Γερμανία: Οι Φιλελεύθεροι θέλουν συνεργασία με το κόμμα της Μέρκελ αλλά όχι με την ίδια
Κυβερνητικό συνασπισμό με μια «ανανεωμένη» Χριστιανική Ένωση επιθυμεί το FDP, λέει ο αντιπρόεδρος του κόμματος των Φιλελευθέρων
Κυβερνητικό συνασπισμό με μια «ανανεωμένη» Χριστιανική Ένωση (CDU-CSU) θα επιθυμούσαν οι Φιλελεύθεροι (FDP), δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν επιθυμούν να συνεργαστούν με την 'Αγγελα Μέρκελ.
Δεν είναι δική μας δουλειά να πούμε ότι πρέπει να φύγει η κυρία Μέρκελ, δήλωσε ο κ. Κουμπίκι στον όμιλο εφημερίδων «Funke», επισήμανε ωστόσο ότι με τις «συνταγές της των τελευταίων δώδεκα ετών η Γερμανία δεν θα πάει καλύτερα στο μέλλον», ενώ υπέδειξε την Καγκελάριο ως βασική υπεύθυνη για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων του συνασπισμού «Τζαμάικα».
Το FDP πάντως διστάζει να δηλώσει ευθέως ότι «η Μέρκελ πρέπει να φύγει», σε μια προσπάθεια να αποφύγει την επανάληψη του μοιραίου λάθους που διέπραξε το κόμμα το 1961, όταν προέβαλε το σύνθημα «Με το CDU αλλά χωρίς τον Αντενάουερ», με το οποίο εξασφάλισε το υψηλότερο μέχρι τότε ποσοστό του στις εκλογές, για να δεχθεί τελικά να συμμετάσχει στην κυβέρνηση υπό τον χριστιανοδημοκράτη Καγκελάριο, αποκτώντας τη φήμη του κόμματος που δεν τηρεί τις υποσχέσεις του.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας