Αισιόδοξος ο Γιούνκερ για τη συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης στην Γερμανία

Αισιόδοξος ο Γιούνκερ για τη συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης στην Γερμανία

Δήλωσε χαρούμενος με το κομμάτι της συμφωνίας που αναφέρεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη δομή του και με τα όσα προβλέπει 

Αισιόδοξος ο Γιούνκερ για τη συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης στην Γερμανία
Αισιόδοξος επί της αρχής εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφερόμενος στη συμφωνία που έχει επιτευχθεί στην Γερμανία, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ στη Σόφια, με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από τη Βουλγαρία.

Πιο αναλυτικά, ο Γιούνκερ είπε πως διάβασε το κομμάτι αυτό της συμφωνίας που αναφέρεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πως είναι αρκετά χαρούμενος με τη δομή του και με τα όσα προβλέπει σχετικά με τη κοινή πολιτική. Είπε επίσης πως αποτελεί μια «σημαντική και εμπροσθοβαρή προσθήκη στην ευρωπαϊκή πολιτική και για το μέλλον της», χωρίς να μπει όμως σε λεπτομέρειες.


Από τη πλευρά του ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ είπε πως η Γερμανία αποτελεί την ατμομηχανή της Ευρωπαϊκής οικονομίας όπως και τον μεγαλύτερο χρηματοδότη του προϋπολογισμού της, συνεπώς είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η διαδικασία δημιουργίας κυβέρνησης συνασπισμού το συντομότερο δυνατό. 

Οι χρονικά παρατεταμένες διευρυντικές διαδικασίες είχαν προκαλέσει νευρικότητα τόσο στα κράτη μέλη όσο και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, οι οποίοι αναμένουν με αγωνία τα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης, δεδομένου και πως με την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ θα δημιουργηθεί μια μεγάλη τρύπα στον προϋπολογισμό, η οποία κάπως θα πρέπει να κλείσει.  

Κλείσιμο
Να σημειώσουμε πως το κείμενο της 28σέλιδης συμφωνίας μεταξύ των τριών Γερμανικών κομμάτων γράφτηκε έπειτα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις οι οποίες διήρκεσαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης