Κρεμλίνο: Δεν έχουμε σχέση με την παραίτηση Φλιν, είναι εσωτερικό θέμα των ΗΠΑ

Κρεμλίνο: Δεν έχουμε σχέση με την παραίτηση Φλιν, είναι εσωτερικό θέμα των ΗΠΑ

Ρώσοι βουλευτές εκτιμούν ότι η παραίτηση έγινε για να πληγούν οι σχέσεις Ρωσίας -ΗΠΑ

Κρεμλίνο: Δεν έχουμε σχέση με την παραίτηση Φλιν, είναι εσωτερικό θέμα των ΗΠΑ
Αποστάσεις από την παραίτηση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ
, Μάικλ Φλιν, πήρε το Κρεμλίνο με τον εκπρόσωπό του να ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για εσωτερικό θέμα των
ΗΠΑ.

Κλείσιμο
«Αυτό είναι εσωτερικό θέμα των Αμερικανών, ένα εσωτερικό θέμα της κυβέρνησης Τραμπ. Δεν έχει να κάνει τίποτα με εμάς» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σημειώνεται ότι
ο Φλίν υποχρεώθηκε σε παραίτηση μετά τις αποκαλύψεις που τον θέλουν να έχει συζητήσει με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ το θέμα των κυρώσεων που επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση επί προεδρίας Ομπάμα στη Ρωσία.

Την ίδια ώρα Ρώσος βουλευτής εκτίμησε ότι είναι ξεκάθαρο πως ο Μάικλ Φλιν αναγκάστηκε να παραιτηθεί σε μια προσπάθεια να πληγούν οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ. «Είναι προφανές ότι ο Φλιν αναγκάστηκε να γράψει την επιστολή παραίτησής του υπό κάποια πίεση», δήλωσε ο Λεονίντ Σλούτσκι, επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου.

«Στόχος ήταν οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις, η υπονόμευση της εμπιστοσύνης της νέας αμερικανικής κυβέρνησης. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί περαιτέρω η κατάσταση», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ένας άλλος Ρώσος βουλευτής είχε δηλώσει ότι η παραίτηση του Φλιν υπονοεί ότι η κυβέρνησή του έχει στριμωχτεί στη γωνία ή ότι έχει «μολυνθεί» από αντιρωσικά αισθήματα.

«Είτε ο Τραμπ δεν έχει αποκτήσει την απαραίτητη ανεξαρτησία και κατά συνέπεια στριμώχνεται επιτυχώς στη γωνία, είτε η ρωσοφοβία έχει ήδη μολύνει την νέα κυβέρνηση», σχολίασε το Κονσταντίν Κοσάτσεφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA Novosti.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης