Ζαφειρένιο Ιωβηλαίο για την βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη μονάρχης που βρίσκεται 65 χρόνια στο θρόνο!

Ζαφειρένιο Ιωβηλαίο για την βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη μονάρχης που βρίσκεται 65 χρόνια στο θρόνο!

Σήμερα η «αειθαλής» βασίλισσα Ελισάβετ συμπληρώνει 65 χρόνια στο θρόνο - Η 90χρονη Ελισάβετ είναι η μοναδική μονάρχης στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας που έχει βασιλεύσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα

Ζαφειρένιο Ιωβηλαίο για την βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη μονάρχης που βρίσκεται 65 χρόνια στο θρόνο!
Παρόλο που την περίοδο των Χριστουγέννων το βαρύ κρυολόγημα, που είχε αναγκάσει την βασίλισσα Ελισάβετ να απέχει από τις δημόσιες εμφανίσεις, έδωσε λαβή για φήμες σχετικές με την υγεία της, η 90χρονη βασίλισσα όχι μόνο «ζει και βασιλεύει», αλλά καταρρίπτει και κάθε ρεκόρ παραμονής στο βρετανικό θρόνο!

Σήμερα η βασίλισσα γιορτάζει το ζαφειρένιο ιωβηλαίο της, που σηματοδοτεί τα 65 της χρόνια στο βρετανικό θρόνο και όπως τονίζει ο βρετανικός Τύπος, που έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφία της Ελισάβετ με πολύτιμα ζαφειρένια κοσμήματα, είναι η πρώτη μονάρχης στη βρετανική ιστορία που βρίσκεται στο θρόνο επί 65 χρόνια!

Κλείσιμο


Η φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το παλάτι για τον εορτασμό του ζαφειρένιου ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ τραβήχτηκε το 2014 από τον φωτογράφο David Bailey και σε αυτή η βασίλισσα φορά τα ζαφειρένια κοσμήματα που της έκανε γαμήλιο δώρο ο πατέρας της βασιλιάς Γεώργιος ο ΣΤ' το 1947.

Το ζαφείρι είναι ο πολύτιμος λίθος που συμβολίζει τα 65 χρόνια παραμονής στο θρόνο και το λαμπερό περιδέραιο που κοσμεί το λαιμό της βασίλισσας χρονολογείται από το 1850 και αποτελείται από 16 μεγάλα ζαφείρια που περιβάλλονται από διαμάντια ενώ η Ελισάβετ φορά και ασορτί σκουλαρίκια.



Παρά την ιστορική για τη Βρετανία επέτειο χθες η βασίλισσα, που βρίσκεται στο Σάντριγχαμ, στην ανατολική Αγγλία, πήγε στην εκκλησία και μετά την λειτουργία μίλησε με πιστούς ενώ καθώς έφθανε στο σημείο με τον 95χρονο σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο, περίπου 250 άτομα περίμεναν για να την επευφημήσουν και να της δώσουν λουλούδια.

Η επέτειος για τα 65 χρόνια της βασίλισσας στο θρόνο αναμένεται να γιορταστεί σε όλη τη Βρετανία, κυρίως στο Γκριν Παρκ και στον Πύργο του Λονδίνου, όπου θα ριφθούν 41 κανονιοβολισμοί προς τιμή της. Αναμνηστικά νομίσματα κόπηκαν ειδικά για αυτή την ημέρα. Πρόκειται για χρυσά νομίσματα των 5 λιρών και των 1.000 λιρών, βάρους ενός κιλού, που πωλούνται αντί 50.000 λιρών το καθένα.



Η βασίλισσα Ελισάβετ ανέβηκε στον θρόνο σε ηλικία 25 ετών, το 1952, μετά το θάνατο του πατέρα της Γεωργίου ΣΤ', που πέθανε σε ηλικία 56 ετών. Ο Γεώργιος έγινε βασιλιάς όταν τον Δεκέμβριο του 1936 ο αδελφός του βασιλιάς Εδουάρδος εγκατέλειψε το θρόνο για τα μάτια της δις διαζευγμένης Αμερικανίδας Γουόλις Σίμπσον.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης