Μακρόν: Πρόθυμος να συνεχίσει τον διάλογο με την Ιταλία για το Μεταναστευτικό

19586847

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι σκοπεύει να θέσει το ζήτημα στην πρώτη συνάντηση που θα έχει με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας, τον Τζουζέπε Κόντε, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε σήμερα ότι είναι πρόθυμος «να συνεχίσει τον διάλογο» με την Ιταλία για το θέμα της μετανάστευσης, παρά τις σκληρές δηλώσεις που έκαναν το τελευταίο διάστημα στελέχη της νέας ιταλικής κυβέρνησης συνασπισμού για το θέμα αυτό.

«Επιθυμία μας είναι να συνεχίσουμε τον διάλογο με την Ιταλία», είπε ο Μακρόν μιλώντας σε δημοσιογράφους. Όπως είπε, σκοπεύει να θέσει το ζήτημα στην πρώτη συνάντηση που θα έχει με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας, τον Τζουζέπε Κόντε, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7, στα τέλη της εβδομάδας στον Καναδά.

«Δεν θα μπορέσουμε να αγωνιστούμε κατά της μεγάλης μετανάστευσης παρά μόνο αν, όλοι μαζί, δεσμευτούμε να αντιμετωπίσουμε τα βαθύτερα αίτια, που είναι η ανεπαρκής ανάπτυξη στην Αφρική και να αγωνιστούμε κατά της ανασφάλειας, της τρομοκρατίας και της διακίνησης στη ζώνη του Σάχελ και της Σαχάρας», εκτίμησε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Δεν θα καταφέρουμε να επιλύσουμε το θέμα παρά μόνο αν εργαστούμε από κοινού για την προστασία των συνόρων της Ευρώπης, εναρμονίζοντας τους κανόνες μας και το δικαίωμα ασύλου (...) στους κόλπους της ΕΕ και ιδίως στους κόλπους του Χώρου Σένγκεν. Υπό αυτό το πνεύμα θέλω να συνεχίσω (τον διάλογο) με την Ιταλία», πρόσθεσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον ομόλογό του του Νίγηρα, Μαχαμαντού Ισούφου.

«Καμία χώρα δεν μπορεί να βρει μόνη της τη λύση, ούτε να απομονωθεί», εκτίμησε ο τελευταίος. Ο Νίγηρας είναι μια από τις χώρες απ' όπου περνούν οι Αφρικανοί μετανάστες, στον δρόμο προς την Ευρώπη.

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι προειδοποίησε την Κυριακή ότι η χώρα του δεν μπορεί να μετατραπεί σε «καταυλισμό προσφύγων της Ευρώπης», μία ημέρα αφότου είχε καλέσει τους «παράνομους» να «ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

5ba35

Το αεροπλάνο της Jet Airways που μετέφερε 166 ανθρώπους, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο από το οποίο αναχώρησε τρία τέταρτα της ώρας μετά την απογείωσή του το πρωί, μετά την εμφάνιση των ανησυχητικών συμπτωμάτων στους επιβάτες

ollandia1

Τρένο συγρκούστηκε με ποδήλατο μεταφοράς, το οποίο αποτελεί μεταξύ των Ολλανδών γονέων ένα δημοφιλές μέσο για τη μεταφορά των παιδιών τους - Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά