Ο ΟΗΕ καταγγέλλει την «τερατώδη αδιαφορία» για τα παιδιά στη Συρία

Ο ΟΗΕ καταγγέλλει την «τερατώδη αδιαφορία» για τα παιδιά στη Συρία

Περίπου 125.000 παιδιά έχουν εγκλωβιστεί στην ανατολική Γούτα – Πολλά από αυτά υποφέρουν από υποσιτισμό και στην πλειοψηφία έχουν τραυματιστεί σοβαρά 

Εκατομμύρια παιδιά βρίσκονται εγκλωβισμένα στη σύγκρουση στη Συρία, που διαρκεί επτά χρόνια. Αξιωματούχοι της υπηρεσίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ επισημαίνουν ότι η αποτυχία των πολλαπλών εκκλήσεων για εκεχειρία στη Συρία καταδεικνύει την «τερατώδη αδιαφορία» για τα δεινά  που έχουν υποστεί αυτά τα παιδιά. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, περίπου 125.000 παιδιά έχουν εγκλωβιστεί στην ανατολική Γούτα. «Πολλά από αυτά υποφέρουν από σοβαρό υποσιτισμό και στην πλειονότητά τους έχουν τραυματιστεί βαθιά», τόνισε η αναπληρώτρια Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Κέιτ Γκίλμπορ, μιλώντας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, στη Γενεύη. 

Αγνοήθηκε το ψήφισμα του ΟΗΕ 

Την ίδια ώρα, το ψήφισμα για εκεχειρία 30 ημερών στη Συρία, που ενέκρινε πριν από δύο εβδομάδες το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αγνοήθηκε παντελώς. Οι μάχες ανάμεσα στο συριακό καθεστώς και το θύλακα ανταρτών στην ανατολική Γούτα συνεχίστηκαν κανονικά. 

«Δεν είναι απόδειξη μιας τερατώδους αδιαφορίας όσον αφορά τα δεινά των παιδιών η περιφρόνηση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας για μια εκεχειρία;» διερωτήθηκε.Πάνω από 350.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν 


Τα τελευταία στοιχεία του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δείχνουν ότι σε αυτά τα επτά χρόνια πάνω από 350.00 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Συρία. 

Το 2017 το πιο φονικό έτος για τα παιδιά στη Συρία 


Ο Πάνος Μουμτζής, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΟΗΕ για ανθρωπιστικά θέματα για τη Συρία, δήλωσε ότι το 2017 ήταν «το πιο φονικό έτος για τα παιδιά στον πόλεμο στη Συρία», καθώς σχεδόν 1.000 παιδιά σκοτώθηκαν πέρυσι. Το 2018 «δυστυχώς ξεκίνησε κι αυτό πολύ άσχημα». 

Μόνο κατά τους πρώτους δύο μήνες, «περισσότερα από 1.000 παιδιά σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε μάχες» στη χώρα.

Έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας 

Από τα 8,4 εκατομμύρια παιδιών στη Συρία, τα 2/3 έχουν ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια. Περίπου 1 εκατομμύριο παιδιά ζουν σε περιοχές με δύσκολη πρόσβαση για τις ανθρωπιστικές  αυτοκινητοπομπές και 170.000 σε πόλεις υπό πολιορκία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ.

«Οι υπεύθυνοι για αυτά τα εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι σε διαδικασία ταυτοποίησης (…) και συγκροτούνται φάκελοι για την προσαγωγή τους ενώπιον των δικαστηρίων», προειδοποίησε η Γκίλμορ.

 

ΣΧΟΛΙΑ (4)

?

Το δήθεν Συριακό Παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ένας προπαγανδιστής που μένει στο Λονδίνο και γράφει ό,τί τον συμφέρει. Η Αλήθεια τώρα. Από 8,4 εκατομμύρια παιδιών στη Συρία, τα 2/3 ζούν σε περιοχές ελεγχόμενες από τον Συριακό Στρατό και φυσικά δεν έχουν ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια. Από τα υπόλοιπα, η πλειοψηφία ζεί στα κουρδικά εδάφη που κι εκεί δεν υπάρχει πείνα. Απαράδεκτα ψεύδη που φυσικά προέρχονται από τους εργοδότες των τζιχαντιστών, τους Αμερικανούς. Γιατί τα αναπαράγει το Πρώτο θέμα;

Χαχαχαχα

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να υπάρχουν 125.000 παιδιά σε μιά πόλη που θεωρείται ότι έχει το πολύ 400.000 κατοίκους. Θα πρέπει ένας στους τρείς κατοίκους να ειναι παιδί. Έλεος με τη δημοσιογραφία της πλάκας

Εβίτα

Σταματήστε το καθάρματα !!! Σταματήστε αυτό το αίσχος !!!

Κωστας

ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ Η ΥΦΗΛΙΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΑΣΣΑΝΤ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ!!! ΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΕ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΔΥΣΗ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΙΓΥΠΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΩΣ ΕΞΙΡΑΚΙΣΘΕΙ ΜΕ ΑΝΟΔΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΜΟΥ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΥ!! ΜΟΡΦΩΣΗ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΥ ΚΙ ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!!! ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!! ΑΛΛΟ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΦΑΡΜΑΚΑ!! ΑΛΛΟ ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΡΩΣΣΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΙ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΔΙ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ,!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

parkland-survivor-ena

Και οι δύο νέοι υπέφεραν από μετατραυματικό σοκ, αφού πριν από ένα χρόνο περιπου, ένας νέος είχε εισβάλει με ημιαυτόματο στο σχολείο τους σκοτώνοντας δεκατέσσερις συμμαθητές τους τρεις εργαζόμενους