Η Τσεχία απελευθέρωσε τον Κούρδο ηγέτη, Σαλέχ Μουσλίμ
Αυτό είχε ως φυσικό επακόλουθο την άμεση έκρηξη του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, ο οποίος απείλησε ότι αυτή η κίνηση θα επηρεάσει τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Τσεχίας
Το δικαστήριο της Πράγας αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο Σαλί Μουσλίμ. Ο πρώην συμπρόεδρος του Συριακού Κόμματος του Δημοκρατικού Κουρδικού Κόμματος (PYD) Σαλίχ Μουσλίμ απελευθερώθηκε από το τσεχικό δικαστήριο, παρά την αίτηση της Τουρκίας για την έκδοσή του.
Αυτό είχε ως φυσικό επακόλουθο την άμεση έκρηξη του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, ο οποίος απείλησε ότι αυτή η κίνηση θα επηρεάσει τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Τσεχίας, αναφέροντας ότι η απόφαση είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο και συντάσεται με τη γραμμή των τρομοκρατών.
Ο Μουσλίμ κρατήθηκε από την τσεχική αστυνομία στις 24 Φεβρουαρίου μετά από αίτημα των τουρκικών αρχών.
Η Τουρκία κατηγορεί τον πρώην ηγέτη του PYD ότι «προσπαθεί να διαταράξει την ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα του κράτους» μέσω μιας σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων στο τουρκικό έδαφος που στοίχησαν τη ζωή πολλών αμάχων.
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.