Το Κρεμλίνο εξετάζει την επιβολή κυρώσεων εναντίον των ΗΠΑ

puttr13

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δέχεται πιέσεις από Ρώσους βουλευτές - «Οι όποιες αποφάσεις δεν θα πρέπει να θίγουν τα συμφέροντα της χώρας», δηλώνει ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου

Το Κρεμλίνο θα χρειασθεί χρόνο για να μελετήσει τις προτάσεις που έκαναν Ρώσοι βουλευτές για την επιβολή κυρώσεων στις ΗΠΑ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, επισημαίνοντας ότι οποιαδήποτε μέτρα ληφθούν δεν θα πρέπει να βλάψουν τα ρωσικά εθνικά συμφέροντα.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, τονίζοντας ότι κατανοεί το ενδιαφέρον που δείχνουν οι Ρώσοι κοινοβουλευτικοί για την επιβολή μέτρων ως απάντηση, στην μη φιλική πολιτική των κυρώσεων που έχουν υιοθετήσει μια σειρά χώρες στην Ρωσία. Επεσήμανε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει επανειλημμένα πει ότι κατά την λήψη τέτοιου είδους αποφάσεων, πρέπει να έχουν προτεραιότητα τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας Βιτσισλάβ Βαλόντιν είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι θα κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο για το ζήτημα της επιβολής κυρώσεων, λέγοντας ότι η πρωτοβουλία των ρώσων βουλευτών «έχει διατυπωθεί ως απάντηση στις προκλήσεις των ΗΠΑ και των δημοσίων προσώπων της, οι οποίες εκφράζονται με ενέργειες μη φιλικές και μη εποικοδομητικές, με την επιβολή κυρώσεων τόσο εναντία στην Ρωσικής Ομοσπονδίας γενικά, όσο και εναντίον πολιτών της και νομικών προσώπων».

Το σχετικό νομοσχέδιο « Περί αντίμετρων στις μη φιλικές ενέργειες των ΗΠΑ και (είτε) άλλων ξένων κρατών» κατατέθηκε στην Δούμα προς συζήτηση.

Με βάση το σχετικό νομοσχέδιο προτείνεται να απαγορευθούν οι εισαγωγές ή να εισαχθούν περιορισμοί στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, πρώτων υλών και τροφίμων, οινοπνευματωδών και προϊόντων καπνού, από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή άλλα κράτη. Προτείνεται επίσης να απαγορευθεί η εισαγωγή φαρμάκων, παρότι όπως διευκρινίζεται στην πρόταση των ρώσων βουλευτών, η απαγόρευση δεν αφορά φαρμακευτικά σκευάσματα που δεν παρασκευάζονται στη Ρωσία.

Παράλληλα οι ρώσοι βουλευτές προτείνουν να καταρτισθούν λίστες που θα περιλαμβάνουν ονόματα αμερικανών πολιτών οι οποίοι δεν θα μπορούν να επισκεφθούν την Ρωσία, ενώ η κατάρτιση τους θα ανατεθεί στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Προτείνεται επίσης να απαγορευθεί η απασχόληση αμερικανών πολιτών στην Ρωσική Ομοσπονδία, όπως και ειδικών με υψηλή εξειδίκευση.

Επίσης προτείνουν να διακοπεί η να ανασταλεί η συνεργασία της Ρωσίας και των οργανισμών που συνιστούν νομικά πρόσωπα, στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας , της αεροπορικής βιομηχανίας και στον διαστημικό τομέα κυρίως στον τομέα της κατασκευής πυραυλοκινητήρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

woman

Η υπουργός Οικογένειας στη Γερμανία τόνισε την ανάγκη να βελτιωθούν περαιτέρω οι υπηρεσίες στήριξης στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, καθώς περίπου 80% των περιπτώσεων εκτιμάται ότι δεν καταγγέλλονται ποτέ

sudan

Σύμφωνα με την οργάνωση για τα δικαιώματα των παιδιών Plan International, για το κορίτσι έκαναν προσφορά πέντε άνδρες, μερικοί από τους οποίους, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, ήταν υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της χώρας της

australia

Το ταξίδι των 727 χιλιομέτρων που θα διανύσει ο θαρραλέος Αυστραλός θα διαρκέσει συνολικά περίπου έναν μήνα και ξεκίνησε με αφορμή την απόφαση του Scott Morrison να μεταφέρει την αυστραλιανή πρεσβεία στο Ισραήλ, από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, όπως έχουν κάνει και οι ΗΠΑ