Στάση αναμονής από την Κομισιόν για τις ιταλικές εκλογές

Στάση αναμονής από την Κομισιόν για τις ιταλικές εκλογές

Η στάση της Επιτροπής έχει ενδιαφέρον, καθώς “κερδίζει χρόνο” πριν πάρει θέση για ένα αποτέλεσμα το οποίο ξεκάθαρα δεν είναι φιλικό προς αυτή

Στάση αναμονής τηρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις Ιταλικές εκλογές, αναμένοντας πρώτα την επισημοποίηση των αποτελεσμάτων, πριν προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση. 

Πάντως σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης Τύπου της Επιτροπής, ο εκπρόσωπος Τύπου Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε πως η Επιτροπή “έχει εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο Ματαρέλα, να υποστηρίξει τη δημιουργία μιας σταθερής κυβέρνησης στην Ιταλία και στο μεσοδιάστημα, η χώρα έχει κυβέρνηση, υπό τον Πρωθυπουργό Τζεντιλόνι με τον οποίο η ΕΕ συνεργάζεται στενά”.

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να δώσει απάντηση και σε ερώτηση πάνω στα σχόλια του Ματέο Σαλντίνι, του αρχηγού του κόμματος Λέγκα του Βορρά, ενός συντηρητικού και αντιευρωπαϊκού κόμματος που είπε πως οι δηλώσεις του Προέδρου Γιούνκερ για τις Ιταλικές εκλογές, αύξησαν τα ποσοστά του κόμματος του. 

Η στάση της Επιτροπής έχει ενδιαφέρον, καθώς “κερδίζει χρόνο” πριν πάρει θέση για ένα αποτέλεσμα το οποίο ξεκάθαρα δεν είναι φιλικό προς αυτή (θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως χείριστο).

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Emanouel_Makron

«Αυτή η νοοτροπία συμβιβασμού (...) δεν πρέπει να εμποδίζει την επιβεβαίωση της γαλλικής θέσης όταν υπάρχει, όπως σε οποιοδήποτε ζευγάρι, σε οποιοδήποτε σχέδιο, πρέπει να υποθέσουμε ότι έχουμε διαφωνίες», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στο Ελιζέ

diaggelma_2

Ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε σημαντική μείωση του φόρου εισοδήματος, ενώ δεσμεύτηκε για την απλοποίηση των διαδικασιών για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων - Είπε ότι οι Γάλλοι θα πρέπει να εργάζονται πιο πολλά χρόνια, καθώς... ζουν περισσότερο!

3