Ποια είναι η 51χρονη Τζίνα Μίλερ που έβαλε «φρένο» στα σχέδια της Μέι για το Brexit

Ποια είναι η 51χρονη Τζίνα Μίλερ που έβαλε «φρένο» στα σχέδια της Μέι για το Brexit

Η 51χρονη Τζίνα Μίλερ είναι διαχειρίστρια επενδυτικών κεφαλαίων και ιδρύτρια της οργάνωσης People's Foundation που ξοδεύει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια κάθε χρόνο σε φιλανθρωπίες

Ποια είναι η 51χρονη Τζίνα Μίλερ που έβαλε «φρένο» στα σχέδια της Μέι για το Brexit
«Φρένο» στα σχέδια της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι έβαλε σήμερα το πρωί το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου που απεφάνθη ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν μπορεί να ενεργοποιήσει το άρθρο 50, χρησιμοποιώντας μόνο το βασιλικό προνόμιο και 
χωρίς να ρωτήσει τους Βρετανούς βουλευτές 

Η ήττα αυτή για την Τερέζα Μέι προήλθε κυρίως από την 51χρονη Τζίνα Μίλερ, την διαχειρίστρια επενδυτικών κεφαλαίων και την ιδρύτρια της οργάνωσης People's Foundation που ξοδεύει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια κάθε χρόνο σε φιλανθρωπίες και η οποία έφερε την υπόθεση στα δικαστήρια.

Κλείσιμο



Μιλώντας έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο, η κυρία Μίλερ δήλωσε «ευτυχής» από την απόφαση και εξέφρασε την ελπίδα της ότι η κυβέρνηση θα «πράξει αυτό που είναι σωστό». 

Όπως είπε σε δηλώσεις της μετά την απόφαση που πάρθηκε στόχος της δεν ήταν να ανατρέψει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αλλά να δώσει την δυνατότητα στο Κοινοβούλιο να ελέγξει τον τρόπο και τον χρόνο της εξόδου.

«Το όλο θέμα έχει να κάνει με τη διαδικασία και όχι με την πολιτική» ξεκαθάρισε. 



Μάλιστα η ίδια είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της ότι ήταν «δυσαρεστημένη» από την απόφαση της κυρίας Μέι ότι θα υπάρξει μια συζήτηση για το θέμα, η οποία τελικά απορρίφθηκε.

«Μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το πολύ απαρχαιωμένο, μυστικοπαθή βασιλικό προνόμιο για να παρακάμψουν το Κοινοβούλιο. Θα πρέπει να αναρωτιθείται με ποιον τρόπο μπορούν ενδεχομένως να παρακάμψουν ένα κυρίαρχο κοινοβούλιο; Σίγουρα αυτό είναι που θέλουμε, ένα κυρίαρχο Κοινοβούλιο;» είχε δηλώσει η  Τζίνα Μίλερ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης