Βρετανία: Η αστυνομία εκτιμά ότι Ρώσοι δηλητηρίασαν τον πρώην πράκτορα

Βρετανία: Η αστυνομία εκτιμά ότι Ρώσοι δηλητηρίασαν τον πρώην πράκτορα

Οι βρετανικές αρχές εκτιμούν ότι πίσω από το περιστατικό δηλητηρίασης κρύβονται Ρώσοι – Σκοπός τους ήταν η δολοφονία – Ήθελαν να τον πλήξουν για την προδοσία του

Σε Ρώσους στρέφονται οι έρευνες των βρετανικών αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της μυστηριώδους υπόθεσης δηλητηρίασης του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του. 

Οι βρετανικές αρχές θεωρούν ότι στόχος των δραστών ήταν να τον δολοφονήσουν, καθώς ο 66χρονος πρώην πράκτορας είχε αποκαλύψει την ταυτότητα δεκάδων Ρώσων μυστικών πρακτόρων στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. 

Τόσο Σεργκέι Σκριπάλ όσο και η 33χρονη κόρη του Γιούλια νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση από την Κυριακή το απόγευμα, όταν εντοπίστηκαν  αναίσθητοι σε ένα παγκάκι έξω από ένα εμπορικό κέντρο της πόλης Σάλσμπερι της νότιας Αγγλίας. Οι δυο τους είχαν εκτεθεί σε άγνωστη ουσία. 

Οι Βρετανοί ερευνητές πιστεύουν ότι Ρώσοι ενδέχεται να χρησιμοποίησαν την μυστηριώδη ουσία για να πλήξουν τον Σκριπάλ ως εκδίκηση για την προδοσία του, δήλωσε μια πηγή ασφαλείας των ΗΠΑ, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Μια ευρωπαϊκή πηγή ασφαλείας επιβεβαίωσε ότι αυτή είναι η κύρια γραμμή ερευνών.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες αναφορικά με την ουσία που χρησιμοποιήθηκε. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

el-chapo

Ο Ναράνχο κατηγορήθηκε από έναν μάρτυρα της αμερικανικής εισαγγελίας ότι δωροδοκήθηκε για να εγγυηθεί την προστασία της οικογένειας του αρχηγού του καρτέλ της Σιναλόα