Brexit vs Bremain: Σε υψηλούς τόνους το τελευταίο ντιμπέιτ πριν τις κάλπες

Brexit vs Bremain: Σε υψηλούς τόνους το τελευταίο ντιμπέιτ πριν τις κάλπες

Tα πρωτοκλασάτα στελέχη των δύο στρατοπέδων - του "Remain" και του "Leεave" εκτόξευσαν  πυρά και κατηγορίες, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες

Brexit vs Bremain: Σε υψηλούς τόνους το τελευταίο ντιμπέιτ πριν τις κάλπες
Σε «κοκορομαχία» κόντεψε να μετατραπεί το μεγάλο ντιμπέιτ που μετέδωσε χτες το BBC σχετικά με την ευρωπαική "τύχη"  της Βρετανίας με τα πρωτοκλασάτα στελέχη των δύο στρατοπέδων - του "Remain" και του "Leεave" να εκτοξεύουν πυρά και κατηγορίες, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. 

Μετά την δραματική έκκληση που απηύθυνε χτες ο Bρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον υπέρ του "Remain" (Μένουμε), στο "Wembley Arena" στήθηκε παρουσία 6 χιλιάδων ατόμων και με ζωντανή μετάδοση από το BBC, το τελευταίο ντιμπέιτ για το μέλλον της Βρετανίας στην ΕΕ.

Κλείσιμο
Τα ξίφη τους διασταύρωσαν από την πλευρά του «Leave», οι Μπόρις Τζόνσον, πρώην δήμαρχος Λονδίνου και μπροστάρης στην εκστρατεία για το Brexit και οι βουλευτές Γκίζελα Στιούαρτ και Άντρεα Λίντσομ, και την πλευρά του "Remain" να αντιπροσωπεύεται από τον νυν δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, την Σκωτσέζα πολιτικό, Ρουθ Ντέιβιντσον και την συνδικαλίστρια Φράνσις Ο' Γκρέιντι.

Τα πνεύματα άναψαν ήδη από την αρχή της δίωρης τηλεμαχίας με τον Βρετανό παρουσιαστή να επεμβαίνει αρκετές φορές  για να μην καταλήξει το ντιμπέιτ σε «κοκορομαχία».

Σε υψηλούς τόνους, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, έλεγε συνεχώς: "Πρέπει να ανακτήσουμε την κυριαρχία μας ", την ώρα που ο Σάντικ Καν απέρριπτε  ως "παραποίηση" τα περί βρετανικής υποταγής στις Βρυξέλλες εξαιτίας της παραμονής στην Ε.Ε. 

"Υπάρχει μία πολύ ξεκάθαρη επιλογή μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν την παραμονή και δεν μιλούν για τίποτα άλλο εκτός από τον φόβο - και εμάς που προσφέρουμε ελπίδα.Λένε ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να κάνουμε υπόκλιση στις Βρυξέλλες.

Λέμε ότι είναι θλιβερό να υποτιμούν αυτή τη χώρα. Αν ψηφίσουμε "Leave", μπορούμε να πάρουμε πίσω τον έλεγχο των συνόρων μας,  τεράστια χρηματικά ποσά, την εμπορική μας πολιτική και του όλου νομοθετικού μας συστήματος", επεσήμανε ο Μπόρις Τζόνσον. 
 
Στον τομέα της Οικονομίας, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου προσπάθησε δηλαδή να υποβαθμίσει τα επιχειρήματα για τις επιπτώσεις του Brexit στη βρετανική οικονομία την ώρα που ο Σάντικ Καν αρνιόταν τους ισχυρισμούς ότι η παραμονή στην Ε.Ε ανοίγει την πόρτα σε μετανάστες - το κεντρικό σημείο γύρω από το οποίο έχει στηθεί η εκστρατεία για αποχώρηση.

Ο Καν κατηγόρησε τον προκάτοχό του για "σχέδιο "Μίσος""  αναφερόμενος στην εκστρατεία του για το Brexit., επιρρίπτοντας επίσης στο αντίπαλο στρατόπεδο πως καταφεύγει στην καταστροφολογία με το χοντρό ψέμα του ότι η Τουρκία θα μπει στην ΕΕ».

Άμεση ήταν η απάντηση του Τζόνσον:  "Η 23η Ιουνίου μπορεί να γίνει "Ημέρα Ανεξαρτησίας της Βρετανίας".

Από την άλλη πλευρά, η ηγέτης της Σκωτσέζων Συντηρητικών,Ρουθ Ντέβιντσον προσπάθησε να πείσει το κοινό ότι, σε κάθε περίπτωση, για όλους τους ψηφοφόρους θα είναι καλύτερο να παραμείνει η Βρετανία στην Ε.Ε..

Κάνοντας μία αποτίμηση της χθεσινής τηλεμαχίας, οι βρετανικές εφημερίδες διαπιστώνουν, ανεξαρτήτως της θέσης που έχουν πάρει για το  δημοψήφισμα, ότι οι συμμετέχοντες παρουσίασαν με επιτυχία τις θέσεις τους. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης