ΗΠΑ: Το ανώτατο δικαστήριο δικαίωσε τον χριστιανό φούρναρη που αρνήθηκε να φτιάξει γαμήλιο κέικ σε ζευγάρι gay

fournarismesa

Το πρώτο δικαστήριο είχε αποφανθεί εναντίον του φούρναρη - Δικαιώθηκε με 7-2 ψήφους υπέρ

Το δικαίωμα ενός φούρναρη να μην φτιάξει το γαμήλιο κέικ ενός gay ζευγαριού αναγνώρισε δικαστήριο στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών, απορρίπτοντας την αγωγή που είχα καταθέσει οι δύο νεόνυμφοι, επικαλούμενοι ρατσιστική αντιμετώπιση.

Η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στις δύο πλευρές ξεκίνησε το 2012, όταν το αρχικό δικαστήριο δικαίωσε τους David Mullins και Charlie Craig, έναντι του φούρναρη Jack Phillips.

Έξι χρόνια μετά, η ίδια υπόθεση εκδικάσθηκε στο ανώτατο δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε να ανατρέψει την προηγούμενη απόφαση και να δικαιώσει τον φούρναρη, με το σκεπτικό ότι ήταν χριστιανός και βάσει της θρησκείας του, δεν μπορούσε να δεχτεί την κατασκευή του γαμήλιου κέικ στο που θέλησε να του αναθέσει το gay ζευγάρι.

Οι οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των gay αντέδρασαν στην απόφαση, κάνοντας λόγο για ένα δεδικασμένο που ενδέχεται να προκαλέσει μεγάλα εμπόδια στο τελετουργικό των γάμων ζευγαριών του ίδιου φύλου.

000_15M046


Το δικαστήριο στην απόφασή του υποστήριζε ότι όπως είναι υποχρεωμένο να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των gay, έτσι είναι υποχρεωμένο να υπερασπίζεται και τα δικαιώματα που άπτονται σε θέματα θρησκεία, εγκρίνοντας με ψήφους 7-2 την έφεση του κ. Φίλιπς.

Στη δίκη του 2012, ο φούρναρης είχε δηλώσει ότι αποτελεί πάγια πολιτική της εταιρείας του να μην κατασκευάζει κέικ για γαμήλιες τελετές gay ζευγαριών. Πρότεινε δε οποιοδήποτε άλλο προϊόν, για οποιαδήποτε άλλη περίσταση, αλλά όχι για γάμο. «Είναι δικαίωμα του κάθε δημιουργού να μην φτιάχνει ένα προϊόν, αν δεν το επιθυμεί», είχε τονίσει ο Τζακ Φίλιπς.

Στο ανώτατο δικαστήριο αναγνωρίστηκε το δικαίωμα αυτό με βάση τη θρησκεία, με συνέπεια ο φούρναρηςς από Lakewood, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Ντένβερ, να απαλλαγεί των κατηγοριών του.

ΣΧΟΛΙΑ (79)

Σκεφτομαι

και γράφω ότι το θεμα εδώ δεν έχει να κάνει με τους γκέι που οι περισσότεροι, τους θεωρείτε ανώμαλους κλπ κλπ στην ουσία ένα θεμα που τελοσπάντων επιστημονικά τουλάχιστον έχει λήξει. Η ουσία έχει να κάνει με την διάκριση, και τα πιστεύω του καθενός. Κατανοητά τα κίνητρα και από τις 2 πλευρές, η μια θρησκευτική προσέγγιση (την οποία δεν στηρίζω αλλα αποδέχομαι) και την άλλη την νομική-πολίτικη κλπ (δεν φτιάχνω τούρτα για γάμους γκέι μαύρων , κοκκινοτρίχιδων, μουσουλμάνων. κλπ κλπ). Δεν ξέρω τι επιπτώσεις θα είχε η μια δικαίωση σε σχέση με την άλλη. Από την μια η ελευθερία της επιλογής και η άλλη ένα γενικό κίνητρο για διαφορετική μεταχείριση ανθρώπων με βάση τις προσωπικές μας πεποιθήσεις στο επαγγελματικό πλαίσιο. Σε κάθε περίπτωση ο ζαχαροπλάστης είχε περισσότερο δόλο από τις κακιασμένες γιαυτό και επικαλέστηκε την θρησκεία ως δικαιολογία. Με κυβέρνηση Τραμπ πάντως δεν με εκπλήσσει η απόφαση.

Κατω η χουντα των ανωμαλων

Μπορει να εχουν επιβληθει στα ΜΜΕ, αλλα στη πραγματικη ζωη οι ανωμαλοι ειναι ελαχιστοι και κρυβονται.

foustrotourta

και τελικα τι έγινε ... ΤΟΝ ΦΑΓΑΝΕ.....???

@

Επιτέλους με τον φασισμό των ομοφυλόφυλων, που όλοι πρέπει να τους κάθονται και να τους αποδέχονται, με το "έτσι θέλω"!

Ρε ούσττττ

Έχουμε αηδιάσει με τους ανώμαλους.Τουλάχιστον πιο παλιά ήταν κρυμμένοι εκτός απο κάτι κραχτές που δεν κρατιόντουσαν.Πρέπει να καταλάβετε πως δεν είναι εφικτό να έχετε ίδια δικαιώματα με τους φυσιολογικούς γιατί πολύ απλά δεν είστε τέτοιοι! Δεν γούσταρε να σας φτιάξει τούρτα,δεν γούσταρε να σας πουλήσει το ταλέντο του...τραβάτε αλλού βρείτε έναν δικό σας και ζητήστε του να σας φτιάξει και τούρτα με δονητές και ταρτάκια με προφυλακτικά και ότι άλλο έχετε στο προβληματικό σας κεφάλι.Όχι όμως να κάνετε και μήνυση επειδή σας είπε δεν πουλάω

ΜΙΚ

Φτάσαν οι λελέδες να θέλουν και καλλιτεχνική τούρτα για να λελεδιάσουν. Αυτοί κάνανε το πρόβλημά τους ιδεολογία! Ρε, δεν πα να υπάρχουν 250 "παρατηρητήρια" και 150 "αντιρατσιστικοί" νόμοι. Ας το πάρουν απόφαση: έχουν πρόβλημα ορμονικό και λελέδες ήτανε και λελέδες παραμένουν, όσο δεν ζητούν ιατρική βοήθεια.

Καθαρά

ορμονικό πρόβλημα. Την τάση όμως που προκαλεί, ο ισχυρός ανθρώπινος εγκέφαλος μας (νόηση), που μας διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα έμβια όντα του πλανήτη, θα έπρεπε να αναγνωρίσει και να απορρίψει...

mm

Ρατσιστικό ειναι. Δε συμφωνώ σε καμία περίπτωση να αρνείσαι να σερβίρεις. Μετά θα αρνήσε να σερβίρεις σα μουσουλμάνος σε χριστιανό και πάει λέγοντας. Και οι Ναζί έλεγαν τον κόσμο να μην αγοράζει από καταστήματα εβραίων. Αυτό μας λειπει να συμμαδεύονται και οι γκέυ και όχι μονο να τους κοροιδεύουν αλλά να μην τους σερβίρουν! Να μην τους σερβίρουν σε εστιατόριο και να φεύγουν! Ειναι τραγικό. Τραγική απόφαση θεωρώ.

Γεο

Θα ελεγες το ίδιο αν μουσουλμάνος λόγω θρησκείας δεν δεχόταν να κανει κατι ;

Πόσο στόκος;

Δεν είναι σερβιτόρος, ούτε υπάλληλος. Είναι καλιτέχνης, δημιουργεί τούρτες και δικαίωμα του να διαθέση την δημιουργία του σε όποιον θέλει και αν θέλει.

ΗπικρήΑλήθεια

Η όλη φάση με τους γκεϊ είναι σαν είναι δυο ψυχανώμαλοι και αντί να πάνε να ζητήσουν βοήθεια και να παραδεχθούν το πρόβλημά τους συνεχίζουν να ζουν με άλλους ομοίους τους σαν να είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό . Με την ίδια λογική συμβαίνει και αυτό και η επιστήμη δεν ανακατεύεται γιατί οι επιστήμονες θέλουν να βγάζουν λεφτά όχι να τα δίνουν σε μηνύσεις.

Εχεις δικιο

φίλε μου. Αυτό δεν μπορώ να καταλαβω πως γινεται straight φυσιολογικοί άνθρωποι, χριστιανοί να παράγουν τόσο ανώμαλα παιδιά (γκέι και λεσβίες). Θα έλεγε κάνεις ότι κάτι κάνουνε λάθος τα τελευταια 3000 χρόνια. Ελπίζω να βρεθεί κάποια γιατρεία η το γονίδιο που κουβαλάνε και να το σταματήσουν καποια στιγμή οι επιστήμονες, αφού ο θεός δεν τα έχει καταφέρει....

ΜΙΚ

Ίσως φταίνε οι πυρηνικές δοκιμές της δεκαετίας του 1950. Όχι, ότι δεν υπήρχαν παλαιότερα, αλλά τώρα έχουν βγει μεταλλαγμένοι, με μια μετάλλαξη που συνδυάζει το πρόβλημά τους με μια διάθεση του τύπου "δεν έχω κανένα πρόβλημα" (ποιος ψυχασθενής παραδέχεται τη ψυχασθένειά του), όπως και με μια διάθεση προβολής και προσέλκυσης "οπαδών".

Συμφωνω

Κάπως ετσι δικαιολογήσαν και την επέλαση των χριστιανών στα χρονιά της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Μπορεί να τους ψέκαζαν και τότε .....?

Μιχάλης

Πρωτότυπος ο παραλληλισμός των πρώτων χριστιανών με τους λελέδες. Μπορεί και να τον επικαλεστούν αν το διαβάσουν.

ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΜΙΣΟΣ

ρε τι μίσος είναι αυτό που έχουν για τους ανθρώπους που τους απορρίπτουν, μιλάμε για αισχρό μίσος, αντικοινωνικά στοιχεία ήταν και θα είναι πάντα, κυνήγησαν τον άνθρωπο επειδή τόλμησε να έχει γνώμη, απίστευτο

Love America

Σωστή απόφαση! Δικό του είναι το μαγαζί, σε όποιον θέλει θα πουλήσει! Βρήκαμε τώρα, μηνύσεις με το παραμικρό...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης