Όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, ο Κρίστοφερ Στιλ είναι ο πρώην πράκτορας που παρέδωσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι Ρώσοι έχουν στην κατοχή τους υλικό στο οποίο ο νέος πρόεδρος επιδίδεται σε σεξουαλικά όργια με ιερόδουλες στην Μόσχα, με σκοπό να τον εκβιάσουν. Ο 52χρονος άντρας, ειδικός στην ανάλυση δεδομένων πληροφοριών και στην αντιτρομοκρατική, είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον δολοφονημένο ρώσο πράκτορα Αλεξάντερ Λιτβινένκο, όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ.
Κλείσιμο
Η εφημερίδα Telegraph αναφέρει ότι ο Στιλ εγκατέλειψε χθες την έπαυλη του 1,5 εκατομμυρίου λιρών που διαμένει στην Αγγλία και μαζί με την οικογένειά του αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση. Η εφημερίδα μάλιστα επικαλείται την μαρτυρία ενός γείτονα: «Μου ζήτησε να προσέχω τη γάτα του γιατί θα λείψει για μερικές ημέρες. Δεν ξέρω πού πηγαίνει ή πως να έρθω σε επαφή μαζί του. Δεν τον ξέρω πολύ καλά, πέρα από ένα "γεια"», είπε ο άντρας.
Πηγές δήλωσαν πως προφανώς φοβάται για τη ζωή του καθώς το Κρεμλίνο θα αναζητήσει «εξηγήσεις» για τη διαρροή των εγγράφων.
Ο Κρίστοφερ Στιλ που φέρεται να έγραψε τις αναφορές σχετικά με την κατοχή πληροφοριών από Ρώσους πράκτορες, οι οποίες θα μπορούσαν να εκθέσουν τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είναι πρώην στέλεχος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙ-6), σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν την εξέλιξη της καριέρας του.
Πρώην αξιωματούχοι των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών δηλώνουν ότι ο Στιλ δρούσε για χρόνια για λογαριασμό της ΜΙ-6 έχοντας διπλωματική κάλυψη τόσο στη Ρωσία, όσο και στο Παρίσι, αλλά και στο βρετανικό υπουργείο των Εξωτερικών.
Μετά την αποχώρησή του από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, ο Στιλ έδωσε πληροφορίες στο FBI, αναφορικά με τη διαφθορά στη Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA). Οι πληροφορίες που έδωσε για την παραπάνω υπόθεση, ενισχύουν την αξιοπιστία των πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες του Τραμπ στη Ρωσία, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.