Στάση αναμονής από την Κομισιόν για τις ιταλικές εκλογές

Στάση αναμονής από την Κομισιόν για τις ιταλικές εκλογές

Η στάση της Επιτροπής έχει ενδιαφέρον, καθώς “κερδίζει χρόνο” πριν πάρει θέση για ένα αποτέλεσμα το οποίο ξεκάθαρα δεν είναι φιλικό προς αυτή

Στάση αναμονής από την Κομισιόν για τις ιταλικές εκλογές
Στάση αναμονής τηρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις Ιταλικές εκλογές, αναμένοντας πρώτα την επισημοποίηση των αποτελεσμάτων, πριν προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση. 

Πάντως σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης Τύπου της Επιτροπής, ο εκπρόσωπος Τύπου Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε πως η Επιτροπή “έχει εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο Ματαρέλα, να υποστηρίξει τη δημιουργία μιας σταθερής κυβέρνησης στην Ιταλία και στο μεσοδιάστημα, η χώρα έχει κυβέρνηση, υπό τον Πρωθυπουργό Τζεντιλόνι με τον οποίο η ΕΕ συνεργάζεται στενά”.

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να δώσει απάντηση και σε ερώτηση πάνω στα σχόλια του Ματέο Σαλντίνι, του αρχηγού του κόμματος Λέγκα του Βορρά, ενός συντηρητικού και αντιευρωπαϊκού κόμματος που είπε πως οι δηλώσεις του Προέδρου Γιούνκερ για τις Ιταλικές εκλογές, αύξησαν τα ποσοστά του κόμματος του. 

Κλείσιμο
Η στάση της Επιτροπής έχει ενδιαφέρον, καθώς “κερδίζει χρόνο” πριν πάρει θέση για ένα αποτέλεσμα το οποίο ξεκάθαρα δεν είναι φιλικό προς αυτή (θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως χείριστο).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης