Ο Τραμπ έδειξε τα δόντια του στους δημοσιογράφους

Ο Τραμπ έδειξε τα δόντια του στους δημοσιογράφους

Ποιος είναι ο ρεπόρτερ του CNN Τζιμ Ακόστα που μπήκε στο στόχαστρό του

Ο Τραμπ έδειξε τα δόντια του στους δημοσιογράφους
Τον «πόλεμο» στα ΜΜΕ κήρυξε με το... καλημέρα ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνοντας τα δόντια του στους δημοσιογράφους και σ΄έναν πιο συγκεκριμένα: τον Τζιμ Ακόστα, ρεπόρτερ του CNN. 

H επίθεση που εξαπέλυσε στον ρεπόρτερ του CNN είναι ενδεικτική της μετέπειτα στάσης του απέναντι στα μιντιακές οργανώσεις, όπως επισημαίνουν οι «New York Times» και προσθέτουν: «Ο Τραμπ δεν ακολούθησε την προεδρική "παράδοση", να απαντήσει σε όλες ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την πρώτη συνέντευξη Τύπου». 

Κλείσιμο
Ο Τραμπ έδειξε ξεκάθαρα πως δεν τον ενδιαφέρει να δείξει το... καλό του πρόσωπο, τονίζουν τα διεθνή ΜΜΕ. Το περίεργο ωστόσο, είναι, πως οι υπόλοιποι συνάδελφοι του Ακόστα δεν έσπευσαν να τον υπερασπιστούν.

Οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι δεν πήραν θέση και περίμεναν στωικά την σειρά τους για να υποβάλουν ερωτήσεις στον Αμερικανό Μίδα. Για την επίθεση που εξαπέλυσε στον δημοσιογράφο του CNN, το αμερικανικό περιοδικό που απευθύνεται σε επαγγελματίες δημοσιογράφους «Columbia Journalism Review» (CJR), αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του: 

«Ήταν μια εντυπωσιακή στιγμή, όχι μόνο για την άμεση αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών, αλλά και για το γεγονός ότι φαινόταν να μην έχει καμία επίδραση στους άλλους δημοσιογράφους που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα. Κανείς δεν τάχθηκε υπέρ του Ακόστα». 

Το «CJR» είναι ένα περιοδικό για επαγγελματίες δημοσιογράφους που εκδίδεται από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου του Κολούμπια, από το 1961. Στις σελίδες του φιλοξενεί ειδήσεις και τάσεις από τον χώρο των μίντια, αναλύσεις και διάφορα θέματα δεοντολογίας από επαγγελματίες δημοσιογράφους. 



 
«Τριακόσιοι δημοσιογράφοι ήταν χτες παρόντες στη συνέντευξη Τύπου αγωνιώντας να υποβάλουν μία ερώτηση στον Τραμπ με τις κάμερες να απαθανατίζουν τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο που έδινε τον "τόνο" της προεδρίας του». 

Η πρώτη συνέντευξή Τύπου του Τραμπ μεταδόθηκε απευθείας σε Αυστραλία, Βρετανία και Γερμανία, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde». 

«Η δημοσιογραφία είναι μια ανταγωνιστική επιχείρηση, αλλά δεν είναι ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος», υποστηρίζει το αμερικανικό περιοδικό «CJR» και προσθέτει: 

«Όλοι πασχίζουμε να έχουμε πρόσβαση σε πηγές, ωστόσο, είμαστε, ουσιαστικά, στην ίδια πλευρά. Με τον Τραμπ όμως διατρέχουμε άμεσα κίνδυνο... Την ερχόμενη Παρασκευή, θα έχουμε τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ως υποψήφιος, και τώρα ως ο εκλεγμένος Πρόεδρος, ο Τραμπ και η ομάδα του έχουν δείξει πρόθυμοι να προβούν σε αντίποινα, να εκφοβίσουν αλλά και να απαγορεύσουν σε δημοσιογράφους να υποβάλουν ερωτήσεις που δεν είναι αρεστές. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για περισσότερες στιγμές όπως η χθεσινή, και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε αναλόγως», επισημαίνει το περιοδικό «CJW». 

Ποιος είναι ο δημοσιογράφος του CNN που εξόργισε τον Τραμπ 
O 45χρονος Αμερικανοκουβανός Τζιμ Ακόστα είναι ο δημοσιογράφος του CNN που καλύπτει τα θέματα του Λευκού Οίκου.

Το 2012, «κάλυπτε» τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ, Μιτ Ρόμνεϊ.
Τον Μάρτιο του 2016, ο Ακόστα είχε ταξιδέψει στην Κούβα για να καλύψει το ιστορικό ταξίδι του προέδρου Ομπάμα στην Αβάνα. 

Από το Μάιο του 2016, μαίνεται η κόντρα μεταξύ των δύο ανδρών όπως επισημαίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ. Τότε, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος παραχωρούσε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου και ο Αμερικανοκουβανός δημοσιογράφος τον είχε ρωτήσει αν είναι ικανός να αναλάβει τα ηνία των ΗΠΑ. 

«Με συγχωρείτε, συγνώμη, σας έχω παρακολουθήσει στην τηλεόραση. Είστε πραγματικά όμορφος», του είπε όλο ειρωνεία ο Ντόναλντ Τραμπ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης