Επίθεση στη Βαρκελώνη: Οι πρώτες εικόνες του μακελάρη της Λας Ράμπλας

Επίθεση στη Βαρκελώνη: Οι πρώτες εικόνες του μακελάρη της Λας Ράμπλας

Αποχωρεί απόλυτα ψύχραιμα από το σημείο της επίθεσης αδιαφορώντας για το γεγονός ότι είχε μόλις σκοτώσει 13 ανθρώπους και είχε τραυματίσει περισσότερους από 100 - Τον αναζητούν σε όλη την Ευρώπη

Επίθεση στη Βαρκελώνη: Οι πρώτες εικόνες του μακελάρη της Λας Ράμπλας
Τις πρώτες φωτογραφίες του τζιχαντιστή που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι του λευκού βαν που την περασμένη Πέμπτη σκότωσε 13 ανθρώπους στην τρομοκρατική επίθεση της Βαρκελώνης
δημοσίευσε τη Δευτέρα η ισπανική εφημερίδα El Pais.

Στις τρεις φωτογραφίες ο οδηγός του οχήματος φαίνεται να αποχωρεί απόλυτα ψύχραιμα από το σημείο της επίθεσης αδιαφορώντας για το γεγονός ότι είχε μόλις σκοτώσει 13 ανθρώπους και είχε τραυματίσει περισσότερους από 100.

Κλείσιμο
Όπως σημειώνει η El Pais ο τζιχαντιστής μετά την επίθεση φαίνεται να κατευθύνεται προς την αγορά της Μποκερία.







Η ταυτότητα του τρομοκράτη ωστόσο παραμένει ένα μυστήριο αν και το επικρατέστερο σενάριο τον θέλει να είναι ο 22χρονος Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης.

Ερωτηθείς της Δευτέρα σε συνέντευξή του στο καταλανικό ραδιόφωνο αν ο Αμπουγιακούμπ ήταν ο οδηγός του βαν, ο Χοάκιμ Φορν, ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, είπε: «Αυτή είναι μια από τις υποθέσεις. Είναι η βασική. Τα πάντα συγκλίνουν σε αυτό. Σήμερα θα αναλύσουμε τα αποδεικτικά στοιχεία και (θα εξηγήσουμε) γιατί καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα».

Όπως είπε η έρευνα για τον εντοπισμό του Μαροκινού έχει επεκταθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Αυτό το πρόσωπο δεν καταζητείται πλέον μόνο στην Καταλονία αλλά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, είναι μια προσπάθεια της ευρωπαϊκής αστυνομίας».

Οι ισπανικές αρχές εξετάζουν, μάλιστα, το σενάριο ο Αμπουγιακούμπ να έχει διαφύγει στη Γαλλία με μια εκδοχή να θέλει να το έχει κάνει με τα πόδια δια μέσου των Πυρηναίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης