Foreign Policy: Η νέα εξωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι να παίρνει ομήρους

Foreign Policy: Η νέα εξωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι να παίρνει ομήρους

Η περίπτωση των Ελλήνων στρατιωτικών και πώς αυτή σχετίζεται με το δημοσιογράφο Ντενίζ Γιουτζέλ, τον πάστορα Ρίτσαρντ Μπράνσον και τον Φετουλάχ Γκιουλέν

Την ίδια μέρα που η τουρκική πολιτοφυλακή  στον Έβρο συνέλαβε τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, με τα σενάρια για τις συνθήκες υπό τις οποίες τέθηκαν υπό κράτηση να οργιάζουν, το Foreign Policy δημοσίευσε συγκυριακά ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο «Η κράτηση ομήρων είναι η νέα εξωτερική πολιτική της Τουρκίας». Η ανάλυση του Foreign Policy αναφέρει πως η Δύση γνωρίζει τα κίνητρα της Άγκυρας, ωστόσο δεν αποκαλεί τα πράγματα με το όνομά τους, και παραθέτει μια σειρά από περιστατικά τον τελευταίο χρόνο από αρπαγή ομήρων εκ μέρους της Τουρκίας, που αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα στις σχέσεις της με τους δυτικούς. Το άρθρο είναι διαφωτιστικό για τον τρόπο με τον οποίο ενεργεί η Τουρκία σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας Die Welt
Η πιο πρόσφατη υπόθεση αφορά τον Τουρκογερμανό δημοσιογράφο Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος συνελήφθη στην Τουρκία τον Φεβρουάριο του 2017, κατηγορούμενος για προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο Γιουτζέλ, ανταποκριτής της Die Welt, γνωστός για τη δημοσιογραφική του δήλωση σχετικά με την καταστολή της Τουρκίας, είχε γράψει άρθρα βασισμένα στα πειρατικά μηνύματα του γαμπρού του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Υπουργού Ενέργειας Μπεράτ Αλ Μπαϊράκ.

Το αρχικό του ένταλμα σύλληψης αφορούσε αυτά τα άρθρα, αλλά μετά την κράτησή του, οι (Τούρκοι) ερευνητές μετατόπισαν την προσοχή τους στην κάλυψη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), ειδικά σε συνέντευξη που είχε πάρει από τον ηγέτη του PKK, Τζεμίλ Μπαγίκ. Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο φυλάκισης χωρίς κατηγορία στην Τουρκία, το μεγαλύτερο μέρος της σε απομόνωση, απελευθερώθηκε με εγγύηση στις 16 Φεβρουαρίου. Ο Γιουτζέλ έφυγε από τη χώρα το συντομότερο δυνατό. Μόλις βρισκόταν σε ασφαλές μέρος στη Γερμανία, έγραψε ένα βίντεο, κρατώντας αντίγραφο της δικαστικής εντολής που τού δόθηκε όταν έφυγε από τη φυλακή. Το δικαστήριο, είπε, είχε διατάξει την παράταση της κράτησής του, που δεν είχε τερματιστεί. Όπως και η κράτησή του, η απελευθέρωση του Γιουτζέλ είχε όλα τα σημάδια μιας πολιτικής απόφασης της κυβέρνησης της Τουρκίας.

Η κράτηση του Σαλέχ Μουσλίμ
Οι σχέσεις ομηρίας έχουν γίνει τόσο διαδεδομένες στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Δύση, που όταν ο ηγέτης των Σύριων Κούρδων Σαλέχ Μουσλίμ κρατήθηκε στην Πράγα το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι άμεσες εικασίες ήταν κατά πόσο η τσεχική κυβέρνηση θα συμφωνούσε να τον εκδώσει ως αντάλλαγμα για την ελευθερία δύο Τσέχων που βρίσκονται σήμερα φυλακισμένοι στην Τουρκία για υποστήριξη των Κούρδων μαχητών της Συρίας. Ένα τσεχικό δικαστήριο απελευθέρωσε την Τρίτη τον μουσουλμάνο, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται, συμφωνώντας με τις διαβεβαιώσεις του ότι θα συνεργαστεί με το δικαστήριο παραμένοντας ελεύθερος να ταξιδέψει μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο (Τούρκος) αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπεκίρ Μποζντάγ κατήγγειλε την κίνηση του δικαστηρίου ως «πολύ σαφή απόφαση για την υποστήριξη της τρομοκρατίας», προκαλώντας μια έντονα διατυπωμένη απάντηση από το τσεχικό Υπουργείο Εξωτερικών.

O ευαγγελιστής πάστορας και ο Γκιουλέν
Αυτές οι πολιτικές ομηρίας είναι πιο ορατές στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Οι τύχες πολλών αθώων Αμερικανών που βρίσκονται υπό τουρκική κράτηση, έχουν γίνει αντικείμενο αυστηρών απαιτήσεων από την τουρκική κυβέρνηση. Ο πιο γνωστός από αυτούς είναι ο Άντριου Μπράνσον, ένας πάστορας που ζούσε στην Τουρκία για δύο δεκαετίες και λειτουργεί σε μια μικρή ευαγγελική εκκλησία στη Σμύρνη, και συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016 με ασαφείς ισχυρισμούς ότι συνδέθηκε με την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016. Ένα χρόνο μετά, παραμένει στη φυλακή. Ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει μετατρέψει ρητά τον Μπράνσον σε αντικείμενο εμπορίου, λέγοντας, τον Σεπτέμβριο, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να ανταλλάξουν «έναν πάστορα για έναν πάστορα», ανταλλάσσοντας το βασικό του εχθρό Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατοικεί στην Πενσυλβανία, για τον Μπράνσον. Δεν είναι ο μόνος Αμερικανός στην τουρκική φυλακή: Τον περασμένο μήνα, ο Σερκάν Γκολγκέ, ένας επιστήμονας της NASA με διπλή υπηκοότητα, που καταδίκασε την καταστολή των προσπαθειών μετά το πραξικόπημα, καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτά ετών.

Το νομοσχέδιο του Κογκρέσου
Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση των σχέσεων μεταξύ συμμάχων. Κανένας πολίτης μιας συμμαχικής χώρας δεν θα πρέπει να αναρωτηθεί κατά πόσο η Τουρκία θα μετατρέψει την ελευθερία τους σε ένα διαπραγματευτικό χαρτί - και υπάρχει σήμερα νομοθεσία ενώπιον του Κογκρέσου που θα τιμωρήσει την Τουρκία για αυτή τη συμπεριφορά. Μια τροποποίηση στο νομοσχέδιο για το Κράτος, τις ξένες επιχειρήσεις και τα συναφή προγράμματα (SFOPS), που υποβλήθηκε  από τους Γερουσιαστές, Τζιν Σαχίν (DN.H.) και Τζέιμς Λάνκφορντ (R-Okla.), θα επιβάλει κυρώσεις σε Τούρκους αξιωματούχους που κρατούν παράνομα και παρατεταμένα Αμερικανούς πολίτες. Οι κυρώσεις είναι απλές: Χρειάζεται έρευνα από τον Υπουργό Εξωτερικών για την ταυτοποίηση υπαλλήλων, οι οποίοι κατέχουν μια άρση από την εθνική ασφάλεια ή μπορούν να χρησιμοποιούν τον απόρρητο κατάλογο, για να παραχωρήσουν τα ονόματα στο Κογκρέσο, χωρίς τη δημοσιοποίησή τους στο κοινό, και από αυτούς τους υπαλλήλους να αίρεται η είσοδος στις ΗΠΑ. Αυτή είναι μια ξεκάθαρη και λογική αντιμετώπιση σε υποθέσεις ομηρίας και πρέπει να παραμείνει μέρος του γενικού νομοσχεδίου του τρέχοντος οικονομικού έτους που είναι υπό διαπραγμάτευση τώρα.

Κυρώσεις στην Τουρκία
Όπως έγραψε στην Wall Street Journal ο γερουσιαστής Λάνκφορτ πριν από δύο εβδομάδες, αυτή η τροπολογία θα πρέπει να συνδυαστεί και με τη χρήση των κυρώσεων του Global Magnitsky σε μεμονωμένους Τούρκους αξιωματούχους που είναι αποφασισμένοι να ασκήσουν μεγάλη διαφθορά ή σε σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Παγκόσμιος νόμος περί Magnitsky είναι ένα σχετικά νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το 2016 και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2017. Δίνει στον Πρόεδρο την εξουσία να επιβάλλει κυρώσεις σε άτομα και οντότητες υπεύθυνες για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων οπουδήποτε στον κόσμο, και στις Ηνωμένες Πολιτείες, να παγώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να τους εκδιώξουν αποτελεσματικά από το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Σύμμαχος, για την ώρα
Τώρα, υπάρχει πολύ "τρίξιμο των δοντιών" (gnashing of teeth) σχετικά με τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας και αν θα κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Πολύ μεγάλο μέρος αυτής της συζήτησης αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους ευθύνονται για την επιδείνωση, όταν στην πραγματικότητα η Τουρκία πιέζει τις συμμαχίες της σε οριακό σημείο.

Το Κογκρέσο και η διοίκηση Τραμπ πρέπει να αποδείξουν στην Άγκυρα ότι ακόμα και όταν η σχέση ΗΠΑ-Τουρκίας γίνεται πιο συναλλαγματική, υπάρχουν ορισμένοι τομείς που ποτέ δεν θα υπόκεινται σε συμφωνία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να διαπραγματευτούν τα δικαιώματα των Αμερικανών πολιτών ή του κράτους δικαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, ακόμη και σε περιπτώσεις υψηλού κινδύνου, όπως οι κυρώσεις εναντίον του  Reza Zarrab ή η έκδοση του Fethullah Gulen. Και θα συνεχίσει να θέτει τα θέματα κατά της διαφθοράς και του κράτους δικαίου στο επίκεντρο των διμερών σχέσεών της με την Τουρκία. Σε τελική ανάλυση, είναι ακόμα σύμμαχος, για την ώρα.

Πηγή: sigmalive.com

ΣΧΟΛΙΑ (24)

Γανυμήδης

Η Τουρκία δεκαετίες τώρα κυλιέται απο την μιά δικτατορία στην άλλη! Το ερώτημα είναι γιατί; Mπορούμε να κάνουμε πολλές υποθέσεις, τα αποδεικτικά στοιχεία όμως μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι: Το καθεστώς της Τουρκίας είναι ελεγχόμενο απο ξένους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, o εθνικισμός είναι εγγύηση για τα συμφέροντα τους έτοιμος να μακελεύσει κάθε δημοκρατική φωνή! Για να μπορέσουν να κρατήσουν την χώρα ενωμένει ο μόνος δρόμος είναι η δικτατορία, σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουν τον φιλελευθερισμό να να διεισδύσει στην χώρα αυτή μέσω της Ελλάδος, διότι θα σημάνει και το τέλος ύπαρξης αυτής της χώρας! Δεν είναι καθόλου τυχαίο τα ελεγχόμενα ΜΜΕ απο το καθεστός να καλλιεργούν το μίσος κατά των Ελλήνων!

Οι ΗΠΑ μαθαίνουν πως ο Τούρκος δεν έχει μπέσα

"ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ". Η τελευταία φράση στο άρθρο του Foreign Policy μοιάζει περισσότερο με προειδοποίηση. Δείχνει ότι οι ΗΠΑ όχι μόνο δεν θεωρούν πλέον δεδομένο ότι η Τουρκία είναι σύμμαχος, αλλά ετοιμάζονται να σταθούν απέναντί της. Οι Αμερικανοί που τόσα πολλά επένδυσαν στην Τουρκία και τη γεωπολιτική της θέση, στηρίζοντάς την παράνομη συμπεριφορά της σε βάρος της Ελλάδας για να την έχουν ευχαριστημένη, τώρα καταλαβαίνουν αυτό που εμείς οι Έλληνες από κακή εμπειρία ξέρουμε, ότι "Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΣΑ". Σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι η Τουρκία χρησιμοποίησε την Αμερική και το ΝΑΤΟ για να αποκτήσει μεγάλη στρατιωτική δύναμη, με στόχο να υλοποιήσει την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και να γίνει παγκόσμια ισλαμιστική δύναμη ανταγωνιστική της Δύσης. Ήδη οι Τούρκοι άρχισαν να μιλούν για "ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΕΘΝΟΣ". Το επόμενο βήμα είναι οι Αμερικανοί να ράψουν το κουστούμι των Τούρκων για να απαντήσουν και στο "οθωμανικό χαστούκι" του Ερντογάν. Το ζήτημα είναι να μην χρησιμοποιηθεί σαν "ράφτης" η Ελλάδα. Τουλάχιστον όχι μόνη της και όχι χωρίς πολύ σοβαρά ανταλλάγματα.

Η Ελλάδα πρέπει να ανακαλύψει τη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Οι Οθωμανοί, εκτός από τα φορολογικά κατάστιχα, που ήταν η "ραχοκοκαλιά" της γραφειοκρατίας της Αυτοκρατορίας της Κωνσταντινούπολης, υιοθέτησαν και την υψηλή στρατηγική της, την οποία ενίσχυσαν με ένα σημαντικό στοιχείο, αυτό της στρατιωτικής ισχύος. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟ 1923, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΜΦΟΡΕΙΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ. Στον αντίποδα αυτής της κατάστασης, η Ελλάδα ως κράτος αποτελεί ένα φαινόμενο ιδιαίτερης πολυεξάρτησης από εξωτερικά και εσωτερικά συμφέροντα με έντονα χαρακτηριστικά εσωστρέφειας, που δεν της επιτρέπουν να "σηκώσει το κεφάλι" και να αντικρίσει τον ορίζοντα, να δει τις επερχόμενες εξελίξεις και με βάση αυτές να χαράξει μια στρατηγική αν όχι των επομένων δεκαετιών, τουλάχιστον των επομένων ετών. Χωρίς υπερβολή, οι κυβερνώντες άγονται και φέρονται από τις κρυφές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις και χαράσσουν πολιτική (αν μπορεί να το ονομάσει κανείς έτσι αυτό το πράγμα) για τις επόμενες μέρες και βδομάδες, άντε μήνες. Η μόνη στρατηγική που χαράσσουν είναι αυτή που θα τους επιτρέψει αν κερδίσουν τις επόμενες εκλογές όπως επιβάλλει δηλαδή η εξουσιομανία, που είναι η χειρότερη ασθένεια της πατρίδας μας. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ και σε κάποιον βαθμό πετυχαίνει τους στόχους που θέτει. Και αν δεν είχε να ασχολείται και να καταναλώνει τεράστιο οικονομικό, πολιτικό και διπλωματικό κεφάλαιο για να "διαχειριστεί" το Κουρδικό, η κατάσταση θα ήταν εφιαλτική όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλες τις γειτονικές χώρες και όχι μόνο. Στον αντίποδα, Η ΕΛΛΑΔΑ αυτά τα δέκα χρόνια που η Τουρκία κινείται με βάση το "2023 Η στρατηγική αποστολή της Τουρκίας", ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. Οι πολιτικοί της, δύο φορές, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αντί να συνεννοηθούν για να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι την κρίση, έκαναν πολιτικά πραξικοπήματα και ο ένας με το "λεφτά υπάρχουν" και ο άλλος με το "θα καταργήσω τα μνημόνια με έναν νόμο και ένα άρθρο" οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή. Δεν δίνουμε κανένα συγχωροχάρτι στους προηγούμενους, όμως τέτοια εξουσιομανία και τόσος αμοραλισμός δεν εμφανίστηκε ποτέ στη νεότερη πολιτική ιστορία της πατρίδας μας. Ας ελπίσουμε κάποιοι υπεύθυνοι Έλληνες να διαβάσουν αυτό το άρθρο, γιατί μόνο μέσα από μια νέα νοοτροπία μπορούμε να σώσουμε τη χώρα. Αλλιώς θα χαθούμε. Απόσπασμα από άρθρο του Σάββα Καλεντερίδη.

Και τους 90 πύραυλους SCALP EG

έχει βγάλει η ΠΑ μας. Ψηλά το κεφάλι Έλληνες! Πλησιάζει η ώρα!

ΕΞΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΙΡΙΑΛ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Ευτυχώς που είδατε το άρθρο έστω και καθυστερημέν

Καθώς ήδη αναγνώστες στα σχόλια των άρθρων σας το είχαν αναφέρει, επί της βάσης ότι ήδη το βλέπουν στο εξωτερικό και προβληματίζονται, και έτσι η Τουρκία το ρισκάρει να εκτεθεί παγκοσμίως περαιτέρω για τους στρατιώτες, οπότε το επίσημο κράτος θα έπρεπε να κάνει ήπιες δηλώσεις χωρίς να το κάνουν διπλωματικό θέμα παγκοσμίου μεγέθους, στο στυλ ότι δεν θεωρούμε ότι θα προκύψει πρόβλημα, μπορεί να κολλήσανε στα γραφειοκρατικά, καθώς όπως έχει γίνει ήδη άλλες 100 φορές στο παρελθόν όπως Χ και Ψ ημερομηνία που τους επιστρέψαμε εμείς στρατιώτες όχι μόνο σε περιπτώσεις που χάθηκαν, αλλά και που είχαν περάσει με βάρκα ολόκληρο ποταμό Έβρο, να και οι δηλώσεις που μας είχαν ευχαριστήσει για την επιστροφή τους σε δύο ώρες. Από την άλλη, ενώ το κράτος θα παίζει το καλό μπάτσο, τα μήντια έπρεπε να ξεσαλώνουν εναντίον τους, επί της βάσης ότι ασκούν την πολιτική ομήρων. Όμηροι είναι, και οι Τούρκοι τους χρησιμοποιούν για λύτρα, είτε αυτά λεγονται ανταλλάγματα είτε λέγονται εσωτερική τους προπαγάνδα. Μετά αν το πράμα τραβήξει και άλλο, ο καλός μπάτσος θα ευθυγραμμιστεί με τον υπόλοιπο κόσμο και θα μιλήσει για ομηρία και για κράτος που είναι διεθνής απαγωγέας του κοινού ποινικού δικαίου ο οποίος το έχει κάνει πλέον στις μισές ευρωπαϊκές χωρες και θα ζητήσει να ψηφισθούν κυρώσεις σε επίπεδο ΕΕ. Γιατί η ΕΕ κάνει εμπάργκο στην Ρωσία, για μια κόντρα Ουκρανών και Ουκρανορώσων (που και οι δύο είναι εκτός ΕΕ), και δεν κάνει για α) την κατοχή Ευρωπαικού εδάφους στην Κύπρο, β) την κατοχή Ευρωπαϊκής θάλασσας (στο οικόπεδο στην Κύπρο), γ) για τις παραβιάσεις και την απειλή πολέμου στην Ελλάδα, δ) για την απαγωγή και ομηρία Ευρωπαίων πολιτών από το επίσιμο κράτος. Να αρθούν όλες οι ευνοικές διατάξεις περί μη δασμών κτλ και περί εννοούμενου συνδεδεμένου κράτους, και να την αφήσουν σε έξι μήνες να καταρρεύσει οικονομικά. Επίσης και η ΕΕ και η Ελλάδα να βγάλει οδηγία στους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Τουρκία, καθώς είναι πιθανόν με προφάσεις να θεωρηθούν ως κατάσκοποι και να κρατηθούν όμηροι.

@Ευτυχώς

Πολύ εύστοχο σχόλιο. Μακάρι αυτοί στους οποίους απευθύνεται να το λάβουν υπόψη τους.

Ε

Σε πρωτη φάση τις επόμενες ημέρες θα προκαλέσουμε σεισμό 8 R στην Κωνσταντινούπολη.Το μόνο κτίσμα που θα μείνει όρθιο θα είναι ο Ναός της "ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ" (χωρίς μιναρέδες). Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους....Kiss turkey goodbye

Να στηθεί μια παγκόσμια ειρηνική σταυροφορία

Πρόκειται για ήρωες. Σωτήρες της Ευρώπης. Κτένιζαν την περιοχή για την εντόπιση τζιχαντιστών. Για να μην περάσουν στην Ευρώπη και χυθεί νέο αίμα. Η αποστολή τους δεν συγκρίνεται με το δημοσιογραφικό έργο του Ντενίζ Γιουτσέλ. Τους πιάσανε την ώρα που εκτελούσαν το ιερό τους καθήκον για την Ευρώπη και την ανθρωπότητα. Αξίζει να στηθεί μια παγκόσμια ειρηνευτική σταυροφορία. Μια παγκοσμιοποίηση των Αξιών.

Τελικά είμασταν έτοιμοι χθες

Με την προχθεσινή Navtex για άσκηση έρευνας και διάσωσης που αφορούσε χερσαίο έδαφος και παρουσίαζε το Καστελόριζο ως τουρκικό έδαφος ήταν σίγουρο ότι οι Τούρκοι θα τέσταραν τα αντανακλαστικά της Ελληνικής πολεμικής μηχανής και ότι υπήρχε σημαντική πιθανότητα οι Τούρκοι να μετέτρεπαν την αθώα άσκηση έρευνας και διάσωσης επί εδάφους, σε επιχείρηση αμφισβήτησης της Ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή ή ακόμη και σε απόπειρα κατάληψης του Καστελόριζου. Το μεγάλο ερώτημα ήταν, τι θα κάναμε εμείς για να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Είμασταν έτοιμοι να αποτρέψουμε αυτά τα πιθανά γεγονότα; ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Η Ελλάδα δέσμευσε την Τρίτη, με σειρά ΝΟΤΑΜ το ανατολικό, βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, κλειδώνοντας ουσιαστικά μέχρι νεωτέρας τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, αλλά και το τμήμα του FIR που αστυνομεύει βάσει της Συνθήκης του Σικάγο. Στο χώρο αυτό προανήγγειλε ασκήσεις με πυρά από το πολεμικό ναυτικό και την αεροπορία, πράγμα που σημαίνει ότι όποιος πλεύσει ή πετάξει στους χώρους αυτούς διακινδυνεύει να υποστεί ''ατύχημα''. Με τις Notam αυτές διεμβόλισε και τη Navtex της Τουρκίας στο Καστελόριζο. Το αποτέλεσμα ήταν η Τουρκία να εφαρμόσει το ελάχιστο δυνατό σενάριο έρευνας και διάσωσης στο Καστελόριζο και τίποτε περισσότερο. Επίσης οι παραβιάσεις των Τουρκικών F-16 χθες σχεδόν μηδενίστηκαν. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ.

;

Από τη στιγμή που θα κάνουν απόβαση σε νησί οι Τούρκοι αρχίζει πόλεμος χωρίς δεύτερη κουβέντα. Το θέμα ειναι ότι δε θα κάνουν το λάθος αυτό γιατί δε θα εχουν καμία νομική κατοχύρωση παγκοσμίως. Θα βρουν τρόπο να το κάνουν με κάποια δικαιολογία οπως στην Κύπρο που προφασίζονται ότι προστατεύουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

E

Kαλά ,ετοιμο είναι το ξύλινο παλτό για την Τουρκία. Θα το φορέσει μέχρι τέλους!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20609366

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δεν δίνει έγκριση για την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ στο Κογκρέσο, όσο διαρκεί το shutdown της ομοσπονδιακής κυβέρνησης

venezouela_main

Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί η χώρα της Λατινικής Αμερικής - Ο Μαδούρο διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με τις ΗΠΑ και κάλεσε τον κόσμο σε «μέγιστη λαϊκή κινητοποίηση» - Τέσσερις νεκροί σε επεισόδια

38
Putin_erdogan

Συμφωνήσαμε οι δύο χώρες να αναλάβουν δράση για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του  - Η περιοχή βρίσκεται σχεδόν υπό τον πλήρη έλεγχο των ανταρτών του μετώπου Αλ Νόσρα