Ανεπίσημος ιστότοπος Τραμπ: «Τρίζει η καρέκλα» του Πρίμπους - Κυκλοφορεί ήδη λίστα με αντικαταστάτες του

Ανεπίσημος ιστότοπος Τραμπ: «Τρίζει η καρέκλα» του Πρίμπους - Κυκλοφορεί ήδη λίστα με αντικαταστάτες του

Mετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, σειρά για την... έξοδο φαίνεται να παίρνει και ο ελληνικής καταγωγής προσωπάρχης του Αμερικανού προέδρου

Ανεπίσημος ιστότοπος Τραμπ: «Τρίζει η καρέκλα» του Πρίμπους - Κυκλοφορεί ήδη λίστα με αντικαταστάτες του
Από τη μία κρίση στην άλλη διέρχεται τα τελευταία 24ωρα η διοίκηση Τραμπ
, αφού μετά την
αιφνιδιαστική παραίτηση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, Μάικλ Φλιν, σειρά για την... έξοδο φαίνεται να παίρνει και ο
ελληνικής καταγωγής προσωπάρχης του Αμερικανού προέδρου, Ράινς Πρίμπους.
Κλείσιμο

Όπως είχε μεταδώσει αρχικά το Politico και επιβεβαίωσε σήμερα ο ανεπίσημος ιστότοπος του Τραμπ, το ακροδεξιό Breitbart, η καρέκλα του Πρίμπους τρίζει επικίνδυνα, λόγω της αποτυχίας του να εκπληρώσει έγκαιρα όσα περίμενε από αυτόν η νέα διοίκηση των
ΗΠΑ
.
 
Σύμφωνα με πηγές του ιστότοπου (του οποίου τη διεύθυνση είχε παλαιότερα το σημερινό δεξί χέρι του Τραμπ, ο Στιβ Μπάνον) κοντινά πρόσωπα του Τραμπ θεωρούν τον Πρίμπους αποκλειστικά υπεύθυνο για την πανωλεθρία στην οποία κατέληξε το αμφιλεγόμενο αντιμεταναστευτικό διάταγμα, άποψη την οποία φαίνεται να συμμερίζεται και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Ο Ράινς είναι το άτομο που εν τέλει ευθύνεται για την αποτυχία επιβολής του διατάγματος. Καθυστέρησε να εξασφαλίσει τους απαραίτητους ψήφους για τον διορισμό του (νέου υπουργού Δικαιοσύνης) Τζεφ Σέσιονς, παρότι γνώριζε ότι επρόκειτο για ένα άκρως αμφιλεγόμενο διάταγμα. Υποτίθεται ότι ήταν "μάγος" στον χειρισμό των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών, αλλά δεν έχει καταφέρει τίποτα σημαντικό μέχρι στιγμής», ανέφερε μια πηγή στο Bretibart.

Την είδηση ότι κυβέρνηση Τραμπ είναι απογοητευμένη από τις μέχρι τώρα επιδόσεις του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου είχε μεταδώσει πριν από ένα 24ωρο και το Politico, επικαλούμενο δικές τους πηγές. Μάλιστα, ο ιστότοπος είχε επισημάνει ότι «σύμμαχοι» του Τραμπ κυκλοφορούν ήδη λίστες με πιθανούς αντικαταστάτες του Πρίμπους, κάτι που αποτελεί ιδιαίτερα κακό οιωνό για τον προσωπάρχη.

Οι πηγές του Politico αναφέρουν ανάμεσα στα πρόσωπα που «ακούγονται» για τη θεση την Κελιάν Κόνγουεϊ (παρά τις δικές της «γκάφες» για τα εναλλακτικά δεδομένα και την ανύπαρκτη σφαγή τρομοκρατών), τον Ρικ Ντίρμπορν (αναπληρωτή προσωπάρχη), τον λομπίστα Ντέιβιντ Έρμπαν και έναν οικονομικό σύμβουλο του Τραμπ (και στενό φίλο του γαμπρού του) ονόματι Γκάρι Κον.

Αν και ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο, η ιδέα της «καρατόμησης» του Πρίμπους φαίνεται να είναι αρεστή και σε στενούς φίλους του προέδρου Τραμπ. Μόλις το περασμένο σαββατοκύριακο, ο Κρις Ράντι του NewsMax είχε κάνει μια εκτενή αναφορά στο CNN για τις «αδυναμίες» του προσωπάρχη.


«Νομίζω ότι είναι καλός άνθρωπος και έχει καλές προθέσεις, αλλά προφανώς δεν έχει ιδέα πώς λειτουργούν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες. Δεν έχει καλό σύστημα. Δεν γνωρίζει πώς επικοινωνούν τα διάφορα τμήματα μεταξύ τους. Δεν παρέχει στον Τραμπ την υποστήριξη που χρειάζεται».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης