Στολή με το σύνθημα της Γαλλικής Επανάστασης θα φορούν οι μαθητές δημοτικών στην Προβέν

gdfvc

Η απόφαση αυτή αφορά έξι δημοτικά σχολεία τα οποία θα κληθούν να υιοθετήσουν τον ενδυματολογικό κώδικα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Στη διεύθυνση των σχολείων πετά το μπαλάκι ο υπουργός

Σε μία πόλη κοντά στο Παρίσι οι γονείς ψήφισαν υπέρ των σχολικών στολών για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου, μια σπάνια κίνηση στην τομέα της δημόσιας εκπαίδευσης στη Γαλλία με επαναστατικό χαρακτήρα.

Η απόφαση αυτή αφορά έξι δημοτικά σχολεία τα οποία θα κληθούν να υιοθετήσουν τον ενδυματολογικό κώδικα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς,όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Ο γαλλικός ειδησεογραφικός ιστότοπος «LCI» γράφει χαρακτηριστικά ότι οι μαθητές στην πόλη Προβέν- 759 συνολικά -θα κληθούν να φορέσουν ένα μπλουζάκι με το σύνθημα: "Liberty, (Ελευθερία) Equality (Ισότητα), Fraternity (Αδερφοσύνη).

Υπογραμμίζεται πάντως ότι, η απόφαση του Συλλόγου Γονέων της πόλης Προβέν δεν είναι υποχρεωτική.
Η στολή αποτελείται από δέκα κομμάτια,θα κοστίσει συνολικά 145 ευρώ και το σύνθημα που είναι γραμμένο στα ρούχα είναι εμπνευσμένο από το τρίπτυχο της γαλλικής Eπανάστασης ...«Ελευθερία,Ισότητα Αδελφοσύνη».

Το θέμα έλαβε διαστάσεις στη χώρα του Εμανουέλ Μακρόν με τον υπουργό Παιδείας της Γαλλίας, Ζαν Μισέλ Μπλανκέ, να πετάει το... μπαλάκι στη διεύθυνση των σχολείων.

«Τα σχολεία πρέπει να είναι ελεύθερα να αποφασίσουν αν οι μαθητές τους πρέπει να φοράνε στολή στο σχολείο,δεν είναι η κυβέρνηση αυτή που θα αποφασίσει », επεσήμανε ο Γάλλος υπουργός.

Οι περισσότεροι μαθητές στην Ε.Ε, εκτός από τη Βρετανία, δεν φορούν σχολικές στολές,όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το βρετανικό δίκτυο BBC.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

strasbrg02

Βίντεο από το σημείο της επιχείρησης - Είχε πάνω του ένα όπλο και ένα μαχαίρι - Ο μαροκινής καταγωγής Γάλλος εντοπίστηκε σε αποθήκη στην περιοχή Meinau, κοντά στη συνοικία Neudorf που ήταν αποκλεισμένη από νωρίς το απόγευμα

13