Τσαβούσογλου: Η τουρκική κουλτούρα είναι συστατικό της αλβανικής και η αλβανική της τουρκικής!

Τσαβούσογλου: Η τουρκική κουλτούρα είναι συστατικό της αλβανικής και η αλβανική της τουρκικής!

«Θα εργαστούμε από κοινού για την προώθηση των σχέσεων υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ» είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Τσαβούσογλου: Η τουρκική κουλτούρα είναι συστατικό της αλβανικής και η αλβανική της τουρκικής!
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ  Τσαβούσογλου
, επισκέφθηκε την Αλβανία, όπου αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Mehmet Akif Ersoy. Στην τελετή αυτή, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα.

Μετά τη βράβευσή του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ απηύθυνε χαιρετισμό, λέγοντας: «Θα εργαστούμε από κοινού για την προώθηση των σχέσεων υπό την ομπρέλα του
ΝΑΤΟ
Κλείσιμο
. Ένας από τους τομείς της συνεργασίας μας είναι ο πολιτισμός και η παιδεία. Η αλβανική κουλτούρα είναι συστατικό της τουρκικής κουλτούρας, έτσι όπως η τουρκική κουλτούρα είναι συστατικό της αλβανικής κουλτούρας».

Και συμπλήρωσε: «Γνωρίζουμε ότι οι θεσμοί της FETO αναπτύσσουν δραστηριότητες στην Αλβανία και οι Αλβανοί τους έχουν εμπιστευτεί την διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Γιατί  διεισδύουν στο σύστημα της παιδείας, γιατί προσελκύουν στα σχολεία παιδιά με άριστα αποτελέσματα; Στη συνέχεια διεισδύουν σε δομές όπως στη Δικαιοσύνη, την Αστυνομία, το Στρατό -αυτό έκαναν στην Τουρκία. Τότε θα πρέπει να εκτιμήσουμε πολύ σωστά το γεγονός ότι η ίδια κατάσταση  επικρατεί και στην Αλβανία, όπου πρέπει να λάβουμε μέτρα από τώρα, για να μην είναι αργά αύριο. Γι' αυτό και αναμένουμε την υποστήριξη της Αλβανίας στη μάχη κατά της οργάνωσης αυτής».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης