Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ούτε ελεύθερες, ούτε δίκαιες» οι εκλογές στη Βενεζουέλα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ούτε ελεύθερες, ούτε δίκαιες» οι εκλογές στη Βενεζουέλα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών και τη νίκη του προέδρου Νικολάς Μαδούρο

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ούτε ελεύθερες, ούτε δίκαιες» οι εκλογές στη Βενεζουέλα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν σήμερα τις περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Βενεζουέλα, για τις οποίες θεωρούν ότι δεν ήταν «ούτε ελεύθερες, ούτε δίκαιες».

«Όσο το καθεστώς Μαδούρο συμπεριφέρεται σαν αυταρχική δικτατορία, θα συνεργαζόμαστε με τα μέλη της διεθνούς κοινότητας και θα χρησιμοποιούμε όλο το βάρος της οικονομικής δύναμης και της αμερικανικής διπλωματίας για να στηρίξουμε τους Βενεζουελάνους στις προσπάθειές τους για την αποκατάσταση της δημοκρατίας» ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Τις εκλογές για την ανάδειξη κυβερνητών των περιφερειών κέρδισε η παράταξη του προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Ωστόσο η αντιπολίτευση, που θεωρείτο φαβορί, αμφισβητεί τα επίσημα αποτελέσματα.

Κλείσιμο
Η Ουάσινγκτον «χαιρετίζει το θάρρος, την αποφασιστικότητα και τη βούληση των Βενεζουελάνων που επιχείρησαν να ασκήσουν το συνταγματικό δικαίωμά τους», αλλά εκτιμά ότι «η φωνή τους δεν ακούστηκε», συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. 

Κάνει λόγο επίσης για πολλές παρατυπίες, όπως για την απουσία «ανεξάρτητων και αξιόπιστων» διεθνών παρατηρητών ή για την αλλαγή της τοποθεσίας των εκλογικών τμημάτων την τελευταία στιγμή και χωρίς καμία προειδοποίηση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης