Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους από πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους από πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

Η φωτιά απειλεί τις πόλεις Σάντα Πάουλα και Βεντούρα στη νότια Καλιφόρνια

Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους από πυρκαγιά στην Καλιφόρνια
Χιλιάδες άνθρωποι στην Καλιφόρνια αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, λόγω τεράστιας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή. 

Η πυρκαγιά ξεκίνησε νωρίς το βράδυ στην επαρχία Βεντούρα στη νότια Καλιφόρνια. Μέσα σε λίγες ώρες είχαν καεί 10.000 στρέμματα. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τους αρμόδιους, η φωτιά απειλεί να καταστρέψει τις πόλεις Σάντα Πάουλα και Βεντούρα. 

Μέχρι στιγμής, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, σε αυτοκινητικό δυστύχημα, καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από τη φωτιά. Δύο κτίρια έχουν καταστραφεί ενώ σε χιλιάδες σπίτια έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση. 

Κλείσιμο
Η εστία της φωτιάς εντοπίζεται κοντά σε κολέγιο στην Σάντα Πάουλα, περίπου 80 χιλιόμετρα βόρεια του Λος Άντζελες. Οι 350 μαθητές και οι καθηγητές του κολεγίου απομακρύνθηκαν από το σημείο. Η μετάδοση της φωτιάς έγινε γρήγορα, με αποτέλεσμα οι αρχές να προχωρήσουν στην εκκένωση τουλάχιστον 1.000 σπιτιών κοντά στην Βεντούρα. 

Να σημειωθεί ότι σε προηγούμενη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Καλιφόρνια, 42 άτομα έχασαν τη ζωή τους και καταστράφηκαν πάνω από 850.000 στρέμματα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης