«Το σκάνδαλο για τις επαφές Τραμπ-Ρωσίας ίσως ξεπεράσει και το Γουότεργκεϊτ»

«Το σκάνδαλο για τις επαφές Τραμπ-Ρωσίας ίσως ξεπεράσει και το Γουότεργκεϊτ»

Δείτε την ανάρτηση του διάσημου δημοσιογράφου Νταν Ράδερ, ο οποίος είχε καλύψει ως ανταποκριτής στον Λευκό Οίκο το σκάνδαλο που κόστισε στον Νίξον την εξουσία

«Το σκάνδαλο για τις επαφές Τραμπ-Ρωσίας ίσως ξεπεράσει και το Γουότεργκεϊτ»
Οι ύποπτες επαφές ανάμεσα στην διοίκηση Τραμπ
και τη ρωσική κυβέρνηση μπορεί να εξελιχθούν στο μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο στις
ΗΠΑ μετά το Γουότεργκεϊτ, προειδοποίησε σήμερα ο θρυλικός Αμερικανός δημοσιογράφος Νταν Ράδερ.

Κλείσιμο
Όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην εκφωνητής ειδήσεων του CBS, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός όταν κάλυψε - ως ανταποκριτής στον Λευκό Οίκο - το σκάνδαλο που οδήγησε τον Νίξον σε παραίτηση, το Γουότεργκεϊτ είναι «το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο» που έχει ζήσει μέχρι σήμερα.

«Το Γουότεργκεϊτ ήταν ό,τι πιο κοντινό έχουμε ζήσει ως χώρα σε μία οξεία συνταγματική κρίση, ίσως μέχρι τώρα. Σε μία κλίμακα Αρμαγεδδώνα για τη κυβέρνησή μας, θα έβαζα στο Γουότεργκεϊτ 9. Αυτό το σκάνδαλο με τη Ρωσία είναι σήμερα κάπου στο 5 ή 6, κατά την άποψή μου, αλλά κλιμακώνεται σε ένταση με κάθε ώρα που περνά, όπως όλα δείχνουν. Μπορεί ακόμα και να εξελιχθεί σε μέτρο σύγκρισης για μελλοντικά σκάνδαλα. Έχει σίγουρα όλα τα απαραίτητα συστατικά, και αυτό είναι ανατριχιαστικό», ανέφερε στην ανάρτησή του ο έμπειρος δημοσιογράφος.

Ο δημοσιογράφος Νταν Ράδερ



«Το Γουότεργκεϊτ έχει ταυτιστεί στη μνήμη μας με το τέλος της προεδρίας του Νίξον. Η αποκάλυψη του σκανδάλου είχε τη μορφή χιονοστιβάδας, αφού εγώ και οι συνάδελφοί μου ακολουθούσαμε την ιστορία ενώ εξελισσόταν, χωρίς να είμαστε ποτέ σίγουροι για το πόσα θα ανακαλύπταμε από όσα συνέβησαν. Στο τέλος, η αλήθεια βγήκε στο στο φως και το όνομα Νίξον αμαυρώθηκε για πάντα», συμπλήρωσε, κάνοντας παραλληλισμούς με το σκάνδαλο της παραίτησης Φλιν.



«Και η ιστορία με τη Ρωσία έχει ξεκινήσει σαν χιονοστιβάδα, αφού κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί», αναφέρει ο Ράδερ, υπογραμμίζονταν την ανάγκη να μάθει ο αμερικανικός λαός πόσα γνώριζε ο Ντόναλντ Τραμπ για τις επαφές του συμβούλου του με τους Ρώσους και γιατί δεν έδρασε νωρίτερα.

«Λιγότερο από ένα μήνα μετά την ορκωμοσία Τραμπ, πολλοί κάνουν εκείνη τη διάσημη ερώτηση που είχε θέσει ο γερουσιαστής του Τενεσί, Χάουαρντ Μπέικερ, τόσα χρόνια πριν: "Τι γνώριζε ο πρόεδρος και πότε το έμαθε;"
», αναφέρει ο δημοσιογράφος, επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο Τραμπ είχε γνώση των ψεμμάτων του Φλιν εδώ και εβδομάδες.

«Όλοι θυμόμαστε τη σκληρή στάση που κράτησε ο Τραμπ προεκλογικά απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον για την υπόθεση των email. Αν η Κλίντον είχε κάνει το 1/10 από όσα είχε κάνει ο Φλιντ θα είχε καταλήξει στη φυλακή. Στην περίπτωση του κ. Φλιν, πόσο μακριά πρόκειται να φτάσει;» διερωτάται ο Ράδερ.

Μέσω της ανάρτησής του, ο δημοσιογράφος απευθύνει έκκληση να ξεκινήσει μία ανεξάρτητη έρευνα για το θέμα, τονίζοντας ότι η διοίκηση και το Κογκρέσο δεν διαθέτουν πλέον καμία αξιοπιστία.

«Χρειαζόμαστε μία ανεξάρτητη έρευνα. Ανάθεμα στα ψέματα, εμπρός για την αλήθεια», τονίζει, προσθέτοντας ότι το εν λόγω σκάνδαλο μέχρι σήμερα θα αποτελούσε τραβηγμένο σενάριο ακόμα και για το Χόλιγουντ.

«Αλλά αυτό δεν είναι φαντασία. Είναι πραγματικό και είναι σοβαρό. Θανάσιμα σοβαρό. Αξίζουμε απαντήσεις και όσοι εμπλέκονται σε αυτό το σκάνδαλο πρέπει να νιώσουν την πλήρη δύναμη της Δικαιοσύνης», καταλήγει ο δημοσιογράφος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης