Τραμπ: Σύντομα οι επίσημες ανακοινώσεις για τη συνάντηση με τον Κιμ

19451134

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε συγκινημένος για την πρόταση του Νοτιοκορεάτη ομολόγου του να πάρει το Νόμπελ Ειρήνης αλλά διαβεβαιώνει ότι προτεραιότητά του είναι η ειρήνη

Σύντομα θα ανακοινωθούν η ημερομηνία και ο τόπος της συνάντησής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε γνωστό πως εισηγήθηκε να γίνει η σχεδιαζόμενη συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη στον Οίκο της Ειρήνης, στα σύνορα της Βόρειας με τη Νότια Κορέα, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η ιστορική συνάντηση του δεύτερου, την περασμένη εβδομάδα, με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι συγκινήθηκε από την πρόταση του Νοτιοκορεάτη ομολόγου του Μουν Τζάε-ιν σχετικά με το ενδεχόμενο να του απονεμηθεί το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι προτεραιότητά του είναι η ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο.

«Ο πρόεδρος Μουν ήταν πολύ ευγενικός προτείνοντάς το» σημείωσε ο δισεκατομμυριούχος, όταν ρωτήθηκε για το θέμα στο Οβάλ Γραφείο.

«Πιστεύω ότι ήταν πολύ ευγενικό εκ μέρους του να κάνει αυτή τη δήλωση όμως το βασικό είναι να τα καταφέρουμε (…) Θέλω την ειρήνη» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας υποβάθμισε τις προσδοκίες να τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης μετά την ιστορική Σύνοδο με τον πρόεδρο της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι ο ένοικος του Λευκού Οίκου θα μπορούσε να το λάβει στη θέση του.

erdogan-monos

Ο Τούρκος πρόεδρος προσπάθησε να υποβαθμίσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα του, υποστηρίζοντας ότι η υποτίμηση της τουρκικής λίρας δε συνδέεται με τα προβλήματα στις διπλωματικές σχέσεις με την Ουάσινγκτον

20090809-3

Ένας διάσημος και υπερήλικας πλέον Βρετανός μαθηματικός, ο 89χρονος Μάικλ Ατίγια, «αναδύθηκε» από τη σύνταξή του και ανακοίνωσε ότι έλυσε τη λεγόμενη «Υπόθεση Ρίμαν», η οποία παραμένει άλυτη από το 1859 που την παρουσίασε ο γερμανός μαθηματικός Γκέοργκ Μπέρνχαρντ Ρίμαν