Γιατί άλλαξε στάση ο Κιμ Γιονγκ Ουν και θα συναντηθεί με τον Τραμπ

Γιατί άλλαξε στάση ο Κιμ Γιονγκ Ουν και θα συναντηθεί με τον Τραμπ

«Επιδιώκει μια νίκη που οι παππούδες του δεν θα μπορούσαν ούτε να ονειρευτούν: την ένταξη στη διεθνή κοινότητα με τους όρους της Πιονγκγιάνγκ» γράφει η Washington Post

Την αιτία της στροφής στην στάση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν που φαίνεται πως οδηγεί σε μια συνάντηση του ίδιου και του Ντόναλντ Τραμπ το αμέσως επόμενο διάστημα, αναζητά με κεντρικό άρθρο του αρθρογράφου της Ντέιβιντ Βον Ντρέλε η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.


Ολόκληρο το άρθρο:
Πείτε ό,τι θέλετε για τον Little Rocket Man. Ο βορειοκορεάτης δικτάτορας Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ο αρχικλέφτης μιας οικογενειακής κλεπτοκρατίας. Όπως ο πατέρας του και ο παππούς του, είναι ικανός να οδηγήσει τον ίδιο του τον λαό στον θάνατο από την πείνα προκειμένου να πετύχει αυτά που θέλει. Τα αγαπημένα του εργαλεία είναι τα βασανιστήρια και οι δολοφονίες.

Αλλά χαζός δεν είναι.

Με την ανακοίνωση μιας συνόδου κορυφής μεταξύ των ηγετών της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, που θα μπορούσε να αποτελέσει τον προάγγελο συνομιλιών με την κυβέρνηση Τραμπ, ο Κιμ επιδιώκει μια νίκη που οι παππούδες του δεν θα μπορούσαν ούτε να ονειρευτούν: την ένταξη στη διεθνή κοινότητα με τους όρους της Πιονγκγιάνγκ. Πολλά μπορεί να πάνε στραβά. Αλλά ο δρόμος που ακολουθεί ο Κιμ είναι σαφής. 

Το πρώτο βήμα είναι η ταχεία προσέγγιση με τη Νότια Κορέα. Η κατάρρευση της συντηρητικής κυβέρνησης στη Σεούλ έφερε στην εξουσία έναν άνθρωπο, τον Μουν Γιάε-ιν, που τάσσεται υπέρ της βελτίωσης των σχέσεων με τον Βορρά. Ο ΚΙμ απάντησε με τη βιαστική ολοκλήρωση των διηπειρωτικών βαλλιστικών του πυραύλων ώστε να κάνει εγκαίρως ένα ειρηνευτικό άνοιγμα συνδεδεμένο με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς κοντά στην αποπυρηνικοποιημένη ζώνη.

Αυτό οδήγησε με τη σειρά του σε μια σπάνια επίσκεψη απεσταλμένων του νοτιοκορεάτη προέδρου στην Πιονγκγιάγκ. Η αντιπροσωπεία επέστρεψε με την πρόταση για τη σύνοδο κορυφής. Σύμφωνα με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Μουν, οι Βορειοκορεάτες προτείνουν μορατόριουμ στις πυρηνικές και πυραυλικές τους δοκιμές με αντάλλαγμα την έναρξη «εγκάρδιων» συνομιλιών με τις ΗΠΑ. Το καθεστώς Κιμ σκέπτεται μάλιστα να εγκαταλείψει εντελώς το πυρηνικό του πρόγραμμα αν υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία της Βόρειας Κορέας. 

Ο πρόεδρος Τραμπ απάντησε προσεκτικά. Η οικογένεια Κιμ έχει άλλωστε παράδοση στο να υπόσχεται αλλαγές και μετά να τις παίρνει πίσω. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο αμερικανός πρόεδρος δεν έχει πολλές επιλογές. Η εναλλακτική λύση στην παροχή εγγυήσεων για ασφάλεια και εθνική κυριαρχία είναι η απειλή στρατιωτικών μέτρων. Αυτό προϋποθέτει όμως βοήθεια από τους συμμάχους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Και η Σεούλ δεν ανταποκρίνεται.

Ο Κιμ μοιάζει να καταλαβαίνει ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να εκθέσουν τη Νότια Κορέα σε έναν καταστροφικό πόλεμο χωρίς τη στήριξη του Μουν. Φαίνεται λοιπόν ότι η τήξη των πάγων μεταξύ Βορρά και Νότου θα οδηγήσει τελικά σε συνομιλίες. Και όταν συμβεί αυτό, θα έχουν υπάρξει τρεις θεμελιώδεις αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση.

Πρώτον, οι πύραυλοι της Βόρειας Κορέας αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα, όχι ένα ενδεχόμενο που πρέπει να αποτραπεί. Η διαπραγματευτική θέση του Κιμ είναι τώρα πιο ισχυρή. Μπορεί λοιπόν να επιδιώξει μια μόνιμη διευθέτηση, όχι απλώς έναν χώρο για να αναπνεύσει. 

Δεύτερον, ο Κιμ βλέπει στην Κίνα ένα πρότυπο για το δικό του μέλλον. Η οικογένειά του θεωρούσε πάντα πως ο εκσυγχρονισμός απειλεί την εξουσία της κι έτσι τον απέκλειε. Ο Σι Τζινπίγκ, όμως, προσπαθεί να αποδείξει ότι ο οικονομικός φιλελευθερισμός είναι συμβατός με την πολιτική δικτατορία. Ο Κιμ μπορεί λοιπόν να συμπεράνει ότι μπορεί να διατηρήσει την εξουσία χωρίς να κρατά τη χώρα του σε απομόνωση. 

Τρίτον, ο Κιμ βλέπει μια προοπτική για μεγαλύτερη ασφάλεια που δεν υπήρχε μέχρι τώρα. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανυπομονεί να κατασκευάσει έναν αγωγό φυσικού αερίου που θα περνά από τη Βόρεια Κορέα και θα τροφοδοτεί την πεινασμένη για ενέργεια μηχανή στον Νότο. Η σχιστολιθική επανάσταση στην Αμερική αναγκάζει την Gazprom να αναζητήσει νέους πελάτες για το φυσικό της αέριο και η Νότια Κορέα είναι μια πολλά υποσχόμενη αγορά.

Ο Πούτιν αναγκάστηκε να κάνει πίσω όταν ο Κιμ ξεκίνησε τις πυρηνικές του δοκιμές και η Δύση επέβαλε κυρώσεις. Αν όμως οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ οδηγήσουν σε άρση των περιορισμών, είναι βέβαιο ότι τα σχέδια του ρώσου προέδρου γα τον αγωγό θα έρθουν και πάλι στο προσκήνιο. Και ένας τέτοιος αγωγός θα λειτουργήσει ως ομπρέλα για την προστασία του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ από εξωτερικές απειλές.

Αυτά τα στοιχεία καθιστούν πιθανή μια λύση. Ο Κιμ δεν έχει να κερδίσει τίποτα από περαιτέρω προκλήσεις. Η αποκλιμάκωση της κρίσης θα ακυρώσει και τους λόγους για την παρουσία αμερικανικών βάσεων στον Νότο. Αν οι Αμερικανοί φύγουν, η Κίνα και η Ρωσία θα χαρούν πολύ. Περισσότερο απ’όλους όμως θα χαρεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο αδίστακτος, επικίνδυνος και πολεμοχαρής Κιμ, ο παράφρων που μπορεί να αποδειχθεί το ίδιο τρελός με μια αλεπού.

Πηγή: The Washington Post, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (31)

Ο θρίαμβος του Χριστιανισμού!

..οι προσευχές επανένωσης των Νοτιοκορεατών Χριστιανών ,24/7 εδώ και δεκαετίες, εισακούστηκαν απο τον Θεό. Ο Θεός ναι μπορεί να μαλακώσει την καρδιά και του πλέον σκληρού ηγέτη και να τον φέρει κοντά Του μαζί με όλο το λαό που κυβερνά. Απομένει να δούμε μετά την ειρήνη και την επανένωση τα εκατομμύρια Βορειοκορεατών που στερήθηκαν το Ευαγγέλιο και τη Σωτηρία λόγω της πολιτικής του Κίμ , να βαπτίζονται και επίσημα χριστιανοί με τον Κίμ και την οικογένεια του πρώτους..

θα γίνει μέτρημα!!!

Προ καιρού ο Κιμ απείλησε τον Τραμπ ότι το κουμπί των πυρηνικών του το έχει στο γραφείο του. Και ο Τραμπάκουλας του απάντησε: το δικό μου είναι μεγαλύτερο! Ε, τώρα θα συναντηθούν για να τα μετρήσουν και να δουν ποιος το έχει μεγαλύτερο!!! ίσως κάποια Βορειοκορεάτισσα ή Αμερικανίδα να τους τα μετρήσει.....

Πεισίστρατος

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μπλοφάρει, αφού η μείωση της προκλητικότητάς του συνδυάστηκε με ταυτόγχρονη κλιμάκωση των απειλών του Ερντογάν με κανέναν από τους δύο να τολμούσε να συμπεριφέρεται έτσι χωρίς τη συγκατάθεση αν όχι ενθάρρυνση του κοινού τους αφεντικού Πούτιν, που σε λίγες ημέρες έχει εκλογές. Ο Τσίπρας δεν εξαπάτησε το λαό. Είχε ψευδείς υποσχέσεις επειδή οι Έλληνες άδικα ζητούσαν κατάργηση του Μνημονίου που θεωρούσαν αντισυνταγματικό, αφού για να καλύψει η χώρα τα έξοδα χρειαζόταν πολλά λεφτά που μόνο ο Σώρρας είχε, ενώ δεν μπορούσε να παραμείνει στην Ευρώπη αφού είχε θρησκοληψία, οικογενειοκρατία, κρατισμό και επαρχιωτισμό που μόνο σε χώρα Μέσης Ανατολής είναι φυσιολογικές συνθήκες, με το ποσοστό των Ελλήνων που κατέχουν σπίτια να είναι 85%, όσο στην τόσο πλουσιότερη Γερμανία το ποσοστό των άστεγων που συνήθως νοικιάζουν. Η Ελλάδα προσπάθησε να κρύψει την ανικανότητά της να εφαρμόσει τα Μνημόνια με την μεταφορά εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στην Ευρώπη όπου παρανομώντας κερδοσκοπούσαν και προσέφεραν στην Ελλάδα προμήθεια για την συμβολή της σαν Σοβιετία στο ταξίδι τους, αποκτώντας πλεονάσματα με τα οποία προσποιούνταν ότι υλοποιούσε τα ανεφάρμοστα και καταδικασμένα σε αποτυχία Μνημόνια, ενθαρρύνοντας την άνοδο της ακροδεξιάς σε Ιταλία και αλλού. Όταν όμως ο Λαφαζάνης εμποδίσει τους χιλιάδες πλειστηριασμούς που εκκρεμούν, η Ελλάδα θα φύγει ξαφνικά από την Ευρώπη προκαλώντας κατάρρευση τρισεκατομμυρίων και επειδή το γνωρίζουν αυτό οι Τούρκοι προετοιμάζονται για πόλεμο, στον οποίο η αναγκαστική παρέμβαση των Αμερικανών θα είναι τόσο κατακριτέα που θα δικαιολογήσει επίθεση από τη Βόρεια Κορέα λόγω ανασφάλειας. Η Αμερική βασιζόταν σε θέματα Μέσης Ανατολής στο Ισραήλ, αλλά τώρα εξαιτίας της πρωτοφανούς συμμαχίας Τουρκίας-Ιράν φοβούνται μήπως το χάσουν, άρα διεκδικούν στρατηγική συνεργασία με Ελλάδα. Η Ευρώπη θεωρεί σωστά ότι όλα όσα κατηγορήθηκε η Τουρκία, δηλαδή η παραβίαση της αμεροληψίας του τύπου, η στέρηση των ανθρωπίνων ελευθεριών, η υπονόμευση της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός, η κατάλυση της δημοκρατίας, η υποδαύλιση της τρομοκρατίας και ο επεκτατισμός ήταν προβλήματα που η Ελλάδα μετέφερε στην Τουρκία που δεν τα είχε μόνη της αφού στις εκλογές η Χρυσή Αυγή θα κυριαρχήσει, με τους Ευρωπαίους να εξοργίζονται από το γεγονός ότι οι Έλληνες επέτρεπαν σε ένα Τσίπρα να τους καταστρέφει αρκεί η Ευρώπη που ζήλευαν να ζημιώνει πιο πολύ, διδάσκοντας αλληλεγγύη κρυμμένοι στην αριστερά και παρουσιάζοντάς τους σαν ρατσιστές όσο είχαν Χιτλερ

Γύφτοι Νεοταξίτες άπληστοι

Σάπια Αμερική έχτισες την ευημερία σου πάνω στο πετροδολλαρίο, χρεώθηκες αλόγιστα και τώρα βομβαρδίζεις οποίο έθνος δεν θέλει να κρατάει δολλαριακό συνάλλαγμα ή όποιον σου δείξουν οι κλίκες σου στην Γουάσινγκτον. Έρχεται η ώρα που δεν θα έχετε να φάτε, καθίκια, μην σας κάψουν ολοκληρωτικά οι Ρώσοι, καμιά ώρα.

κατεχομενα πατησια

αλητες της The Washington Post και λοιπα λαμογια δημοσιογραφοι, ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΤΡΑΜΠ........

Kim

Ο ευκλεής Ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ιερό χρέος να φροντίζει για την ευημερία του λαού Του. Ενλος λαού που ηρωικά Τον ανέδειξε στην εξουσία. Και από εκελινη τη μέρα όλες οι πράξεις του ένα στόχο έχουν. Την ανάπτυξη και ευημερία του ηρωικού λαού της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας. Άρχισε η ωρα που θα δείξεις το μεγαλείο Σου Πανσοφε Ηγέτη και ια το αναγνωρίσουν μέχρι και οι χειρότεροι εχθροί μας. Οι πραγματικοί εχθροί των λαών. Οι καπιταλιστές.

Διασκεδαζόμενος

Να μεταναστεύσεις στη B. Κορεα ρε παίχτη γιατί υποφέρεις στην ημισοβιετία των βαλκανίων. Άντε να μαζευτείτε όλοι σας να πάτε εκεί και μετά να δούμε οι υπόλοιποι πραγματικό survivor να παίζεται.

Εσύ να πας

Πήγαινε

bob

Εσύ θα παίξεις στο αληθινό survivor του νεοφιλελευθερισμού...

*(-_-)*

Δεύτερο αιφνίδιο colpo grosso από τον Donny. Το πρώτο ήταν με την πρεσβεία, η οποία αντί της διετίας και βάλε όπως αρχικά διέδιδαν ανοίγει σε 2 μήνες. Τηρουμένων των αναλογιών ο Donny πάει να επαναλάβει την κοσμοϊστορική κίνηση των Νίξον-Κισσίνγκερ με την Κίνα, η οποία εισήγαγε την τότε απομονωμένη και καθυστερημένη βιομηχανικώς και τεχνολογικώς σε αυτό που είναι σήμερα. Παραδοσιακά θεωρούμενοι ως γεράκια οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν την άνεση να διαπραγματεύονται ιστορικές συμφωνίες και συνθήκες χωρίς να κινδυνεύουν να κατηγορηθούν με την ίδια ευκολία για τυχόν ενδοτικότητα. Φαίνεται ότι ο πραγματισμός κερδίζει έδαφος έναντι του τυφλού φανατισμού στην Β.Κορέα. Πρέπει να συνειδητοποίησαν ότι το να σπρώξουν στα άκρα τις ΗΠΑ ως proxy state των Ρωσία-Κίνα, εκείνοι διακινδυνεύουν τον ολοκληρωτικό αφανισμό τους για ποιές αιτίες ; για το γόητρο ; ποιό γόητρο σε σεληνιακό τοπίο ; μήπως για να σκοράρουν πόντους οι Ρώσοι και οι Κινέζοι ; να ψαλιδίσουν την παγκόσμια ηγεμονία των ΗΠΑ ; με αντίτιμο μια χούφτα βαρέλια πετρέλαιο και μερικούς τόνους στάρι ; Αφού μπορούν οι ΗΠΑ να παρέχουν όλα αυτά και πολύ περισσότερα, τότε γιατί να μην πρυτανεύσει ο πραγματισμός ; η σύνεση ; και η λογική ; Ορθώς το πήραν αλλιώς το τιμόνι οι Β.Κορεάτες σου λένε - βιάζεσαι υπερβολικά κυρία Κίνα να γίνεις παγκόσμιος ηγεμόνας στην θέση των ΗΠΑ, αντί να περιμένεις π.χ. 30/40 έτη ( ή όσο τέλος πάντων απαιτείται )... και βάζεις εμάς μπροστά ; Βρές άλλα κορόϊδα αν υπάρχουν, ή βγες η ίδια μπροστά.

Μαιαμι

Trump for ever

Nikos

Αφού θα συναντήσει ο Kim τον Trump μπορώ κ εγω να συναντηθώ με την πεθερά μου την Καίτη....

Αμα σε αφησει η μαμα σου

Πολυ αερα πηρες. Δεν ειναι ολα τα πραγματα ιδια.

Ταπεινωτική ήττα οι ΗΠΑ

Μεγάλος ηγέτης ο Κιμ,έκανε 5-6 πυρηνικές δοκιμές και τύλιξε τον μπετόβλακα σε μια κόλλα χαρτί.Τους όρους τους βάζει ο Κιμ,ο Τραμπ μόνο την υπογραφή.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

NSpsGQ5y

Ο Βούτσιτς έλαβε την απόφαση για αποφυλάκιση διαδηλωτών μετά από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μαθητές της Γ' Λυκείου, σχολείου του Βελιγραδίου, έξω από την αστυνομική διεύθυνση, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος συμμαθητής τους