Συρία: Όλο και περισσότερα παιδιά χάνουν τη ζωή τους στον πόλεμο, λέει η UNICEF

Συρία: Όλο και περισσότερα παιδιά χάνουν τη ζωή τους στον πόλεμο, λέει η UNICEF

Το 2017, ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο στη Συρία διπλασιάστηκε – Το 2018 αναμένεται ακόμη πιο ζοφερό – Περίπου 3,3 εκατομμύρια παιδιά σ' όλη τη Συρία είναι εκτεθειμένα στους εκρηκτικούς μηχανισμούς

Μετά από οκτώ χρόνια σύγκρουσης στη Συρία, όλο και περισσότερα παιδιά χάνουν τη ζωή τους στον πόλεμο, ανακοίνωσε το Ταμείο του ΟΗΕ για την Παιδική Ηλικία (UNICEF). 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICF,  ο αριθμός των παιδιών που έχουν σκοτωθεί στη Συρία έχει διπλασιαστεί το 2017, ενώ ακόμη πιο ζοφερές προβλέψεις γίνονται για το 2018. 

«Το 2017 η τυφλή και ακραία βία σκότωσε τον μεγαλύτερο αριθμό παιδιών που έχει γίνει ποτέ γνωστός - 50% περισσότερα απ' ό,τι το 2016», υποστηρίζει η UNICEF.


Σχεδόν 200 παιδιά σκοτώθηκαν στην Ανατολική Γούτα 

Την ίδια ώρα, από το Φεβρουάριο, οπότε και ξεκίνησε η επίθεση των συριακών δυνάμεων στην Ανατολική Γούτα, έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 200 παιδιά, που αντιπροσωπεύουν το 20% των θυμάτων της επίθεσης μεταξύ αμάχων, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Στην έκθεσή της, η UNICEF επικαλείται τον Σάμι, ένα παιδί από τη νότια Συρία που έχει καταφύγει σήμερα στην Ιορδανία.

«Βγήκα να παίξω στο χιόνι με τα ξαδέλφια μου. Μια βόμβα έπεσε. Είδα τα χέρια του ξαδέλφου μου να πετούν στον αέρα μπροστά στα μάτια μου. Έχασα τα δύο πόδια μου», αφηγείται.

Τα ανάπηρα παιδιά «βρίσκονται αντιμέτωπα με τον πολύ πραγματικό κίνδυνο να παραμεληθούν και να στιγματισθούν καθώς η σύγκρουση συνεχίζεται χωρίς ανάπαυλα», υπογραμμίζει ο περιφερειακός διευθυντής της UNICEF, ο Γκέερτ Καπελέρε.

Σύμφωνα με τη UNICEF, περίπου 3,3 εκατομμύρια παιδιά σ' όλη τη Συρία είναι εκτεθειμένα στους εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ δεκάδες σχολεία επλήγησαν μόνο κατά το 2017.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

αντιτζιχαντ

ο 0ΗΕ διακινει και εκμεταλλευεται τα παιδακια. (και μην κοβετε σχολια)............Η γιουνισεφ μαζευει λεφτα για οπλα.

λαθρονησιωτης

σκοπός είναι να πέσει ο Ασσαντ. ..για αυτό πολεμαν οι άνθρωποι. .τα παιδιά. ...σε δεύτερη μοίρα

theo

Εδώ δεν νοιάζονται οι ομοεθνείς και ομόθρησκοί τους, εμείς θα νοιαστούμε?

Giannis

Να σταματήσουν να πολεμάνε οι μπαμπαδες τους να πολεμανε

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20835511

Η Ουάσινγκτον επέβαλαν νέες κυρώσεις κατά της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας της Βενεζουέλας και των θυγατρικών της – Αιτία των κυρώσεων ήταν η σύλληψη ενός συμβούλου του Χουάν Γκουαϊδό

trump__5_

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει ηττηθεί στη Συρία κατά 100% - Ωστόσο οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν τη συνέχιση των μαχών με τους τελευταίους τζιχαντιστές στη Συρία

1