Στάση αναμονής από την Κομισιόν για τις ιταλικές εκλογές

Στάση αναμονής από την Κομισιόν για τις ιταλικές εκλογές

Η στάση της Επιτροπής έχει ενδιαφέρον, καθώς “κερδίζει χρόνο” πριν πάρει θέση για ένα αποτέλεσμα το οποίο ξεκάθαρα δεν είναι φιλικό προς αυτή

Στάση αναμονής τηρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις Ιταλικές εκλογές, αναμένοντας πρώτα την επισημοποίηση των αποτελεσμάτων, πριν προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση. 

Πάντως σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης Τύπου της Επιτροπής, ο εκπρόσωπος Τύπου Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε πως η Επιτροπή “έχει εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο Ματαρέλα, να υποστηρίξει τη δημιουργία μιας σταθερής κυβέρνησης στην Ιταλία και στο μεσοδιάστημα, η χώρα έχει κυβέρνηση, υπό τον Πρωθυπουργό Τζεντιλόνι με τον οποίο η ΕΕ συνεργάζεται στενά”.

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να δώσει απάντηση και σε ερώτηση πάνω στα σχόλια του Ματέο Σαλντίνι, του αρχηγού του κόμματος Λέγκα του Βορρά, ενός συντηρητικού και αντιευρωπαϊκού κόμματος που είπε πως οι δηλώσεις του Προέδρου Γιούνκερ για τις Ιταλικές εκλογές, αύξησαν τα ποσοστά του κόμματος του. 

Η στάση της Επιτροπής έχει ενδιαφέρον, καθώς “κερδίζει χρόνο” πριν πάρει θέση για ένα αποτέλεσμα το οποίο ξεκάθαρα δεν είναι φιλικό προς αυτή (θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως χείριστο).

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

erdogan_stratiwtiki_perivoli_arthro

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στο Φεστιβάλ Αεροδιαστημικής και Τεχνολογίας που διοργανώθηκε στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, υποστήριξε ότι εξαιτίας του εμπάργκο που ακολούθησε της «ειρηνευτικής επιχείρησης» του 1974, αναδείχθηκε η πλήρης τεχνολογική εξάρτηση της Τουρκίας από άλλες χώρες

2