Ιταλία: Νέα παράταση για το σχηματισμό κυβέρνησης ζήτησαν τα Πέντε Αστέρια

Ιταλία: Νέα παράταση για το σχηματισμό κυβέρνησης ζήτησαν τα Πέντε Αστέρια

«Ζητήσαμε ακόμη λίγο χρόνο» ανέφερε ο επικεφαλής του κινήματος μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας – Έκανε λόγο για «κυβέρνηση της αλλαγής»

italia_pente_asteria_antikatastasi
Νέα αναβολή στις διαδικασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης ζήτησε ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, που συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

«Οι διάφορες επαφές με τη Λέγκα ολοκληρώθηκαν με αναφορά στο κυβερνητικό πρόγραμμα. Πρόκειται για κυβέρνηση της αλλαγής, με συμβόλαιο το οποίο έχει ως σημείο αναφοράς το γερμανικό μοντέλο. Τα μέλη μας θα το κρίνουν μέσω διαδικτύου», δήλωσε ο Ντι Μάιο, λέγοντας ότι είναι περήφανος για τα αποτελέσματα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους επιμέρους τομείς του κυβερνητικού προγράμματος και ειδικότερα στη στήριξη των ανέργων, την αλλαγή του νόμου για την συνταξιοδότηση, την καταπολέμηση της διαφθοράς.

«Δημοσίως δεν υπάρχουν ονόματα»

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των Πέντε Αστέρων, οι συζητήσεις με τη Λέγκα γίνονται γύρω από το πρόγραμμα και θα ακολουθήσει η συζήτηση «για τους εκτελεστές του προγράμματος».

Κλείσιμο
«Συμφωνούμε με την Λέγκα ότι δημοσίως, δεν υπάρχουν ονόματα και ζητήσαμε τον αναγκαίο χρόνο για να ολοκληρώσουμε το κυβερνητικό συμβόλαιο», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «η νέα κυβέρνηση θα έχει ευρωπαϊκές αλλά και εκτός Ευρώπης υποχρεώσεις, με ειδική αναφορά στην μεταρρύθμιση του Δουβλίνου αλλά και τον νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό», πρόσθεσε ο Ντι Μάιο.

«Θα είμαστε σχετικά σύντομοι, αλλά πρέπει να ολοκληρώσουμε θετικά την προσπάθεια αυτή. Από τον πρόεδρο ζητήσαμε, ακόμη λίγες ημέρες επιπλέον χρόνο», κατέληξε.

Συνάντηση Ματαρέλα - Σαλβίνι 

Στις έξι το απόγευμα, τοπική ώρα, ο Ιταλός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον γραμματέα της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι.

Πάντως, οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούσαν ότι σήμερα θα ολοκληρωνόταν η προσπάθεια, με τα δύο κόμματα να υποδεικνύουν τον υποψήφιο πρωθυπουργό. Πλέον, οι περισσότεροι εκτιμούν ότι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης είναι πιθανό να ανακοινωθεί επίσημα μέχρι το Σαββατοκύριακο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Carlo Hermann / AFP
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης