Ιράκ: Ο στρατός έτοιμος να ανακτήσει την πόλη Ραμάντι από τους τζιχαντιστές

Ιράκ: Ο στρατός έτοιμος να ανακτήσει την πόλη Ραμάντι από τους τζιχαντιστές

Ο στρατός και η αστυνομία προετοίμαζαν για μήνες τη συγκεκριμένη επιχείρηση, ενώ ενημέρωσαν έγκαιρα τους κατοίκους, προκειμένου να εγκαταλείψουν τις οικίες τους - Εκτιμάται ότι στην πόλη βρίσκονται 600 με 1.000 στρατιώτες του ISIS

Ιράκ: Ο στρατός έτοιμος να ανακτήσει την πόλη Ραμάντι από τους τζιχαντιστές
Την ανάκτηση της περιοχής – κλειδί που είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές στην πόλη Ραμάντι, προγραμματίζει ο στρατός του Ιράκ, μετά από σχεδιασμό και προεργασία αρκετών μηνών. Όπως ενημέρωσαν, οι στρατιώτες πέτυχαν ήδη να ελευθερώσουν την περιοχή Ταμίμ και συνεχίζουν την επιχείρηση, ώστε να ανακαταλάβουν και την υπόλοιπη πόλη.

Ο στρατός και η αστυνομία προετοίμαζαν για μήνες τη συγκεκριμένη επιχείρηση, ενώ ενημέρωσαν έγκαιρα τους κατοίκους, προκειμένου να εγκαταλείψουν τις οικίες τους και να μην κινδυνεύσουν.

Κλείσιμο
Τον περασμένο μήνα οι δυνάμεις του στρατού ολοκλήρωσαν την περικύκλωση της περιοχής, ανακαταλαμβάνοντας τη Γέφυρα της Παλαιστίνης, η οποία ενώνει τη δυτική με τη βόρεια ακτή του Ευφράτη.

Ο αμερικανικός στρατός πιστεύει ότι στην πόλη του Ραμάντι βρίσκονται 600 με 1.000 στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι έχουν εγκαταστήσει ένα αρκετά ισχυρό αμυντικό σύστημα γύρω από τις περιοχές τους, χρησιμοποιώντας ακόμη και εκρηκτικά.

Ο εκπρόσωπος των ειδικών δυνάμεων που δρουν στην περιοχή, ονόματι Σαμπάχ αλ Νουμάνι, δήλωσε ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική βάση για τους τζιχαντιστές, διευκρίνισε όμως ότι δεν είναι σε θέση να ορίσει πόσο διάστημα θα χρειαστεί, ώστε να ανακτηθεί εξ ολοκλήρου η πόλη. Οι τζιχαντιστές είχαν καταλάβει την πόλη το Μάιο και από τότε έχουν πραγματοποιηθεί προσεκτικές κινήσεις για τη σταδιακή ανάκτησή της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης