Ο τζιχαντιστής είχε ψευδώνυμο «Μοχάμεντ Άλι» στο Facebook

Ο τζιχαντιστής είχε ψευδώνυμο «Μοχάμεντ Άλι» στο Facebook

Λαρόσι Αμπάλα: Ο δράστης είχε δύο λογαριασμούς στο Facebook - ο ένας με το πραγματικό του όνομα αλλά ψευδή στοιχεία - και ο άλλος με το ψευδώνυμο «Mοχάμεντ Άλι» - Ανέβαζε βίντεο και ως ο «Δρ. Food» (το όνομα της επιχείρησής του)

Ο τζιχαντιστής είχε ψευδώνυμο «Μοχάμεντ Άλι» στο Facebook
Το ψευδώνυμο του στο Facebook ήταν "Μοχάμεντ Άλι", διατηρούσε όμως και δεύτερο λογαριασμό με το πραγματικό του όνομα, Λαρόσι Αμπάλα. Κι όταν ήταν το αφεντικό εταιρείας διανομής σάντουιτς, ανέβαζε βίντεο, υπό τον τίτλο:  "Dr. Food". Ο 25χρονος δράστης ήταν ιδιαίτερα ενεργός στα social media, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ. 

Ήθελε να ενημερώνει για ό,τι κάνει τους χρήστες αναρτώντας στους λογαριασμούς του αποσπάσματα τρομοκρατικών  οργανώσεων που αγωνίζονταν εναντίον της δυσπιστίας των μουσουλμάνων. 

Κλείσιμο
Εκτός από το να κάνει πλύση εγκεφάλου στους χρήστες των social media, o Λαρόσι Αμπάλα είχε δύο λογαριασμούς στο Facebook - ο ένας με το πραγματικό του όνομα αλλά  ψευδή στοιχεία - και ο άλλος με το ψευδώνυμο "Mοχάμεντ Άλι- ενώ πολλές φορές ανέβαζε στο Διαδίκτυο βίντεο ως ο "Δρ. Food" (το όνομα της επιχείρησής του), γράφει o γαλλικός "Observeur". 

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, στο λογαριασμό του στο Facebook που είχε το όνομα Λαρόσι Αμπάλα δεν είχε καμία φωτογραφία εμφανίζοντας ένα εντελώς διαφορετικό προφίλ από το πραγματικό. Ο ίδιος μάλιστα είχε στήσει μία επιχείρηση διανομής φαστφουντ. Η επιχείρηση αυτή είχε το όνομα "Dr. Food".   

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και ειδικό σε θέματα τζιχάντ, Ναβίντ Τόμσον, ο Αμπάλα , στο βίντεο που μετέδωσε μέσω του "Facebook live" βιντεοσκοπώντας τον ίδιο και τα θύματά του στο σπίτι του άτυχου αστυνομικού, αναφέρθηκε σ΄έναν από τους εκπρόσωπος τους Ισλαμικού Κράτους, τον Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνανί, ο οποίος θεωρείται αυτός που στρατολογεί ξένους τζιχαντιστές. Πρόκειται για έναν από τους εγκεφάλους των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο εξωτερικό. 

Αφού ο Αμπάλα σκότωσε τους δύο αστυνομικούς, χρησιμοποίησε έναν υπολογιστή  χωρίς όμως αυτή τη στιγμή οι Γάλλοι αστυνομικοί να γνωρίζουν αν αυτός ανήκε στον ίδιο ή στα θύματά του. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης