελέγξουν , ο νοικοκύρης μέχρι που θα σου το επιτρέψει , αυτό μετρά .

Ζζζζζζζζ

Τι λες ρε άνθρωπε!!!!! Παρακαλετός και στα 4 πήγε ο Κιμ στον Τραμπ..... Τον εκλιπαρούσε τόσο καιρό να τον δεχτεί...... Τι παραμύθια για ορφανή βομβίτσα λες, άντε και να την έχει ο Κιμάκος, μπορεί να τη στείλει στις ΗΠΑ???. Μέχρι τι μέση του Ειρηνικού φτάνουν τα πυραυλάκια του...... Σας έχει φύγει ο πάτος αριστερούληδες από τις κωλοτούμπες του πρώην τσαμπουκά Κιμ και ψάχνετε δικαιολογίες..... Πάρτε το χαμπάρι: Ο Κιμ σας ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Α χα

Απόλυτη νίκη του Τράμπ. "Κιμάκο, κόψε τις ...κίες με βαλλιστικούς και πυρηνικά αν δεν θέλεις να σε κάνω σκόνη. Απλό.

Να τελειώνουμε οριστικά με το παλιό Ντόναλντ

Ντόναλντ, και τώρα μια ιστορική για την απαλλαγή της νότιας βαλκανικής χερσονήσου από το Μητσοτακέικο. Και θα καταξοδευτώ να σου κάμω λαμπάδα σαν το μπόϊ σου.

Panos

Καλά τα λες να τελειώνουμε με το μιτσοτακέικο, με το παναδρέικο και με τις δεξιές και αριστερές αντιλήψεις και να κοιτάξουμε την χώρα μας. Τι? Μόνο το μιτσοτακέικο θες να φύγει πρασινορόζ σαυρίτσα? (πάρε 0.60)

@

Θα απαλλαγείτε από το μητσοτακέικο σε εννιά χρόνια ακριβώς. Θα προηγηθούν οι δύο τετραετίες του Κυριάκου.

ζερβός

όσο δηλητήριο και να ρίξετε για τον Τράμπ, είναι ξεκάθαρο ότι ο άνθρωπος έγραψε ιστορία. Ο προηγούμενος όσο συμπαθής και ευφυής και αν είναι αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Ένας έξυπνος άνθρωπος δεν είναι υποχρεωτικό ότι θα είναι και καλός κυβερνήτης. Τα εγχώρια παραδείγματα είναι αρκετά

PERIKLIS

ΠΑΝΤΩς ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΟΥΝ ΤΟΥς ΔΥΟ ΤΡΕΛΛΑΡΕΣ...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

policia

Ορισμένα από τα θύματά του φέρονται να είχαν υπογράψει «σεξουαλικά συμβόλαια» που του επέτρεπαν να κάνει ό,τι θέλει, ενώ άλλες γυναίκες «εξαναγκάζονταν σε σεξουαλικές πράξεις με άλλους άνδρες και ζώα»

191021135221_Russian-gymkhana-tsiro-1000

Αυτό δεν είναι απλώς ένα ακόμη video με αυτοκίνητα που οδηγούνται στο όριο. Θέλει να προβάλλει παλιά ρώσικα αυτοκίνητα που ξαφνικά απέκτησαν ψυχή.

syria_ar

Στις 10 το βράδυ λήγει η εκεχειρία - Ερώτημα αν ο Πούτιν θα ζητήσει ανταλλάγματα για να πείσει τους Κούρδους να φύγουν από την βορειοανατολική Συρία - Ανησυχία από τις δηλώσεις Πομπέο για τις προθέσεις Τραμπ

2